jeśli ładujesz węgle to bez problemu podmień kalafiora na ryż. 1 Średni Kalafior 3 Łodygi Selera naciowego 1 Papryka zielona 1 Średnia cebula 2 Ząbki czosnku 250 g Chudego Mięsa mielonego wołowego 250 g Wątróbki drobiowej (lub innej) 1 łyżeczka Papryki wędzonej 1 łyżeczka Oregano suszonego 1/2 łyżeczki Bazylii suszonej 1/2 łyżeczki Sosu Chili Luisiana Gold (lub mniej jeśli(...)smaku) Świeża natka pietruszki (do posypania) Kalafior obierz, podziel na mniejsze części i przy pomocy malaksera lub ręcznej tarki przygotuj z niego “ryż”. Pokrój paprykę, cebulę, selera naciowego i wątróbkę w drobną kostkę. Podsmaż warzywa na maśle klarowanym aż cebula się zeszkli. Dodaj mięso mielone, wątróbkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, aż mięso zbrązowieje. Dodaj przyprawy i smaż
Oslov.Kolejne smaczne smarowidło do chleba. Wędzone śliwki powodują że pasta jest lekko słodkawa, i pachnie wędzeniem. Z tej ilości składników wychodzi całkiem spora porcja. Tym razem
Stare GarySkładniki : udzieć z indyka - 760 g wołowina bez kości - 650 g boczek surowy - 500 g wątróbka drobiowa - 250 g jajka - 3 szt migdały tarte - 1 szkl cebula - 2 szt przyprawa do pasztetu - 2,5 łyżki Pasztet - typ wielkanocny (Turbo Smak CN) sól i pieprz marchewka - 1 szt pietruszka - 1 szt seler - 1 szt jałowiec - 4 ziarenka liście(...)przełożyć do garnka, zalać wodą, gotować . Następnie warzywa obrać, opłukać dodać do mięsa, razem z jałowcem, listkiem laurowym, solą i pieprzem, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Boczek , wątróbkę i obraną cebulę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Ugotowane mięso i podsmażone składniki , przekręcić trzy razy przez maszynkę, dodać jajka, przyprawę do pasztetu i migdały tarte, dokładnie wszystko wymieszać
Kuchnia Danusibędziecie mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki pietruszki Garść suszonych grzybów ( najlepiej prawdziwków ) Posiekana natka pietruszki(...)przykryciem ). Mięso zalewamy wodą. Zagotowujemy i usuwamy szum. Solimy i gotujemy przez 30 minut. Cebulę opiekamy i wraz z obranymi warzywami i grzybami ( wraz z wodą od moczenia ) i pozostałymi przyprawami dodajemy do zupy. Gotujemy około 1 godziny. Po tym czasie przecedzamy. Wątróbkę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Ugotowane grzyby kroimy w paseczki, pozostałe mięsa
Smaki Ewysposób uzyskałam inną wersję cannelloni z mięsem i.... Składniki: 11 -12 płatów lazanii 250 g cielęciny 250 g mięsa wieprzowego (np. schab) 150 g wątróbki drobiowej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnku ½ łyżeczki suszonego rozmarynu ½ l bulionu drobiowego ( użyłam zamrożony w kostkach) 50 g masła 1 jajko garść świeżych listków bazylii sól morska
Kuchnia u KrysiDzisiaj mam dla Was przepis na przepyszną wątróbkę z sercami w sosie z pieczarkami. SKŁADNIKI: 👌1 cebula 👌1 duża puszka pieczarek 👌mąka do obtaczania 👌1 ząbek czosnku 👌sól wg.uznania 👌1/4 łyzeczki pieprzu 👌1 kostka bulionowa 👌750 gr. drobiowej wątróbki z sercami 👌2 łyzki smietanykremówki 30% WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny
RITA food channelbardzo smaczna, jest też bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia. Składniki: 2 garście mieszanki sałat z rukolą 200 g wątróbki drobiowej kilka pomidorków koktajlowych kawałek zielonego ogórka ćwiartka serka camembert kawałek żółtej papryki pół cebuli łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu łyżka oleju sól, pieprz Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawierzysz, że wątróbka jest niezdrowa, ponieważ kumuluje wszystkie trucizny jakimi jest karmiony drób, muszę wyprowadzić Cię z błędu. Wątróbka to owszem - magazyn, ale samych wartości odżywczych, a nie toksyn. Polecam danie! Składniki: 500 g watróbki drobiowej 1 cebula masło ghee/olej do smażenia sól, pieprz mąka do obtoczenia 250 g moreli 1 łyżka miodu 1 łyżka masła ksylitol/cukier tymianek
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 7 dużych jajek 1 czerstwa bułka gałka muszkatołowa sól, pieprz natka pietruszki 3 liście laurowe 1 ziarna ziela angielskiego(...)sól i pieprz i gotować na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie. Ugotowane mięso wyjąć z wody i ostudzić. Cebulę pokroić na półplasterki i zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Następnie dodać oczyszczoną i osuszoną wątróbkę, razem podsmażać do momentu, aż wątróbka nie będzie krwista. Ostudzone mięso i włoszczyznę zmielić w maszynce do mięsa, a także wątróbkę
talerz przyjemnościpasztetu trwa dłuższą chwile to jednak jego wspaniały smak z nawiązka rekompensuje nam czas poświęcony na jego wykonanie. Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, Sposób przygotowania Bułki moczymy w wodzie. Boczek(...)partiami na podgrzanym na patelni smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych
Miód i pieprzPasztet domowy Gotowy pasztet Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, Sposób przygotowania Bułki moczymy w wodzie. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy(...)partiami na podgrzanym na patelni smalcu. Obsmażone mięso układamy w formie i wstawiamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Cebulę kroimy w cząstki i przesmażamy na smalcu. Następnie to samo robimy z wątróbka drobiową. Wszystkie składniki lekko studzimy i jeszcze ciepłe mielimy 2 lub 3 razy maszynką do mięsa razem z odciśniętą z wody bułką. Do zmielonych
Miód i pieprzudka ok 1,2 kg 450 g wątróbki drobiowej kawałek podgardla wieprzowego ok 400 g 4 marchewki kawałek selera pietruszka 1 cebula sól pieprz ziele anielskie listek laurowy lubczyk pieprz ziołowy 2 łyżki mączki grochowej 4 łyżki kaszy manny Mięso oczyszczamy (wątróbkę odkładamy) Do garnka wkładamy udka i tłustą wieprzowinę, dodajemy marchewkę, selera, pietruszkę, ziele angielskie, listek laurowy, lubczyk
Gotowanie jest łatwePochodzą od babci z pola,sama je właściwie zbierałam... są żółte i po upieczeniu skórkę mają chrupiącą ,a środek jest maślany i lekko słodki. -wątróbka drobiowa -mięso mielone wieprzowo-wołowe- to u mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od ETERNO , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy. Idealny do mięs gorących(...)czasu. Mięso mielone wymieszaj rękami z pieprzem, suszonymi pomidorami, solą morską i szczypiorkiem-przyprawą.dodaj jajo, wymeiszaj. Cebulkę podsmaż na złoto i dodaj pokrojone w plasterki pieczarki. Osobno podsmaż wątróbkę. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Najpierw nałóż połowę masy z mięsa mielonego. Przez środek smażone pieczarki z cebulką oraz na wierzch pas wątróbki.Przykryj druga połową mięsa mielonego. Ładnie przyklep
Z Kuchni Do Kuchnipodczas mielenia. To, co? Zaczynamy... Składniki: 500 g karczku 500 g tłustego surowego boczku 250 g wołowiny ½ tuszki kurczaka (lub kury) 150 g wątróbki drobiowej 5 jajek 2 bułki Warzywa: 2 marchewki pietruszka kawałek selera 1 cebula kilka grzybków suszonych i przyprawy: gałka muszkatołowa, ziarenka pieprzu, pieprz czarny mielony, sól, imbir w proszku, ziele angielskie, cynamon mielony, goździki, ziarenka
Kuchnia u Krysiorzechów. Składniki i przygotowanie Do przyrządzenia pasztetu będą potrzebne: 60 dag dość chudej wołowiny bez kości, 60-70 dag udźca indyka, 25 dag wątróbek drobiowych, 20 dag surowego podgardla albo boczku, 5 jaj, 2 duże cebule, 2 spore marchewki i 2 równie pokaźne pietruszki, 1 dag suszonych grzybów – najlepiej borowików, 1 łyżka smalcu dla nadania specyficznego smaku, 2 małe(...)muszkatołowa, czarny pieprz mielony i w ziarenkach, sól i 20 dag orzechów laskowych. Przygotowanie pasztetu zaczynamy od obrania warzyw, które układamy na dnie garnka. Wszystkie rodzaje mięsa, za wyjątkiem wątróbek, układamy na warzywach. Pomiędzy kawałki mięsa wkładamy grzyby, liście laurowe, ziele angielskie i kilka ziaren pieprzu. Do garnka wlewamy 1,5 litra wrzącej wody i wsypujemy łyżeczkę soli. Potem gotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!