warzywa - 14856 przepisów (strona:699/991)

Kapuśniak musi być kwaśny ! 235

Kapuśniak musi być kwaśny ! Kapuśniak musi być kwaśny, prawda ?   Uwielbiam kapuśniak taki prawdziwy z kiszonej kapusty, prosty nie przekombinowany. Ten dzisiejszy jest kwaśny taki jak

Kuchnia na wzgórzu
Roladki schabowe z papryką, fetą i suszonymi pomidorami (pieczone) 439

Kolejny wtorek - kolejne danie z wieprzowiną. Z kawałka schabu można przyrządzić pyszne i w miarę dietetyczne danie. Mój Mąż twierdził, że "schab i fit - to się

Kolorowy Przepisownik
.1134. magnez uzupełniony 170

~brownie z białej fasoli z czekoladą gorzką 70%~ Ostatnio zauważyłam, że znów męczą mnie skurcze i drga mi powieka...Już wiedziałam, że to efekt braku magnezu

breakfast of dreams
Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką 175

Domowe pieczywo wypełnione dodatkami to świetny pomysł na sycące drugie śniadanie. Te bułeczki przygotowałam trochę wzorem TYCH BUŁECZEK , ale jednak inaczej, przez co mamy nowy, pyszny

Kolorowy Przepisownik
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 171

ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR Korzystając z sezonu na gruszki wykorzystałam ten pyszny owoc z przyjemnością! Nie ma lepszego połączenia niż gruszka i ser

Martyna Cooks
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 158

PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów

Martyna Cooks
Dorsz z piekarnika na kołderce z bakłażanem i pomidorków 288

Rybka to zawsze dobry pomysł na obiad, trzeba tylko trochę po improwizować, żeby wzbogacić smak i uzyskać inny efekt. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plasterki

Kuchnia Pokoleń
NAJLEPSZE MUFFINKI - DYNIOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 261

   Bez wątpienia to najlepsze muffiny jakie jedliśmy, pyszne, aromatyczne, baaardzo wilgotne, super zdrowe i meeega smakujące. Moje Dzieci są nimi zauroczone i chyba nie

Smaczne Zdrowe
Gnocchi z serem ricotta, cukinią i pecorino 280

Gnocchi. Ten, kto się po raz pierwszy spotkał z tym słowem może mieć zagwozdkę - yyyy, gnoczi? gnoci, to coś na g. Zakładamy oczywiście wariant taki, że

Right Behind The Kitchen
Pasztet z całego kurczaka z suszonymi pomidorami, orzechami ziemnymi i koperkiem 253

Ile to razy jedliśmy pasztet, który po pierwsze - nie wiadomo z czego jest zrobiony, a po drugie - jest wysuszony na wiór. Aha, jeszcze jedno, jego konsystencja

Right Behind The Kitchen
Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki 224

Przyznaję się bez bicia - nie mogłem jakoś przetrawić samej myśli o jedzeniu bobu. Unikałem go aż do tego lata. Bo przecież to tylko bób - pomyślałem - a

Right Behind The Kitchen
Europejski Festiwal Smaku - warsztaty kulinarne nad Bystrzycą dla mieszkańców Lublina 226

I stało się - w dniach 4-7 września 2014 r. odbyła się już VI edycja Europejskiego Festiwalu Smaku . Oj działo się, działo! Mnóstwo wydarzeń kulturalnych, imprezy

Right Behind The Kitchen
Żeberka w kawie i coli na kaszy gryczanej z prawdziwkami 250

I przyszedł czas na wypróbowanie czegoś nowego. Rzecz jasna - kwestia doskonalenia przepisu pozostaje otwarta. Ale od czegoś trzeba zacząć i dalej modyfikować przepis. I o dziwo

Right Behind The Kitchen
Mus z gęsich żołądków - czyli gęsina nie tylko na Św. Marcina 247

Nie dajmy się zwariować. Żeby jeść gęsinę nie trzeba czekać na ten jeden dzień w roku - 11 listopada. Wydawać by się mogło, że to takie trochę

Right Behind The Kitchen
Jak odczarować wątróbkę? 240

Jeszcze kilka lat temu brzydziłem się wątróbką. Gdy widziałem jak ktoś ją spożywa, uciekałem jak najdalej od tego talerza. Pewnie wiele osób ma tak do tej

Right Behind The Kitchen