warzywa - 14856 przepisów (strona:377/991)

Zapiekanka z kurczakiem i dynią 277

Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra, polecam.   Na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojoną w talarki cebulę, posiekane ząbki czosnku i małe pieczarki. Jeśli pieczarki są większe przekroić na mniejsze kawałki. lekko obsmażyć i wrzucić wszystko na dno naczynia w którym

Kuchnia Pokoleń
Krem z pieczonej dyni i pomidorów 244

minut, aż cebula rozmięknie 3. Gdy wywar będzie gotowy dodać wino i sos sojowy, gotować jeszcze przez około 10 minut 4. Ostudzić 5. Przecedzić przez sito Krem: 1.Upieczone warzywa ostudzić, obrać i zblendować na mus, 2. Do musu dodać bulion- nie cały na raz- uważając na gęstość kremu oraz śmietanę. 3. Przed podanie delikatnie podgrzać na małym ogniu Gotowy krem

KreatywnePiny
Szpinakowe naleśniki z dynią i ricottą 257

Zielone naleśniki z dodatkiem szpinaku, w wersji na słodko. Zawinięty w nich krem dyniowy z delikatną ricottą, zasmakuje przede wszystkim miłośnikom tego pomarańczowego warzywa :) Smak szpinaku jest prawie nie wyczuwalny, na pierwszym miejscu jest dynia. NALEŚNIKI: 2 jajka 1 łyżka cukru 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 250g szpinaku mrożonego NADZIENIE: 300 g dyni muscat

https:KKuchniaMniam
Pita z mąki pełnoziarnistej 405

razu i zjeść ciepłe, trzeba na nie położyć wilgotną ściereczkę – wtedy gorące i chrupkie pity szybko zmiękną i baz szwanku dadzą się pokroić. Pitę można zjeść nadzianą falafelami z warzywami, z hummusem , z kebabem lub gyrosem, tofu. Tuńczyk, jako, ser, majonez, pomidor – i mamy kieszonkową kanapkę. Bez nadziewania pita przyda się na przykład do tureckich jajek na jogurcie

Karo in the Kitchen
Sernikowa lasagne z dynią i żurawiną 187

Składniki: 9 płatów lasagne 50 dag obranej i pokrojonej w kostkę dyni 10 dag suszonej żurawiny 50 dag mielonego twarogu   pół kostki masła opakowanie budyniu

Pobite gary Barbary
Odchudzające smoothie z selera naciowego i jabłka 2434

Proszę bardzo: dwa skladniki - szybko, smacznie i bardzo zdrowo! Jako bliski krewny pieruszki, selerowi naciowemu przypisuje się właściwości lecznicze. Warzywo to zawiera mnóstwo witamin (B,C,E), a także składników mineralnych. Dzięki obecności przeciwutleniaczy chroni skórę i cały organizm przed wolnymi rodnikami. Seler świetnie radzi sobie z toksynami, pobudza przemianę materii i apetyt na amory. Jedzony na surowo nie traci

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z dyni z papryczką chilli 123

Dynia, warzywo które kojarzy mi się ewidentnie z jesienią. Ma też wiele witamin i minerałów, które cenione powinny być zarówno przez mężczyzn jak i kobiety. Obok cynku, który wzbogaca męski organizm, jej nisko kaloryczność powinna być zachętą do spożywania jej przez kobiety dbające o linię :) Należy również pamiętać, że jest nośnikiem wielu innych cennych dla naszego organizmu witamin - B-karoten

ChilliJemy
Moja przygoda w programie ,,Przepis dnia" - zdjęcia i filmik 187

paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze

VioletoweKucharzenie
Grochówka na wędzonce 188

około 30 minut.  2. Po tym czasie dodajemy opłukany groch i potarkowaną marchewkę, pietruszkę, seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy do miękkości warzyw.  3. Pod koniec gotowania wsypujemy majeranek

Szefowa kuchni
Sałatka 393

oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć na z każdej strony, ostudzić.Sałatę porwać , cebulę , ogórek i pomidor pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić do miski dodając usmażonego kurczaka, dodać sos czosnkowy.Wymieszać i doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Penne z dynią i toy choy 195

połowę natki pietruszki oraz czosnek. Całość wymieszać. Podawać gorące. Ewentualnie posypać startym parmezanem lub grana padano. ----------- Podobne: Zapiekanka z dynią i kurczakiem Świderki z cukinią Kokardki z dynią i warzywami

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów. 201

łyżeczki cukru   kilka liści laurowych  kilka ziaren ziela angielskiego sól, pieprz około 3 litry wody 2 łyżki śmietany 18% Przygotowanie: Mięso zalewamy wodą, dodajemy obrane, umyte warzywa (marchewki, pietruszka, seler, por) i wrzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez 1 godzinę aż powstanie wywar. W tym czasie obieramy czosnek i cebulę i drobno siekamy

Symfonia smakowa
Sałatka farfalle (makaronowa) na szpinaku z krążkami z polędwiczki 296

solą i pieprzem. Przestudzony makaron mieszamy z pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki, cebulą pokrojoną w paseczki i dodajemy oliwę z oliwek. Na talerzu układamy liście szpinaku, na nim makaron z warzywami, dodajemy krążki z polędwiczki, listki kolendry i doprawiamy do smaku. Jeśli lubicie bardziej ostre dania to można dodać więcej papryczki chili. Smacznego

Moniki Smakołyki
SUSHI 160

sushi to prawdziwa ceremonia. Można je przyrządzać na wiele sposobów w zależności od gustów i smaków. Sushi oznacza ryż przyprawiony octem, połączony z rybą,owocami morza i warzywami. Przygotowanie ryżu do sushi. Odmierzyć odpowiednią ilość. Opłukać obficie wodą, zmieniając ją co najmniej trzy razy. Woda powinna być przeźroczysta, po ostatnim płukaniu. Wsypać ryż do garnka i zalać wodą. Przykryć

potrawyregionalne