Sajgonki - jakie pyszne.

Sajgonki - jakie pyszne.

Sajgonki - jakie pyszne.

Jakiś czas temu kupiłam papier ryżowy. Czekał, czekał aż się doczekał powstały przepyszne sajgonki. Mój M. jest fanem wszystkiego co tłuste, fast foodowe i niezdrowe, mimo że zrobiłam wersję troszkę chudszą niż klasyczne sajgonki, powiedział "lepsze niż z chińczyka", a to dość duży komplement. :) Składniki: opakowanie papieru ryżowego podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 3-4 grzyby shitake (suszone z firmy Skworcu) 1/3 opakowanie makaronu ryżowego por 2cm kawałek imbiru sos sojowy ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Brzuszki Łakomczuszki

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

BrzuszkiŁakomczuszki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, makaron, makarony, sos sojowy, por , imbir, marchewka, kurczak, warzywa, pietruszka, zdrowe, porem, słodkie, susz, pierś kurczaka, kuchnia chińska, piersi, pierś, sos do makaronu, sos z grzybów , pierś z kurczaka, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z porem, makaron ryżowy z kurczakiem i pietruszką, makaron smażony, kurczak z makaronem, kurczak makaron, sos do kurczaka

Inne przepisy z Brzuszki Łakomczuszki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.