Dzisiaj, całe szczęście, wolny dzień od jednej uczelni, ale zaraz śmigam do drugiej na zajęcia. Ciężko jest przestawić mi się na uczelniany tryb. Niby miałam kilka
Be Fit Be StrongJuż dziś mamy Walentynki. Z jednej strony dzień jak co dzień, gdyż w związku, miłość okazujemy sobie każdego dnia, jednak mimo wszystko miło jest obchodzić ten
Be Fit Be StrongDacie wiarę, że dzisiejsza notka to mój 200 wpis na blogu? Jestem w wielkim szoku, że ten czas minął tak szybko! Jestem z Wami od 6
Be Fit Be StrongJuż dzisiaj śmigamy do Władysławowa. W związku z tym szybko wstawiam notkę i zaczynam się pakować. Po raz kolejny chciałabym zaprezentować Wam wspaniałą zupkę krem. Pałam
Be Fit Be StrongDomowe lody i desery lodowe są świetne. Nie dość, że nie zawierają barwników ani konserwantów, możemy przyrządzić je w takich kombinacjach, których w sklepie, cukierni, lodziarni
Be Fit Be StrongMiałam praktyki i już po nich. Stanowczo za szybko ten czas zleciał, ale trzeba iść dalej! Jestem niesamowicie zaskoczona Waszą reakcją na poprzedni wpis. Pobił wszystkie
Be Fit Be StrongUwielbiam buraki w każdej możliwej postaci. Na moim blogu pojawiły się już babeczki, sałatki, makarony i barszczyk z użyciem buraków (przepisy znajdziecie >TUTAJ< ), a
Be Fit Be StrongChia Fresca to naturalny napój energetyczny, wykonany z wody, soku z cytryny i wspaniałych nasion Chia. Przypomnę Wam o magicznych właściwościach szałwii hiszpańskiej - nasion chia. Dostarczają
Be Fit Be StrongUwielbiam masło orzechowe i podejrzewam, że wielu z Was też je lubi. Możemy kupić je wszędzie, ale czy wiecie co kryje się w sklepowych słoiczkach? Oprócz
Be Fit Be StrongWegańsko, bezcukrowo, bezglutenowo! Jakiś czas temu wzięłam udział w wegańskich warsztatach kulinarnych organizowanych przez Dolce&Vegan - dokładna relacja wkrótce na blogu. Przygotowywaliśmy tam wegańskie odpowiedniki wielu tradycyjnych, polskich potraw. Nauczyłam się nie tylko, jak w prosty sposób zastąpić mięso i ryby w danym daniu, ale również jak łatwo podmienić cukier, czy gotować kompletnie bez glutenu. Jedną z potraw(...)które zrobiły na mnie największe wrażenie, były "śledziki" w oleju. Na pierwszy rzut oka nie miały one nic wspólnego z daniem wegańskim. Nic bardziej mylnego! Wystarczyło śledzia zastąpić smażonym boczniakiem . Nie będę twierdzić, że smak i wygląd potrawy zupełnie ten sam, ale jednak na tyle zbliżony, że tak przygotowane boczniaki w ostateczności za śledzia mogły robić ;) Jak dla mnie
Grunt to przepis!Z góry przepraszam Was za brak systematyczności z dodawaniem przepisów. Póki co przechodzę jeden z cięższych okresów w życiu studenta i muszę wykorzystać każdą możliwą chwilę
Be Fit Be StrongMoje postanowienie noworoczne to wprowadzić do mojej kuchni więcej dań wegetariańskich i wegańskich przede wszystkim kierując się zdrowiem dla mojej rodziny. Jest wiele publikacji mówiących o tym że przetworzone mięso jest rakotwórcze porównywalnie do azbestu. Wierzyć czy nie wierzyć o to jest pytanie. No cóż mnie te doniesienia nieco ruszyły i wolę dmuchać na zimne i trochę swoją kuchnię zmodyfikować(...)życzę sobie zgubić kilka kilogramów, a takie gotowanie mam nadzieję mi w tym również pomoże. Poza tym uwielbiam odkrywać nowe smaki, nowe połączenia i z tego względu kuchnia wegańska i wegetariańska bardzo mnie zafascynowała i zainspirowała. Trzeba w życiu eksperymentować i odkrywać świat na rożne sposoby i rożnymi zmysłami, dlatego nie zamierzam się ograniczać i stawiać na nowości. W kuchni
W kuchennej krainieNa wstępie przyznaję się od razu, że prawdziwego Boeuf Stroganowa nie robiłam nigdy. To znaczy robiłam danie mięsne a'la Stroganow/Strogonow ale nie z polędwicy wołowej
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmojprzepisna.pl | Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Serdecznie witam po krótkiej przerwie. Korzystając z okazji, chciałabym Wam życzyć dużo pomyślności w 2016 roku. Zdrowia, miłości i trochę czasu dla siebie np. żeby upiec ciasto Dziękuję, że czytacie mój blog. Na początek roku coś zdrowszego. Chlebek bananowy, wegański i bezglutenowy, bez dodatku cukru. Inspiracja z Jadłonomii . Składniki na keksówkę(...)suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce w formie. Pokroić w plastry, podawać z dżemem lub masłem orzechowym. Smacznego! Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy Bezglutenowy i wegański chlebek bananowy listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka zmielonych na mąkę migdałów (może być też półtora szklanki zwykłej mąki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
moj przepis naDzień wolny w samym środku tygodnia? Jestem jak najbardziej za! Jak dla mnie mogłoby tak być co tydzień. Nie żebym była jakaś wymagająca, ale na pewno
Be Fit Be Strong