wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:26/43)

Paszet-smarowidło z bażanta z czarnuszką i grilowanym pomidorkiem 207

którą uwielbiam. Składniki: 1 bażant waga ok.1,5 kg 300g-400g mięsa z gęsi, może być połowa kaczki 200g-300 boczku surowego 200g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka namoczona w mleku 3 ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości 1 marchew 1 pietruszka korzeń 1 seler korzeń 1 gałązka świeżego  rozmarynu 2 listki laurowe Kilka ziaren  owocu jałowca Sól(...)pół i grillowane Wino czerwone -do marynaty Sposób: Bażanta marynujemy na całą  noc w czerwonym winie ,rozmarynie i jałowcu. Następnego dnia: Mięska myjemy oczyszczamy z błonek również wątróbkę  kroimy na mniejsze kawałki  i umieszczamy w większym garnku. Dodajemy marchew ,seler Pietruszkę ,liście laurowe,1 Gałązkę  rozmarynu ,owoce jałowca. Zalewamy zimna wodą i na średnim ogniu

Viola cooks with passion
KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 293

syte kotlety z wątróbką i pieczarkami smakują zarówno małym, jaki dużym więc polecam serdecznie Składniki na kotlety z wątróbką i pieczarkami: 200 g wątróbki drobiowej 400 g mięsa mielonego wieprzowego 150 g pieczarek 60 g cebuli 2 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony ulubione przyprawy np. papryka, zioła prowansalskie , bazylia 50 g tłuszczu do smażenia kotletów(...)łyżeczki posiekanej natki pietruszki lub innej zieleniny opcjonalnie mąka kokosowa lub łupiny babki jajowatej do zagęszczenia masy (u mnie bez jakichkolwiek dodatków ani jajka ponieważ formuję malutkie kotleciki) Wątróbkę umyć pod bieżącą wodą i oczyścić z błonek. Pokroić w drobną kosteczkę lub zmielić/zblendować by była mniej wyczuwalna. Cebulę obrać, drobno pokroić a następnie zeszklić na odrobinie rozgrzanego tłuszczu

Ola la LCHF
PASZTET Z WĄTRÓBKI I SUSZONYCH POMIDORÓW 162

SKŁADNIKI :  500 g wątróbki drobiowej 1 udko z kurczaka włoszczyzna : marchew, pietruszka, kawałek selera 1 cebula sól, pieprz, ostra papryka do smaku 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 60 g masła 6 -7 suszonych pomidorów z zalewy olejowej(...)wlewamy 1 litr wody, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy wywar. Po ostygnięciu mięso z udka obieramy i wyjmujemy marchew, pietruszkę i seler.  Cebulę drobno kroimy, przekładamy na patelnię i podpiekamy na oleju. Wątróbkę płuczemy w wodzie, dodajemy do cebuli oraz majeranek, rozmaryn, mięso oraz pokrojone warzywa z wywaru. Wlewamy około 1/2 szklanki bulionu i prużymy na małym ogniu

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczony pasztet z łopatki 252

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na średnią keksówkę ; 0,5 kg łopatki wieprzowej 0,2 kg słoniny 0,3 kg wątróbki drobiowej 5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe jedna marchewka jedna cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżka maggi w płynie sól , pieprz do smaku Łopatkę kroimy w średnie kawałki , słoninę także i układamy w brytfance(...)pieprz oraz cukier . Szczelnie przykrywamy i dusimy na małym ogniu , w razie potrzeby dolewamy szklankę wody . Jak mięso rozmięknie na tyle , że przy nakłuciu widelcem zacznie się rozdzielać , dokładamy wątróbkę , dusimy jeszcze około 3 minut , wyłączamy gaz i zostawiamy na noc do ostygnięcia . Wątróbka ma pozostać niedogotowana . Na drugi dzień przepuszczamy przez maszynkę o jak najdrobniejszym sitku , razem z warzywami

