przyprawie do kurczaka. Dodajemy do cebuli i czosnku, smażymy. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kostkę i dorzucamy na patelnię. Wszystko razem dusimy, aż do wyparowania wody powstałej z warzyw i pieczarek. Wszystko doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Sos: Śmietanę, jajko i koncentrat miksujemy razem, dodajemy oregano i tymianek. Na upieczone ciasto wykładamy farsz. Na farsz wylewamy sos. Tartę
Czerwona Porzeczkaniesłodkiej" kojarzyły mi się głównie z ciężkimi, tłustymi, panierowanymi krokietami. Aż do dzisiaj! :) Delikatne, puszyste ciasto, co najważniejsze nie zbyt tłuste i dodatek mięsa mielonego z sosem pomidorowym i warzywami okazał się strzałem w 10 :) Zachęcam do spróbowania!:) Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mleka 2% 2 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła łyżeczka ziół prowansalskich szczypta soli
Czerwona Porzeczkakroimy na ćwiartki. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Placki układamy na kawałku foli spożywczej smarujemy go łyżką lub dwoma sosu do nachosów. Układamy na nim paski fileta oraz część warzyw. Całość zawijamy
cookplDziś naszła mnie ochota na mięsny obiad. Tak więc przygotowałem pieczeń z warzywami do tego również ziemniaki po szwedzku na które przepis już jutro . Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, Sól pieprz, Olej z oliwek, Cukinia, Oregano Przygotowanie: Na rozgrzanym oleju obsmażamy pokrojoną w kostkę cukinie . Cebule i czosnek drobno kroimy
cookpldrobno posiekać lub rozdrobnić blenderem, przyprawić świeżymi lub suszonymi ziołami, można popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i najczęściej najlepiej nie solić. Nie zawsze blenderowanie jest dobrym wyborem. W przypadku świeżych warzyw, jak np.: papryka, nie polecam, natomiast w przypadku suszonych pomidorów z oliwy jest to wręcz wskazane. Wszelkie kupne pasty z konserwantami mogą się schować, bo zamiast mini pudełeczka
Delicious Titbitsbyły też wizyty z Islandii, Kenii, Kataru, RPA, Indonezji, Wietnamu, Nowej Zelandii i wielu innych. 4. Największą popularnością cieszył się przepis na Sałatkę z rukoli (541), Gulasz wieprzowy z warzywami (404) i Jajka zapiekane w kokilkach (352). 5. Moim faworytem jest Tort bezowy z kremem cytrynowy , a mój mąż jest najbardziej dumny ze swojego Steka z rostbefu wołowego z szalotkami
Delicious Titbitsłyżeczki musztardy Dijon, 5 łyżek oleju rzepakowego, 2 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól. Mięso myjemy i zalewamy wodą, dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Wątróbkę dokładnie czyścimy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Gdy mięso wystygnie, a studzimy
Delicious TitbitsJeżeli jak ja mrozicie na zimę pokrojoną w kostkę paprykę i inne warzywa oraz owoce to pora wziąć się za opróżnienie zapasów z lodówki przed zbliżającym się sezonem wiosennym. Wystarczy połączyć ze sobą kilka prostych składników, które przeważnie są w domu, by wyczarować obiad nie tylko tani, ale i prosty, z którym poradzi sobie dosłownie każdy. A teraz zapraszam
Fabryka pomysłówmęskiego przysmaku. Muszę przyznać, że były one rewelacyjne, zawierały wszystko, co lubię – delikatny, ale wyrazisty sos, dobrze doprawiony i pieczony bez tłuszczu kotlet oraz sałatę z dodatkiem wiosennych warzyw. Burger wcale nie musi ociekać tłuszczem, aby uchodził za tego "mniam" :) Składniki na 6 burgerów: Kotlety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 ząbek czosnku Szczypta papryki ostrej w proszku
Fabryka pomysłówWiosnę uwielbiam za jej dobroci, w których m.in. znajduje się rabarbar ze swoim kwaśnym smakiem. To jedno z tych warzyw, którym nie zdążę się nacieszyć, a już sezon się skończy, dlatego w tym roku po raz pierwszy zamroziłam sobie dwie paczuszki, by powrócić do niego, gdy zatęsknię za jego smakiem. Natomiast dzisiejsze babeczki podpatrzyłam na blogu Smaczny Kąsek . Nie dawałam
Fabryka pomysłówskładniki i sycące, dzięki czemu nie jest się zmuszonym do ciągłej głodówki, by zrzucić parę kilo. W jadłospisie są takie dania jak: Filet z kurczaka z duszonymi warzywami z ryżem na ostro Makaron ze szpinakiem i mozarellą Filet z kurczaka z jogurtem Na śniadania zaś polecane są takie dania jak: kefir z bananem z dodatkiem odpowiednich przypraw
Kulinarne Przebojepotraw. Dip jest to gęsty sos, podawany na zimno, w którym można maczać różnego rodzaju składniki, poczynając od chipsów, paluszków, krakersów, aż po zdrowsze składniki – takie jak np. warzywa. Sosy zaś można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Aby przejść do przepisu kliknij w obrazek: Sos do pizzy (i nie tylko) z pomidorów w puszce
Kulinarne PrzebojeBrokuł to zielone warzywo, składające się z kilkunastu różyczek. Brokuły pochodzą z Włoch i są obecne na naszych stołach już od ponad 3 tysięcy lat. Są cennym źródłem witaminy C. Zawierają również pewną ilość beta-karotenu. Poza tym są one bogate w kwas foliowy, żelazo i potas. Chronią przed nowotworami. Post Brokuły – właściwości, przepisy pojawił się poraz pierwszy
Kulinarne Przebojerodzaj roślin z rodziny dyniowatych. Najczęściej stosowanym gatunkiem jest arbuz zwyczajny C. lanatus, który charakteryzuje się jadalnymi, soczystymi owocami. U nas arbuz to owoc – za granicą arbuz to warzywo. Post Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje