Cannelloni... z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem
Cannelloni... z mięsem w płatach lazanii zapiekane pod beszamelem
Znacie zapewne zapiekanki z wykorzystaniem makaronu przypominającego rurki zwane cannelloni. Moje cannelloni zrobiłam z płatów makaronu w kształcie prostokątów. Płaty posmarowałam przygotowanym farszem, polałam sosem pomidorowym i wszystko zapiekłam pod pysznym beszamelem. W ten sposób uzyskałam inną wersję cannelloni z mięsem i.... Składniki: 11 -12 płatów lazanii 250 g cielęciny 250 g mięsa wieprzowego (np. schab) 150 g wątróbki drobiowej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnku ½ ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi
Autor
Krystyna Boner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, cannelloni, sosy, zupa pomidorowa, makarony, makaron, sos beszamelowy, sos pomidorowy, zapiekanka, tarta, zapiekanki, lasagne, orzechy, szpinak, wątróbka drobiowa, schab, sos do makaronu, zapiekanka z serem, zapiekanka makaronowa, jajka z farszem, makaron z serem, zapiekanka z mięsem , makaron z patelni, makaron ze szpinakiem, schab gotowany
Inne przepisy z Kuchnia u Krysi
Dodaj komentarz