Ogrodnik w podróży
Pasztet z pieczonych wątróbek 282

mogą z nim konkurować ;) Poniższy pasztet najlepiej smakuje podany z jasnym pieczywem i plasterkami kiszonego ogórka.  Składniki: 0,5 kg wątróbki drobiowej (waga po oczyszczeniu!) 230 g surowego wędzonego boczku (waga po odcięciu skóry) 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku 200 ml mleka 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz gałka muszkatołowa około 80 g masła Wątróbki oczyścić. Boczek

Ugotować
PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI 159

PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMISkładniki:- 2kg karczku- 300g wątróbki drobiowej- 4 jajka- 4 marchewki- 3 pietruszki- 1 mały seler- 5 cebul- 6 ząbków czosnku- 2 kostki rosołowe- 3 łyżeczki gałki muszkatałowej- 10 ziaren ziela angielskiego- 7 liści laurowych- 6 łyżek bułki tartej- 3 łyżki kaszy manny- 1 łyżka masła- sól- pieprz- przyprawa "kucharek"- słoik żurawinySposób przygotowania:Karczek włóż do pierwszego(...)garnka, dodaj jedną kostkę rosołową, sześć liści laurowych i osiem ziaren ziela angielskiego. Włóż również obrane: trzy marchewki, dwie pietruszki, cztery cebulę i 3/4 selera. Zalej wodą i rozpocznij gotowanie. Do drugiego garnka włóż wątróbkę, drugą kostkę rosołową, jeden liść laurowy i dwa ziarna ziela angielskiego. Dodaj obraną marchewkę, pietruszkę, jedną cebulę i ćwiartkę selera. Zalej wodą i rozpocznij gotowanie

Mentor Smaku
Pasztet bez pieczenia (z jabłkiem) 167

wody + 2 łyżeczki domowej wegety 0,3 kg wątróbki drobiowej 0,3 kg udek z kurczaka (waga bez kości i skóry) 1 duże jabłko 2 małe cebule sól, pieprz papryka chilli w młynku gałka muszkatołowa odrobina oleju 140 g miękkiego masła Cebulę obrać i pokroić w piórka. Wątróbkę umyć i oczyścić. Udka umyć, osuszyć i przekroić na 2-3 części

Ugotować
Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną 201

łopatki wołowej – 0,4 kg karkówki wołowej – 0,8 kg karkówki wieprzowej – 0,35-0,4 kg wątróbki drobiowej – 0,3-0,4 kg boczku wieprzowego surowego – 1 duża cebula – 1 mały seler – 4 marchwie – 4-5 suszonych śliwek (najlepiej kalifornijskich) – 1 bułka – 4 szalotki – 1-2 ząbki czosnku(...)mięs – 2 gruszki – sól, pieprz, mielona kurkuma, mielony jałowiec, ostra papryka, suszony i świeży majeranek, świeży rozmaryn (2 gałązki), odrobina peperoncini – olej Wykonanie: Wszystkie mięsa (oprócz wątróbki) obsmażyć krótko na mocno rozgrzanym oleju (zamknięcie porów). Przełożyć do dużego garnka, zalać wodą, dodać świeży majeranek (kilka gałązek), opaloną na gazem cebulę (obrać ją przedtem), marchew i seler. Gotować

Pociąg Do Kuchni
Domowy pasztet 165

ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu 275 g filetów drobiowych do ugotowania kurczaka: 1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 150 g wątróbki drobiowej 150 g wędzonego boczku marchewka pół pietruszki mały kawałek pora cebula ząbek czosnku 2 świeże kajzerki + mleko do ich namoczenia 3 średnie jaja przyprawy do całości masy: 1 i 1/3 łyżeczki soli pół łyżeczki słodkiej(...)pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię i smażymy na łyżce oleju. Studzimy. 5. Bułki moczymy w mleku i odciskamy

Na moim talerzu
Domowy pasztet 192

ziela angielskiego 1 liść laurowy 4 ziarenka czarnego pieprzu 275 g filetów drobiowych do ugotowania kurczaka: 1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 150 g wątróbki drobiowej 150 g wędzonego boczku marchewka pół pietruszki mały kawałek pora cebula ząbek czosnku 2 świeże kajzerki + mleko do ich namoczenia 3 średnie jaja przyprawy do całości masy: 1 i 1/3 łyżeczki soli pół łyżeczki słodkiej(...)pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię i smażymy na łyżce oleju. Studzimy. 5. Bułki moczymy w mleku i odciskamy

