wegańskie - 10389 przepisów (strona:94/693)

JAK FOTOGRAFOWAĆ JEDZENIE? 157

No, bo jak fotografować jedzenie? Oto jest pytanie... Post powstał na potrzeby konkursu organizowanego przez autorkę bloga Green Morning.Szczegóły: TUTAJ. O warsztatach natomiast TUTAJ.Jak fotografować

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z BIAŁEJ RZODKWI I SELERA NACIOWEGO. 274

Ulubiona sukienka w groszki, paznokcie w jaskrawym kolorze, włosy pod górę upięte i pragnienie zobaczenia w tym roku morza. Siedzę zamknięta w pracy, a w wyobraźni

W kuchni Karmel-itki
BAKŁAŻAN ZAPIEKANY W POMIDORACH 220

Nie mam weny. I już.Czasami przychodzą takie dni, kiedy wena i natchnienie, moi nieodłączni przyjaciele, idą na piwo beze mnie, zostawiają mnie z zupełną pustką

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO, SURIMI Z NEKTARYNKĄ 351

Mam wrażenie, że słupek rtęci wybuchnie. Rozgrzany do czerwoności, niebezpiecznie zbliża się ku temperaturze czterdziestu stopni w słońcu (na szczęście). Wszystkie możliwe zacienione miejsca pozajmowane - kto

W kuchni Karmel-itki
KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM 203

Rześkie powietrze wypełniło pokój, słoneczko delikatnie wygląda zza murów zaspanych kamienic. Przeciągam się z uśmiechem na twarzy. Tak, to będzie udany dzień.Buraki darzę wielką kulinarną

W kuchni Karmel-itki
DWUSKŁADNIKOWE LODY PORZECZKOWE 161

Gorąco, za gorąco. Nie potrafię sobie znaleźć miejsca. W kuchni - nie, nie, nie tym razem.A może jednak?Przy tak zatrważająco wysokich temperaturach rzadko kto ma ochotę

W kuchni Karmel-itki
KREM BANANOWY Z MIGDAŁAMI 169

Bo ja chcę swój czekoladowy krem. I już. Ta propozycja to świetna alternatywa dla Nutelli. Bez cukru, bez zbędnego tłuszczu - tylko banany, kakao i migdały. Nie

W kuchni Karmel-itki
TABBOULEH Z SUSZONYMI POMIDORAMI 265

Z trudem w nocy można spać, upał jest nie do zniesienia. Z dnia na dzień temperatury rosną, a ja kiszę się w za ciasnym mieście. Uwielbiam

W kuchni Karmel-itki
CZARNA SOCZEWICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI. 181

Mała paczuszka schowana pomiędzy większymi koleżankami, niepozorna, cicha i nieśmiała. Właśnie ona przykuła mój wzrok. I skradła serce. Czarna soczewica.Moja faworytka, jeśli o soczewicę chodzi. Gotuje

W kuchni Karmel-itki
CUKINIA NADZIEWANA KASZKĄ KUSKUS 194

Za gorąco, by gotować. Za gorąco, by piec. A mimo to piekarnik bucha żarem, a na gazówce pyrkoczą różne dziwne rzeczy, ukryte w kolorowych garnkach. Siła

W kuchni Karmel-itki
BRĄZOWY RYŻ Z OLIWKAMI 184

Gaj oliwny tonący w słońcu. Klimat pustynni, a pomiędzy gałęziami drzew i kępami wyschniętej trawy prześlizgują się zielono-szare jaszczurki. Sandałki z rzemyków na stopach i

W kuchni Karmel-itki
CHMIELARNIA MULTITAP, WARSZAWA - KUCHNIA TAJSKO-NEPALSKA I PUB. 213

Recenzja niesamowicie nietuzinkowego i smakowitego miejsca z piwną nutą w Warszawie.Przy okazji SONISPHERE FESTIVAL 2014, postanowiliśmy ze znajomymi zostać w stolicy na weekend. Piątek upłynął nam

W kuchni Karmel-itki
SONISPHERE FESTIVAL 2014 - 11.07, Stadion Narodowy w Warszawie 199

I znów piszę o wydarzeniu zupełnie niekulinarnym, ale za to iście kulturalnym. A że jedzenie to też jej element, można "naciągnąć" i opisać to, co przeżyłam

W kuchni Karmel-itki
ŁAGODNE PAPRYKOWE CURRY Z FETĄ. 223

Słonecznie i kolorowe na talerzu, zupełnie jak za oknem. Dobry humor odzwierciedla się tym, co jemy. I nie mam na myśli tu słodkości.Dzisiejsza propozycja to

W kuchni Karmel-itki
SMAROWIDŁO Z PIECZONEGO BAKŁAŻANA 196

Już z samego rana słońce bombarduje swoimi promieniami niezasunięte okna. Budzik nie pomaga, ale od klującego ciepła od razu się obudzisz. Zimny prysznic, kilka przysiadów, szybka

W kuchni Karmel-itki