Jeżeli lubicie kokos i banany to przepis dla Was! Pomysł na taką przekąskę wpadł mi zupełnie przypadkowo. Miałam ochotę zjeść coś niewymagającego, słodkiego, a zarazem zdrowego
Be Fit Be StrongGranolę, czy musli każdy z nas w domu powinien mieć! Jest to świetna alternatywa dla zdrowego śniadania, przekąski, czy deseru. Zamiast kupować sklepowe wersje granoli pełne
Be Fit Be Strongstracone. Jednak im dłużej eksperymentowałam w kuchni tym większego nabierałam przekonania, że mogę je zrobić w nowym, bezmlecznym wydaniu. I tak powstały moje autorskie pierogi ruskie bez sera. Całkowicie wegańskie. Sama nie spodziewałam się, że moje wegańskie pierogi będą niemal identyczne w smaku co klasyczne ruskie. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 2/3 szklanki gorącej wody 1 łyżeczka soli
Dieta bez mlekaJeżeli można się tak nazwać, to jestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz
Be Fit Be StrongChyba każdy z nas lubi szybkie i proste w wykonaniu nietypowe obiady. Dlatego dzisiaj, chciałabym zaproponować Wam rewelacyjny przepis na zapiekankę mięsno-makaronową z patelni! Bez
Be Fit Be StrongTak jak można kochać psa, kota czy dobrą książkę, ja kocham serniki - nie, to nie żart. Choć fakt faktem, dobrą książką nigdy nie pogardzę
W kuchni Karmel-itkiCo poniektórzy z nas mają długi weekend. Mój niestety już wczoraj się skończył i już odliczam dni do przyszłego wolnego weekendu. Całe szczęście to już ostatni
Be Fit Be StrongHalloween to świetna okazja do przygotowania śmiesznych, strasznych i pomysłowych dań. Z roku na rok nie mogę wyjść z zachwytu. Coraz to nowsze i lepsze pomysły
Be Fit Be StrongPamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu
W kuchni Karmel-itkiUżywacie przypraw typu Vegeta, Kucharek czy Jarzynka? (Nie, nie ma tu żadnej reklamy). Zapewne tak, chociaż nie na co dzień, na pewno każdy z
W kuchni Karmel-itkiNie ma nic lepszego, niż korzystanie z darów pór roku. Wiosna oferuje nam nowalijki, lato - moc owoców i warzyw wcześniejszych odmian
W kuchni Karmel-itkiRok akademicki zaczął się na dobre, stąd też już coraz mniej wolnego czasu na gotowanie i wstawianie postów. Jednakże mimo wszystko, znalazłam chwilę, by podzielić się
Be Fit Be StrongRok akademicki już się zaczął, więc niestety nie będę już tak często raczyć Was moimi przepisami. Jednakże, w każdej wolnej chwili będę starała się coś publikować
Be Fit Be StrongPo wakacjach na Sycylii z przyjemnością wracam do włoskich smaków. Prostota idąca w parze z niesamowitym smakiem to coś, co bardzo lubię we włoskiej kuchni. Nie
Be Fit Be Strongbretońsku to tradycyjne polskie danie z dodatkiem kiełbasy lub parówek. Kiedyś bardzo lubiłam je w mięsnej wersji, dlatego zazwyczaj dodaję do tego dania jakiś zamiennik tradycyjnej kiełbasy. Aby przygotować wegańską fasolkę po bretońsku wystarczy użyć tofu (najlepiej się tu sprawdzi wędzone) pokrojone w kostkę, kotlety sojowe lub parówki sojowe. Tym razem moją fasolkę po bretońsku zdecydowałam się przygotować(...)dodatkiem nowych kiełbas wegańskich, które miałam okazję niedawno przetestować. Fasolka po bretońsku z wegańską kiełbasą Składniki: 720 g ugotowanej białej fasoli* lub 3 puszki białej fasoli opakowanie kiełbas "Warzywne Vege" od BeVege 2 cebule olej do smażenia 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 2 koncentraty pomidorowe 1 łyżka majeranku 2 łyżki płatków
wegujemy