NA MOIM TALERZU
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ 198

dodatkowo z pieczarkami i kolorowymi paprykami.  Było smacznie i kolorowo. Składniki: 4 cebule   600 g wątroby drobiowej  po 1 papryce: czerwonej, zielonej, żółtej 250g pieczarek łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuli i papryki olej do smażenia wątróbki sól pieprz szczypta cukru  natka pietruszki Wykonanie: Wątróbkę  myjemy i oczyszczamy bardzo dokładnie, pozbawiając ją wszelkich białych

Walijskie Pichcenie
Galareta 268

Opis Galareta: Galareta czyli inaczej zimne nóżki to jedna z bardziej popularnych potraw mięsnych, ale takich specyficznych. To zalewane mięso w galarecie z dodatkiem rozmaitych dodatków

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z pieczoną wątróbką i pomarańczami 167

drobiową . Po  tej z makaronem , proponuję wersję bardziej, że tak powiem zieloną z dodatkiem rzodkiewek, rzeżuchy i brzoskwiń...Polecam. Składniki: 10 dużych wątróbek drobiowych 150 g rukoli 50 g radachio 1 duża pomarańcza 1 czerwona cebula pęczek dużych rzodkiewek garść rzeżuchy * 1 łyżka masła sól, pieprz i majeranek do smaku Sos : Sok z połowy pomarańczy 1 łyżeczka musztardy francuskiej(...)łyżeczki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy kilka płatków chili 1 zabek przeciśniętego przez praskę czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wątróbkę umyć, oczyścić, przekroić na pół i usmażyć na maśle obtoczoną w przyprawach.  Na półmisku ułożyć umyte, osuszone liście sałat,rzeżuchę, wątróbkę i kawałeczki pomarańczy bez skórki( tzw. segmenty). Rzodkiewki powycinać małym ostrem nożykiem nadajac

Gosia gotuje
Gęsie szyjki faszerowane, pieczone 219

Robiłam już kiedyś faszerowane szyjki. Tym razem postanowiłam zrobić farsze -  jeden na bazie mięsa wieprzowego, drugi drobiowego - z dodatkiem wątróbki. Oba wyszły świetnie. Farsz wieprzowy jest delikatniejszy, drobiowy wyszedł całkiem ostry. Szyjki były najpierw gotowane a następnie  pieczone. Są świetne zaraz po upieczeniu, bardzo smaczne na zimno, pokrojone w cienkie plastry, i pyszne na drugi dzień, odsmażone(...)tartej bułki namoczonej w mleku (może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona) 4 ząbki czosnku, posiekane1 cebula,posiekana1/2 pęczka pietruszki posiekany1 jajkomajeraneksól, dużo pieprzu1 łyżka gęsiego smalcufarsz drobiowy300 g mielonego mięsa drobiowego ( u mnie mięso z uda kurczaka)110 g wątróbki drobiowejok 40 g tartej bułki namoczonej w mleku ( może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona) 4 ząbków

Stare Gary
Pasztet z pieczarkami 188

Pasztet bez tłuszczu z dodatkowym smakiem grzybowym.   Składniki-1 kg łopatki-1/2 kg wątróbki drobiowej-25 dkg pieczarek-3 jajka-2 czerstwe bułki-1 marchew-2 cebule-2 duże ząbki czosnku-garść suszonych grzybów-pieprz ziołowy i naturalny-warzywko, przyprawa do mięs-liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty   Do garnka z wodą dodajemy liście laurowe(...)ziele angielskie, pieprz ziarnisty,warzywko, ząbek czosnku, marchewkę, suszone grzyby oraz 2/3 łopatki.Gotujemy do miękkości mięsa.   Cebulę i czosnek kroimy w plastry.   Wątróbkę płuczemy, odsączamy, przyprawiamy przyprawą do mięsi podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.Pod koniec smażenia dodajemy cebulę i czosnek.   Z rosołu odławiamy mięso, marchew, czosnek i grzyby.Rosół możemy wykorzystać na zupę

Maminek kulinarny