Ostatnio na straganach nie widziałam już jagód, za to borówek jest pełno, więc postanowiłam zrobić coś na wzór jagodzianek. Tym sposobem powstały bułeczki drożdżowe – drożdżówki
Be Fit Be StrongPrzyznam szczerze, że przygotowując je po raz pierwszy, byłam do nich sceptycznie nastawiona. Natomiast po ich spróbowaniu uważam, ze to jedne z lepszych kotletów nie-mięsnych
Be Fit Be StrongMoże jeszcze tego o mnie nie wiecie…, ale jestem prawdziwym krewetkożercą! Mogłabym pochłaniać je w ogromnych ilościach w każdej możliwej formie. Przy każdej ważniejszej okazji
Be Fit Be StrongDziś mam dla Was kolejny świetny przepis na obiad do lunchbox’a. Dzięki użyciu dwóch rodzajów papryk – marynowanej i pieczonej do przygotowania sosu, uzyskujemy
Be Fit Be StrongI jak minął Wam Sylwester? Jakie przekąski przygotowaliście na imprezę? Ja jak zwykle musiałam poszaleć w kuchni i przygotowałam trzy rodzaje koreczków, sałatkę gyros i pizzowe
Be Fit Be StrongPrzyznam się Wam szczerze, że przez długi czas wstrzymywałam się ze zrobieniem domowej masy makowej, jednakże jak ją zrobiłam i posmakowałam od razu żałowałam tego, że
Be Fit Be StrongWłaśnie za dynię uwielbiam jesień. Pieczona dynia jest niezwykle aromatyczna i świetnie pasuje do różnych dań na słodko i na słono, na zimno i na ciepło
Be Fit Be Strongwieków próbowałam upiec idealnie kruche rogaliki w wersji wegańskiej (bez masła i bez jaj). W moim wyobrażeniu idealne rogaliki są wielkości „na dwa gryzy”, kruche i rozpływające się w ustach. Od zawsze powtarzam Wam, że nie lubię wałkować ciasta, a przy cieście kruchym to już w ogóle dramat. Udało mi się i naprawdę jest to najlepsze kruche ciasto(...)kostka masła 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka kwaśnej śmietany W przypadku tego typu ciasta ważen są proporcje, dlatego też bardzo proszę o ich zachowanie: Wersja wegańska: 500 g maki pszennej 1 banan 150 g zimnego oleju kokosowego 150 g gęstego mleka kokosowego szczypta soli 50 g cukru pudru łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki umieść
greenscarfKotlet nie musi być z mięsa! Jeśli nie wierzysz, koniecznie sprawdź, na co stać naszego poczciwego buraka, częstego teraz gościa na jesiennych stołach. Kotlety z buraka
W kuchni Karmel-itkiNaleśniki uwielbiam w każdej możliwej wersji. Na słodko i na słono, na zimno i na ciepło, smażone i zapiekane. Jak tylko mam więcej czasu, bardzo lubię
Be Fit Be StrongW dzisiejszy, piękny i słoneczny dzień przybywam do Was ze wspaniałym przepisem na sorbet cytrynowy, którym zaskoczycie Waszych bliskich. Jego przygotowanie jest proste i do jego
Be Fit Be StrongJest tak gorąco, że piekarnik omijam z daleka… i jestem pewna, że Wy również. Stąd, jeśli przychodzi nam ochota na coś słodkiego, a lodów mamy
Be Fit Be StrongZ okazji pierwszego dnia lata mam dla Was przepis na przepyszny letni omlet ziołowy z ogórkiem, rzodkiewką i twarogiem, który nasyci nawet największego łasucha! Przed Wami
Be Fit Be StrongLubię czasem dodać coś od siebie i urozmaicić te dania, które znamy z rodzinnego domu. Taka odrobina finezji i szaleństwa, można by powiedzieć. Tym razem trafiło
W kuchni Karmel-itkiWitam Was serdecznie po przerwie! Dużo pracy i ogrom obowiązków nie pozwolił mi bywać tutaj za często, ale mam nadzieję, że nadrobię zaległości! Wczoraj odbyła się
Be Fit Be Strong