Przepis na : obiad
Rybka to zawsze dobry pomysł na obiad, trzeba tylko trochę po improwizować, żeby wzbogacić smak i uzyskać inny efekt. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. każdy plasterek obsypać solą i położyć na papierowym kuchennym ręczniku. Zostawić na 30 minut, po 15 minutach zmienić na czysty ręczniczek i odwrócić plasterki bakłażana na drugą stronę. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy o smaku ziołowym i obsmażyć bakłażana, lekko musi się przypiec. Następnie wyłożyć plasterkam... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl