Wiosna za pasem, czas na lekkie dania. Zapraszam na wiosenne, zielone przekąski, czyli warzywne sajgonki - spring rollsy. Lekkie, przyjemne i smaczne. Do tego zielony, lekko pikantny
Bernika - moj kulinarny pamietnikOstatnio w jednym z marketów można znaleźć topinambur – idealny zamiennik dla ziemniaków. Ma bardzo niski IG (15), do tego w pieczonej wersji jest wprost przepyszny
Jak gotować i nie zwariowaćDETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Na pyszne, aromatyczne udka pieczone każdy ma swój sprawdzony sposób. Mój został zamarynowany w nieco orientalny sposób. W towarzystwie marchewki, brukselki
Mam To Na WidelcuFajna sprawa takie jedzonko. Wszyscy a dokładniej większość odrzuca podroby jako niezdrowe. My je uwielbiamy i warto się za nie zabrać bo w rezultacie i danie
Moje Małe CzarowanieOwoce egzotyczne zachwycają nie tylko swoim wyglądem. Smaczne, kolorowe, dodają energii nawet w zimowe, ponure i mokre dni. Idealne do koktajli, sałatek, świetnie smakują w wytrawnych
Moja smaczna kuchniaBarszcz czerwony robiłem już kilka razy i zawsze coś dopracowywałem, teraz wreszcie mogę mogę powiedzieć że mam kompletny przepis na barszcz czerwony o klarownym i głębokim
Mechanik w kuchniPROPOZYCJA NA DETOKS CUKROWY 2016 Aromatyczny, pełen zakręconych smaków bulion warzywny może być podstawą wielu zupnych wariacji. Za oknem zimno, a ciało domaga się natychmiastowych
Mam To Na WidelcuKiedyś wydawało mi się, że zrobienie gołąbków pochłania cały dzień! Bzdura... Jeśli dobrze rozplanujemy sobie kolejne etapy zrobimy to raz ,dwa... Zapraszam na gołąbki w trochę
Radość kipiąca uśmiechem.Tak, wiem że dynia ma wysoki ig. Za to ma niski łg, więc można sobie na nią pozwalać ;) A wszystko dzięki temu, że dynia ma około
Jak gotować i nie zwariowaćCzasem zostają w lodówce różne rzeczy, które trzeba jakoś wykorzystać by się nie zepsuły. Dziś miałam kalafiora i pieczarki wołające rozpaczliwie o zagospodarowanie ich. Szybki rzut
Jak gotować i nie zwariowaćZupa… taka mnie myśl naszła, że dawno żadnej nie jadłam, a mam ochotę. Ale nie na taką wodnistą zupinę, raczej na zupę krem. Tylko z
Jak gotować i nie zwariowaćpapryka faszerowana Papryka faszerowana to jedno z lepszych dan. Na Ukrainie taka papryka jest uwielbiana i gdy pójdziemy do kogoś, w gości i takie danie znajdzie
Kulinarnie z Polką na KresachDuszony jarmuż to doskonały niskokaloryczny, a przy tym smaczny dodatek. Nie tylko do sadzonego jajka. Jarmuż na dobre zagościł w mojej kuchni nie tylko ze
Mam To Na WidelcuHummus to jedna z moich ulubionych past – dodatek do pieczywa pod każdą postacią. Choć baza do zrobienia hummusu jest zawsze taka sama, można do
Mam To Na WidelcuSkładniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie
Gotowanie moimi oczami