Przykryłem i odstawiłem na 5 minut. Po tym czasie dodałem do kaszy łyżkę masła i przemieszałem ją widelcem. Wyłożyłem gotowy kus-kus na talerze. Wyłożyłem mięso wraz owocami i warzywami i obficie polałem sosem, który wytworzył się w naczyniu, w którym piekło się mięso. Całość posypałem czarnym świeżo zmielonym pieprzem i dużą ilością listków świeżej natki kolendry. Zapraszam do spróbowania
Wyprawy kulinarnedodać startą na drobnych oczkach marchewkę, soczewicę, płatki jaglane, otręby i przyprawy. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Ugotować na parze, około 30-35 minut. Warzywa na barszcz obrać, umyć i umieścić w garnku. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 1,5 godziny na wolnym ogniu. Po tym czasie dodać wyciśnięty z cytryny
FitKotjest przepyszny :) Bataty też oczywiście :) SKŁADNIKI (110kcal w 100g) 1 duży batat 1 średni seler sól pieprz świeży tymianek (lub inne ulubione zioła) oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Warzywa obieramy i kroimy w słupki. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością ziół. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (termoobieg
Moje Kuchenne Rewelacjewlałam oliwę, ocet, sok z cytryny, dołożyłam czosnek przeciśnięty przez praskę i dobrze doprawiłam solą i pierzem, a następnie wszystko energicznie wymieszałam widelcem. Ugotowaną komosę wyłożyłam do miski, wsypałam warzywa, wymieszałam i zalałam sosem vinegret, wymieszałam ponownie aby sos pokrył wszystkie składniki sałatki. To tyle. Prawda, że prosto? Czas jaki potrzebujemy do przygotowania sałatki to czas gotowania komosy, czyli jakieś
Blondynka GotujeŚwietny oczyszczający koktajl wspomagający pozbyc i e si ę nadm iaru wody z organizmu. Owoce i warzywa zawarte w tym koktajlu doskonale pomagają w zwalczaniu zatrzymywania płynów w naszym ciele. Proces ten wspomaga duża ilość witamin A i C , potasu no i woda oczywiście. Spożywając go regularnie poczujemy się lżej, oczyścimy organizm - co pomoże również w utracie kilogramów :) Pijcie
Moje Kuchenne Rewelacjedzisiejszego przepisu użyłam komosy białej, ale z powodzeniem możecie użyć innej odmiany. Polecam szczególnie na leniwe, niedzielne śniadanie, kiedy nie musimy się spieszyć z przygotowywaniem posiłku. W połączeniu z warzywami powstaje pyszny posiłek, który świetnie nadaje się na przełamanie porannej rutyny - nie samą owsianką i kanapkami człowiek żyje :) Składniki (3 porcje): 3 marchewki, pokrojone w plastry/kostkę 1/2 czerwonej cebuli
Powiedz dietom niewielkości marchewki 2 słodkie jabłka 2 garście rodzynek sól, pieprz sok z cytryny Marchewki i jabłka umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startych warzyw i owoców dodać rodzynki oraz sok z cytryny (na początek 1 łyżkę). Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać. Posmakować i ewentualnie mocniej doprawić lub dodać więcej soku z cytryny. Schłodzić
UgotowaćBrukselka, to typowe zimowe warzywo, chyba nieco zapomniane i nie przez wszystkich lubiane. Może dlatego, że przez lata podawane było tylko klasycznie, jako jarzynka do obiadu polane masłem z tartą bułką ... ? Pora więc odczarować brukselkę: oto omlet z brukselką, który może być smacznym pomysłem na śniadanie lub na lunch - jak kto woli. Zapewniam Was, będzie Wam smakować ! Na blogu znajdziecie
Kulinarne przygody Gatitystosunek do brukselki najlepiej oddaje przydomek, który jeszcze w czasach liceum nadała jej niejaka Paulina S. (obecnie fejsbuk pokazuje mi, że już S-K). Tak od tamtych czasów to warzywo jest nazywane w moim domu. Do tego stopnia, że kiedy mama chciała kupić trochę małych kapustek w sklepie, musiała pokazywać palcem co chce, bo nazwy ogólnie używanej nie mogła
les mirabelleskoniecznie spróbujcie! :) dzisiaj mam dla was właśnie kilka propozycji z dodatkiem tego pysznego sera, no o ile nie zjecie go najpierw prosto z pudełka/ew. z pieczonymi warzywami :D gryczane naleśniki z pomidorowym farszem z czerwonej soczewicy i cebulki, z serem z ziemniaka (vegan) potrawka pomidorowa z ciecierzycą, kalafiorem z brokułami i tahini (vegan) makaron z sosem
More food, love and dreamsokoło 1 litra bulionu ). Na maśle przesmażamy drobno pokrojoną szalotkę, dodajemy marchew pokrojoną w kostkę i smażymy przez chwilę. Dodajemy pokrojony imbir. Po chwili dolewamy bulion i gotujemy warzywa do miękkości. Następnie miksujemy całość na krem, dodajemy sok jabłkowy i ser mascarpone (doskonale zabiela i nadaje zupie jeszcze ładniejszą strukturę), doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie chili. Jabłka obieramy, kroimy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNONE MicrosoftInternetExplorer4 Dzisiejsza propozycja na LunchBox to sposób na wykorzystanie domowych przetworów. W lato zrobiłam kilka słoiczków ajwaru, który znakomicie nadaje się jako sos do makaronu z dodatkiem warzyw. Ja użyłam tych zamrożonych przeze mnie w lecie (zawsze robię zapasy cukinii, bakłażana i papryki). Do tego upiekłam drobiowe pulpeciki i tak oto powstał smaczny posiłek, który możemy zjeść na obiad
Fabryka pomysłówziemniaków lub gałka muszkatołowa 1. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki w talarki, paprykę w paseczki smażymy na łyżce oleju co chwilę mieszając. Przyprawiamy pieprzem i solą. 2. Do warzyw dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy, przyprawiamy i smażymy około 10 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat, majeranek mieszamy i wyłączamy palnik. 3. Z ziemniaków robimy puszyste puree. Ugniatamy ziemniaki tłuczkiem dodajemy 2 łyżki
NA MOIM TALERZUsię rozpuścił i wsiąkł trochę w jabłka, by stały się sprężyste. Placek nie może się przypalić. Podawać gorące z surówką. ----- Podobne: Bezglutenowe krokiety z warzywami Krokiety piwne z kaszą gryczaną Naleśniki z jarmużem i gorgonzolą Zachęcam do zajrzenia na stronę projektu Cooknomics Po ostatnich cienkich lekturach przyszedł czas na nieco grubszą pozycję - "W cieniu Pałacu Zimowego" Johna Boyne
Weekendy w domu i ogrodziePatelnię można przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i zmiękła w środku cebula, a placek się nie przypalił. Podawać gorące z surówką. ----- Podobne: Bezglutenowe krokiety z warzywami Krokiety piwne z kaszą gryczaną Naleśniki z jarmużem i gorgonzolą Walentynki dawno minęły, a mnie ich aura dopadła dopiero teraz. I chyba z tego powodu sięgnęłam po "Szkołę Żon" Magdaleny
Weekendy w domu i ogrodzie