Cannelloni... z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem

Cannelloni...  z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem

Cannelloni... z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem

Znacie zapewne zapiekanki z wykorzystaniem makaronu przypominającego rurki zwane  cannelloni. Moje cannelloni zrobiłam z płatów makaronu w kształcie prostokątów. Płaty posmarowałam przygotowanym farszem, polałam sosem pomidorowym i wszystko zapiekłam pod pysznym beszamelem. W ten sposób uzyskałam inną wersję cannelloni z mięsem i.... Składniki: 11 -12 płatów lazanii 250 g cielęciny 250 g mięsa wieprzowego (np. schab) 150 g wątróbki drobiowej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnku ½ ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Autor

Krystyna BonerKrystyna Boner

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, cannelloni, sosy, zupa pomidorowa, makarony, makaron, sos beszamelowy, sos pomidorowy, zapiekanka, tarta, zapiekanki, lasagne, orzechy, szpinak, wątróbka drobiowa, schab, sos do makaronu, zapiekanka z serem, zapiekanka makaronowa, jajka z farszem, makaron z serem, zapiekanka z mięsem , makaron z patelni, makaron ze szpinakiem, schab gotowany

Inne przepisy z Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.