się od prozy, czyli inaczej sody. Dawniej chlebki te pieczone były na blasze, dzisiaj do ich upieczenia wystarczy dobrze nagrzana patelnia o grubym spodzie. Chlebki proziaki podawać można na śniadanie bądź kolację , są także fajną bazą wielu przystawek. Przepis na proziaki znajdziecie poniżej. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Chlebki proziaki Składniki na proziaki
MeCooksnaleśniki można zajadać zarówno na śniadanie czy deser. Są bardzo aromatyczne i pyszne. Z kubkiem kawy, herbaty, czystka czy kakao będą smakowały jeszcze wyborniej. Spróbujcie koniecznie. Naleśniki z jabłkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWaszym. Domowy chleb to naprawdę nic trudnego i warto pokusić się o upieczenie takiego bochenka aby potem zajadać przepyszny chleb z chrupiącą skórką i mięciutkim wnętrzem. Na śniadanie idealny, polecam. Chleb mieszany. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesosie na początek aktywnego dnia. Przepis znalazłam na blogu Tureckie przepisy a ponieważ jaja często goszczą na naszym stole i ten przepis wypróbowałam Jajecznica jest puszysta, aromatyczna, idealna na śniadanie, polecam. Biberli Yumurta. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMiałam dojrzałe mango i trzeba było szybko je zużyć aby się nie popsuło. Pomysł pojawił się szybko, racuchy i tak też zrobiłam. Są puszyste i pyszne, polecam na śniadanie albo na deser. Racuszki z mango. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie