firmy Agrogreen. Potem pod okiem szefa kuchni Bartka Maciejewskiego każdy z nas nazbierał samodzielnie ziół, przygotowywał swoje autorskie marynaty i marynował w nich mięso drobiowe przeznaczone na grilla i warzywa od Eko Bazar. Po samodzielnym rozbiorze kurczaka zabrałam się za piersi (oczywiście nie swoje, tylko kurze ), postanowiłam je podać faszerowane serem kozim i wrzucić na grill. Faszerowane piersi kurczaka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzyspiesza metabolizm - zatem same plusy :) II ŚNIADANIE Polecam owoce. Jabłko jest moim faworytem. OBIAD Najlepiej ok. godz. 14-15. Musi być to pełnowartościowy posiłek. Ważne aby były w nim warzywa. PODWIECZOREK Może to być jakiś owoc, lub coś w tym stylu, ważne aby nie przekraczał 100kcal. KOLACJA Najlepiej do godz. 18. (lub opcja bardziej realna ok. 2 godzin przed snem
All My Fit Lifepapryką słodką mieloną. Dzięki temu chleb nabiera wyrazistego smaku, niczym ten z grilla. Na wierzch kładę plasterek polędwicy z kurczaka. Dzisiaj jednak zabrakło w mojej kuchni dodatku warzyw, a zazwyczaj są to pomidory i ogórki kiszone. Także polecam ten dodatek. Takie dwie grzanki mają ok. 145 kcal. (polędwica = 2x 20kcal, chleb = 2x 60 kcal + dodatki) Drugą propozycją są TOSTY
All My Fit LifeNawet tak skromne warzywo może stać się przysmakiem, jeżeli przygotujemy je na francuski sposób. Niczym nieograniczona wyobraźnia Francuzów sprawia, że w ich kuchni można przyrządzić jajko na tysiąc sposobów i na tyle samo przygotować ziemniaki, tworząc z nich niemal pełnowartościowy posiłek" (J. Child). Trzy miesiące temu polski kraj wzbogacił się o Gizmo. Pamiętam jak kumpel z Norge opowiadał
bastalenaminutach dodać pokrojone w kostkę i bez skóry pomidory bez gniazd nasiennych. Gdy papryka zmięknie dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinie . Wszystko pogotować do czasu aż wszystkie warzywa zmiękną. Rada: Można dodać jeszcze kabaczek, który bardzo ładnie zagęści nasze leczo . Smacznego
Słodkości i nie tylkoszklance mieszamy sok z połowy cytryny z oliwą i ziołami prowansalskimi i zalewamy nim łososia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i dowolnymi warzywami ugotowanymi na parze. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchninajczęściej z wieloma dodatkami. Zdarza mi się naturalnie przyrządzać go z samych jajek, jednak zwykle wybieram wersję na "bogato". Zawsze przecież znajdą się w lodówce jakieś resztki wędliny, czy warzyw z którymi nie wiemy co zrobić. Z jajkami na pewno będą komponować się idealnie. Potrzebujemy: - 2-3 jajka w rozmiarze L (w zależności od tego jaki kto ma apetyt) - łyżka
W mojej holenderskiej kuchnizawsze byłam fanką amerykańskich babeczek, tzw. cupcakes. Miękkie rozpływające się w ustach ciastka, niezwykle proste w przygotowaniu, które można przyrządzić na bez mała tysiąc sposobów: na słodko, słono, z warzywami, owocami, czekoladą czy innymi dodatkami. Jednym z moich ulubionych rodzajów cupcakes są Cookie Dough Cupcakes z mega słodkim ciasteczkowym środkiem. Przygotowanie tych super efektownie wyglądających babeczek, jest może czasochłonne
W mojej holenderskiej kuchniRavioli, typowe danie kuchni włoskiej, to nic innego jak po prostu małe pierożki. Ravioli podobnie jak nasze polskie pierogi można nadziewać na mnóstwo sposobów: mięsem, warzywami, serami. Ja chciałabym zaproponować nadzienie z trzech rodzajów sera: ricotty, parmezanu oraz lekko pikantnego sera pecorino. Potrzebujemy: - płaty makaronowe przygotowane wg. przepisu na mój makaron domowy - opakowanie sera ricotta
W mojej holenderskiej kuchniCebulkę i paprykę wrzucamy do woka i smażymy krótko. W miedzyczasie gotujemy makaron. Do głębokiej miseczki nakładamy porcję makaronu, na wierzch podajemy kurczaka z boczniakami i warzywami. Całość dekorujemy szczypiorkiem i skrapiamy jeszcze odrobiną sosu teriyaki. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchnidrobiowych . Ale papryka marynowana będzie tylko moja i ew. dla gości więc nie szaleję z ilością. Kilka słoików wystarczy, szczególnie że może zrobię jeszcze jakiś inny przysmak z tego warzywa. Lubisz paprykę ? Na pewno będą smakowały Ci Paprykowe, chrupiące łódeczki ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaszklanki octu 10% 400 g koncentratu pomidorowego 1,5 łyżki soli kamiennej 1 czupata łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrej papryki Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do garnka. Następnie dodać sól i dokładnie wymieszać, odstawić na 6 godzin. Po tym czasie garnek postawić na ogniu i gotować
Monia miesza i gotujedoniczce na oknie, oraz kawałek tamaryndu. Zaopatrzony w wiedzę i niezbędne składniki przystąpiłem do przygotowania jednej z najsłynniejszych tajskich potraw – Pad Thai . Jest to danie z makaronu ryżowego, warzyw i mięsa lub owoców morza. Ja zdecydowałem się na wersję z kurczakiem. Czytaj dalej
Gotuj z MisiemCukinia to jedno z moich ulubionych warzyw. Można zrobić z niej leczo czy zupę krem, ale gdy nie mam za bardzo czasu na pichcenie, to po prostu przyrządzam z niej placuszki. Dziś zatem zaserwuję Wam przepis na banalnie prosty i szybki obiad - placuszki z cukinii z sosem czosnkowym, które preferuje bardziej od tych ziemniaczanych :) Najlepiej używać średniej cukinii
Delicious Titbitsprzypaliła. Dodać pomidora i poddusić kolejne 5 min do zagotowania. Dorzucić fasolę czerwoną. Dołożyć koncentrat pomidorowy, sok pomidorowy oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem ok 15 minut - lub dłużej - aż warzywa będą miękkie. Im dłużej leczo się dusi tym jest smaczniejsze, dlatego najlepiej nie spieszyć się i dusić je długo na małym ogniu. Na końcu wrzucić wcześniej podsmażona kiełbasę i dusić
Grunt to przepis!