Jeszcze kilka lat temu brzydziłem się wątróbką. Gdy widziałem jak ktoś ją spożywa, uciekałem jak najdalej od tego talerza. Pewnie wiele osób ma tak do tej
Right Behind The KitchenZaczęła się przedświąteczna gorączka. Ludziska biegają w tę i nazad. W głowach wszystko co się kojarzy ze świętami, w tym myśli o jedzeniu. Będzie mnóstwo okazji
Right Behind The KitchenPomidorowe ciasto już Wam pokazywałam [ klik ] a dziś inna wersja, równie pyszna i pachnąca latem. Użyłam mrożonych jeżyn i tym samym przywołałam lato. Ciasto robi się
Moje Małe CzarowanieDobrze uwędzona ryba pasuje do każdego dania tylko trzeba jej odpowiednie dodatki dobrać. Dziś proponuję makaron penne, razowy z trewalem. Trewal jest rybą z rodziny tuńczykowatych
Moje Małe CzarowanieDenerwowanie się wszystkim i zawsze mam w genach (nie powiem po kim, bo Mamunia się jeszcze obrazi). Obojętnie, czy nadchodzące wydarzenie jest związane z, choćby i
Pożeraczka, czyli raz adobrze500 g obranych ziemniaków, 500 g dyni, 1 jabłko (reneta), 3 łyżki masła, sól, gałka muszkatołowa, Dynię pokroić na mniejsze kawałki (nie obierać ze skórki) i
królestwo garówSkładniki: 2 ogórki, 1 czerwona cebula, garść koperku, duży jogurt naturalny, sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka octu. Przygotowanie: Ogórki obrać i zetrzeć na tarce
W kuchni u MonikiDynia....jak dla mnie to nie tylko zupy, pasty i dodatek do gulaszu...Dynia to też pyszne desery, wyjatkowo smakujące i tak bardzo aksamitne. Zapraszam Was
Z Majeczką w kuchniZakupiłam piękne dzwonko wędzonego jesiotra i dzięki temu tak pyszna tarta powstała. Do jesiotra ulubione pory i ziemniaki a tarta pachniała w całym domu i samym
Moje Małe Czarowaniehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis pochodzi z książki Kazimiery Pyszkowskiej: "Przetwory w gospodarstwie domowym". 1 kg papryki (kolorowej) Zalewa: 1/2 litra wody 100g cukru 20g
Di gotujeZostałam szczęśliwą posiadaczką wędzonych krewetek, są pyszne, zniknęły zaskakująco szybko, uratowałam trochę do sałatki. Jeśli uda się Wam zakupić takie krewetki polecam zrobić ową sałatkę, zapraszam
Moje Małe CzarowanieJedna z wielu sałatek, które można przygotować szybko i smacznie na śniadanie lub kolację. Doskonale się sprawdza na przyjęciach w gronie znajomych lub rodzinnych imprezach.
Kuchnia w czekoladzieW kuchni mojej mamy nigdy nie było owoców morza i zapewne dlatego dopiero teraz odkrywam uroki smaku owoców morza. Pamiętam gdy byłam nastolatką i w sklepach
Magiczny Garnek~ryżowo-kokosowy omlet z tofu z marchewką (w środku), podany z mini-gruszkami i domowym dżemem wiśniowo-kardmonowym~ Proszę dzisiaj o 8.40 o wsparcie duchowe i
breakfast of dreamsOstatnio zakręcona jestem jak przysłowiowy już chyba słoik ogórków na zimę , tudzież rondo w szczycie (zależnie od regionu). Okazuje się bowiem, że żeby coś dostać, trzeba
Pożeraczka, czyli raz adobrze