zioła - najlepiej majeranek, rozmaryn, ewentualnie zioła prowansalskie * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Mięso przesmażyć, przełożyć do garnka. Zalać pomidorami, dobrze doprawić i dusić około 30 minut, do miękkości mięsa. Warzywa pokroić w paseczki. Dodać do mięsa. Dusić aż będę miękkie, ale żeby się nie rozpadały. Dodać oliwki. Całość spróbować, ewentualnie doprawić świeżymi ziołami. Podawać na ciepło, ale i na zimno
Magiczne Życie Martysię wytrwać w postanowieniu przygotowywania ciekawych śniadań, więc do łask powracają omlety. Szybkie i smaczne danie, delikatna odmiana od tradycyjnego jajka sadzonego. Omlet można przyrządzić ze wszystkim, czy to warzywa, czy wędlina, nawet same zioła wystarczą. Ja pokusiłam się o dodanie świeżych pomidorków koktajlowych i sera. Smaczne i syte śniadanie - czyli idealny początek dnia! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej
Pora coś zjeśćdomowe dżemy - przynajmniej wiem co w nich jest bo te sklepowe zawierają niewiele prawdziwych owoców. Koniecznie zajrzyj do zakładki Przetwory - zobacz co jeszcze można przygotować z owoców i warzyw do swojej spiżarni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzatakie ciekawe smaki * domowy pedicure zaliczony * Tesco i kolejne przeceny - w żarskim już nie znajdziecie - wzięłam wszystkie * zielony kubek w grochy jest wspaniały * najlepsze warzywa na patelnie * testuję intensywnie - ten zestaw będzie na pewno do wygrania w kolejnym konkursie w okolicach wrześniach Udanego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martyskładniki: 1 średni kalafior 4-5 dużych ziemniaków 1,5 l bulionu kolorowy pieprz Kamis Kalafora podzielić na różyczki i dokładnie umyć. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Następnie wszystko zmiksować blenederem na jednlita masę. Nalać do miseczek i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Jeśli zupa będzie za gęsta można dolać nieco
Monia miesza i gotujeziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego, możemy wsadzić również ząbek czosnku. Wszystkie składniki zalewy wlewamy/wsypujemy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do słoików tak aby zasłoniło wszystkie warzywa. Pasteryzujemy 7-8 min. Stawiamy do góry nogami. Wygląda obłędnie, szczególnie w pękatych słoikach. Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkikroję na drobniutkie kawałki (troszkę grubsze niż tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy potem dodaję kurczaka i przyprawę. Imbir ścieram na drobnych oczkach - wrzucam na patelnie. Kroję grzyby na cienkie paski - wrzucam na patelnię. Podlewam sosem sojowych. Całość smażę
Brzuszki ŁakomczuszkiJakiś czas temu dostałam paczuszkę od firmy Royal Brand, a w niej m.in. znalazłam zupę - kwaśnica, czyli góralski kapuśniak. Sprawa strasznie fajna, ponieważ wymagała ode mnie tylko wrzuci ć warzywa do wody i postawić na gaz, a po godzinie dodać zasmażkę, czyli zero wysiłku. Kolejna strasznie fajna sprawa, to fakt, że firma korzysta tylko z naturalnych składników więc w swojej
Brzuszki Łakomczuszkiszklanki mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży 1 szklanka ciepłej wody 55g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki miodu (użyłam miodu akacjowego, który otrzymałam od Paczki Warzyw o współpracy pisałam tutaj). Drożdże rozpuszczam w ciepłej wodzie i odstawiamy na ok 10-15 minut. Następnie masło i miód rozpuszczamy w rondlu, potem pozostawiamy chwilę do wystudzenia. Do dużej
Brzuszki Łakomczuszkiczasie obieramy włoszczyznę i kroimy w krążki - dorzucamy do garnka i też chwilę podsmażamy. W tym czasie robimy bulion z kostki rosołowej i 0,5l wrzątku. Gdy warzywa już się trochę podsmażą zalewamy bulionem, następnie dodajemy jeszcze 0,5l ciepłej wody. Teraz wrzucamy suszone grzyby oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiamy pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Gotujemy
Brzuszki Łakomczuszkipieprzem. Kroimy brokuły na nieduże kawałki i dokładamy razem z kurczakiem jako dolne piętro do parownika. Prażymy sezam na suchej patelni. Myjemy ogórka, kroimy ogórka na wstążki obieraczką do warzyw. Zalewamy sosem sojowym, octem ryżowym, dodajemy ziarna kolendry. Całość mieszamy i odciskamy. Przekładamy do miseczki suchego ogórka. Gdy kurczak się zetnie podajemy bułeczki, kurczaka, prażony sezam, sałatkę z ogórka
Brzuszki Łakomczuszkimozzarella sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrej musztardy (wykorzystałam sarepską od Develey , tutaj pisałam o paczce od firmy ) 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego Biolevita Myjemy warzywa, osuszamy. Rwiemy sałatę lodową, łączymy z rukolą. Kroimy pomidora w cząstki, pomidory suszone na pół - rozkładamy na sałacie. W kilku miejscach kładziemy pesto i rozkładamy pokrojoną mozzarellę. Wszystkie składniki sosu
Brzuszki Łakomczuszkiłyżka startego imbiru 1 ząbek czosnku (drobno posiekany) 1/2 papryczki chili 2 łyżki cukru trzcinowego Łączymy wszystkie składniki marynaty. Nacieramy oczyszczone mięso i wstawiamy do lodówki na 3h. Myjemy warzywa. Szatkujemy sałatę, układamy na ni e j przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i ogórka pokrojonego w wstążki. Przygotowujemy dressing - łączymy wszystkie składniki i mieszamy dokładnie. Wyjmujemy z lodówki mięso smażymy
Brzuszki Łakomczuszkiłyżki octu winnego Zaczynamy od ziemniaków - obieramy i gotujemy. Do wody dorzucamy listek laurowy i solimy. Gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy resztę składników. Gotujemy jajka i fasolkę, myjemy warzywa. Kroimy pomidorki na pół, kroimy cebulę, rwiemy sałatę, otwieramy puszkę i słoiczek. Teraz czas na przygotowanie dressingu. Posiekany czosnek ucieramy z solą i łączymy z resztą składników. Porządnie mieszamy (najlepiej mikserem
Brzuszki Łakomczuszkidalej co tylko wymyślicie: pomidorek koktajlowy, cebulka marynowana, winogrono, korniszon, pieczarki marynowane, oliwki. Wszystko symetrycznie ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt. 3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy. Nic dodać nic ująć dlatego też kopiuję cały przepis, bez żadnych zmian
Brzuszki Łakomczuszki