warzywa - 14856 przepisów (strona:697/991)

Zielone wiosenne spring rollsy 180

Wiosna za pasem, czas na lekkie dania. Zapraszam na wiosenne, zielone przekąski, czyli warzywne sajgonki - spring rollsy. Lekkie, przyjemne i smaczne. Do tego zielony, lekko pikantny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczony topinambur 284

  Ostatnio w jednym z marketów można znaleźć topinambur – idealny zamiennik dla ziemniaków. Ma bardzo niski IG (15), do tego w pieczonej wersji jest wprost przepyszny

Jak gotować i nie zwariować
PIECZONE UDKA Z KURCZAKA Z MARCHEWKĄ I BRUKSELKĄ 265

  DETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Na pyszne, aromatyczne udka pieczone każdy ma swój sprawdzony sposób. Mój został zamarynowany w nieco orientalny sposób. W towarzystwie marchewki, brukselki

Mam To Na Widelcu
Warzywna potrawka z żołądkami drobiowymi 153

Fajna sprawa takie jedzonko. Wszyscy a dokładniej większość odrzuca podroby jako niezdrowe. My je uwielbiamy i warto się za nie zabrać bo w rezultacie i danie

Moje Małe Czarowanie
26 przepisów z egzotycznymi owocami 140

Owoce egzotyczne zachwycają nie tylko swoim wyglądem. Smaczne, kolorowe, dodają energii nawet w zimowe, ponure i mokre dni. Idealne do koktajli, sałatek, świetnie smakują w wytrawnych

Moja smaczna kuchnia
Barszcz czerwony 168

Barszcz czerwony robiłem już kilka razy i zawsze coś dopracowywałem, teraz wreszcie mogę mogę powiedzieć że mam kompletny przepis na barszcz czerwony o klarownym i głębokim

Mechanik w kuchni
ORIENTALNY BULION WARZYWNY 281

  PROPOZYCJA NA DETOKS CUKROWY 2016 Aromatyczny, pełen zakręconych smaków bulion warzywny może być podstawą wielu zupnych wariacji. Za oknem zimno, a ciało domaga się natychmiastowych

Mam To Na Widelcu
Moje gołąbki z sosem pomidorowym. 158

Kiedyś wydawało mi się, że zrobienie gołąbków pochłania cały dzień! Bzdura... Jeśli dobrze rozplanujemy sobie kolejne etapy zrobimy to raz ,dwa... Zapraszam na gołąbki w trochę

Radość kipiąca uśmiechem.
Spaghetti z dyni makaronowej 272

Tak, wiem że dynia ma wysoki ig. Za to ma niski łg, więc można sobie na nią pozwalać ;) A wszystko dzięki temu, że dynia ma około

Jak gotować i nie zwariować
Zapiekanka kalafiorowa 347

Czasem zostają w lodówce różne rzeczy, które trzeba jakoś wykorzystać by się nie zepsuły. Dziś miałam kalafiora i pieczarki wołające rozpaczliwie o zagospodarowanie ich. Szybki rzut

Jak gotować i nie zwariować
Zupa pomidorowa z dynią 314

  Zupa… taka mnie myśl naszła, że dawno żadnej nie jadłam, a mam ochotę. Ale nie na taką wodnistą zupinę, raczej na zupę krem. Tylko z

Jak gotować i nie zwariować
PAPRYKA FASZEROWANA 211

papryka faszerowana Papryka faszerowana to jedno z lepszych dan. Na Ukrainie taka papryka jest uwielbiana i gdy pójdziemy do kogoś, w gości i takie danie znajdzie

Kulinarnie z Polką na Kresach
DUSZONY JARMUŻ 286

  Duszony jarmuż to doskonały niskokaloryczny, a przy tym smaczny dodatek. Nie tylko do sadzonego jajka. Jarmuż na dobre zagościł w mojej kuchni nie tylko ze

Mam To Na Widelcu
HUMMUS Z JARMUŻEM OLIWKAMI I PIRI-PIRI 241

  Hummus to jedna z moich ulubionych past – dodatek do pieczywa pod każdą postacią. Choć baza do zrobienia hummusu jest zawsze taka sama, można do

Mam To Na Widelcu
Krokiety brokułowe 1477

  Składniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie

Gotowanie moimi oczami