Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 260pieczenia mięsa, czy warzyw. Jeśli jeszcze się zastanawiacie nad jej zakupem – nie ma nad czym, naprawdę warto! Ja korzystam z Ikeowej patelni ‘Grilla’. Zrobiona jest z grubego, dobrze przewodzącego ciepło odlewu aluminium i pokryta teflonem. Ma fajny patent z odpinaną rączką. Można na niej coś zgrillować, po czym włożyć bez rączki do piekarnika i albo tylko trzymać w cieple(...)Wracając do sałatki. Jest totalnie fit. Cukinię i młody szpinak myjemy. Szpinak pozbawiamy łodyżek, kroimy w poprzek listków na centymetrowe kawałki, rozkładamy na talerzach. Cukinię kroimy obieraczką szczelinową do warzyw lub na mandolinie w wąskie, długie plasterki. Rozgrzewamy mocno patelnię grillową i grilujemy cukinię partiami bez dodatku tłuszczu (wszystko na raz się nie zmieści) z obu stron – zmięknie, przypiecze się
Karo in the Kitchen
Pieczone frytki z selera i batatów + film 200ostrą paprykę, wszystko dokładnie razem mieszamy. Pokrojone warzywa starannie łaczymy dłonią z mieszanką przypraw i oliwy. Tak przygotowane frytki wstawiamy na 2 godziny do lodówki aby ziemniak i seler ” przegryzł ” się z przyprawami. Na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy pojedynczą warstwę frytek i pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C około 30 minut
Smakowite Dania
Schab nacinany. 186marynatą i zostawiamy na noc w lodówce, przygotowujemy warzywa: cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, w kieszonki kładziemy paprykę, cebulę, bekon, owijamy plastrami boczku, następnie schab wiążemy, smarujemy resztą marynaty i odkładamy na 2 godz. do lodówki, tak przygotowane mięso pieczemy w rękawie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 1,2 godz., po czym wyjmujemy z rękawa
Kuchnia Beaty
Zapiekana pierś kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami 201100g piersi kurczaka 50g ugotowanej kaszy gryczanej 225g warzyw po włosku na patelnię 1 łyżeczka oleju rzepakowego przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, sól himalajska, suszone pomidory Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w rozgrzanych piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach. Smacznego! Zapraszam
Truskawkowa Fiesta
Wytrawne paszteciki - przepis na farsz. UWAGA - PYSZNE! O niebo lepsze niż ze sklepu 236jasne. Odstawiamy na godzinkę do zamarynowania. Mięso będzie soczyste. Warzywa kolejno podsmażamy na oliwie. Najpierw cebulę - z dodatkiem szczypty soli. Potem papryki, które obsypujemy słodką papryką. Kiedy lekko zmiękną dodajemy keczup. Podsmażamy jeszcze chwile. Na koniec podsmażamy pieczarki Pozostaje usmażyć kurczaka-uważając by go nie przesuszyć. (Mięso dojdzie w piekarniku. Podsmażone składniki czynszu mieszamy z tartym serem. Farsz gotowy. Wystarczy
Kuchnia po mojemu
GOLONKA GOTOWANA 201lodówki. Na drugi dzień zagotowujemy bulion, dokładamy obrane warzywa i przyprawy. Golonkę gotujemy na średnim ogniu ok 3 godzin. Jak ubywa płynu, dolewamy, aby golonki były cały czas zakryte. Po dwóch godzinach gotowania zamiast uzupełnić płyny bulionem możemy podlewać piwem. Ugotowaną golonkę podajemy z musztardą. Możemy też zapiec w piekarniku podlewając piwem. Do tak przygotowanej goloneczki idealnie pasują musztardy ROLESKI
Z Majeczką w kuchni
Krem z pieczonych papryk i pomidorów z uprażonym makaronem 182dekoracji CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową układamy pokrojone papryki, pomidory, cebulę i czosnek w łupinach. Skrapiamy odrobiną oleju, posypujemy szczyptą majeranku, bazylii, słodkiej i ostrej papryki. Pieczemy 30 minut. 2. Czosnek obieramy z łupinek. Wszystkie upieczone warzywa wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy gałązki świeżego oregano
My Culinary Art
Kurczak pieczony na piwie z warzywami 226całości, kawałki marchewek i kawałki cebul. Całość umieściłem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Piekłem przez 2 godziny. Po tym czasie zdjąłem z kurczaka z puszki z piwem, powycinałem przy użyciu nożyc elementy kulinarne, to jest piersi, nogi i skrzydełka i nałożyłem na talerze wraz z upieczonymi warzywami. Podałem ze szklanką ciemnego piwa
Wyprawy kulinarne
Sałatka z quinoa, batatów i kalafiora 204wymieszaj z przyprawami i oliwą. Upiecz batata w piekarniku. Utrzyj kalafior na tarce i grubych oczkach. Zblanszuj w lekko osolonej wodzie razem z jarmużem po uprzednim oderwaniu liści od łodyg. Opłucz zimną wodą. Ugotuj quinoa w lekko osolonej wodzie. Pokrój jabłko w kostkę, a physalis przekrój na pół. Wszystkie warzywa i owoce wymieszaj. Z podanych składników zrób dressing i dodaj
codojedzenia
Domowe haburgery 414pół, każdą połówkę smarujemy musztardą i wkładamy do piekarnika, żeby się podgrzały. Cebulę kroimy w plasterki, smarujemy z obu stron sosem sojowym i podsmażamy, tak żeby była półtwarda. Pomidor, ogórek i ser kroimy w plastry. Następnie na "dolnej" połówce układamy sałatę i mięso, smarujemy sosem lub ketchupem. Dalej układamy warzywa i ser, przykrywamy drugą połówką bułki. A na koniec... cieszymy
Czerwona Porzeczka
"Włoska" zapiekanka ;) 229teflonową patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż warzywa zmiękną dodajemy przyprawy (które były dołączone do mieszanki) oraz koncentrat pomidorowy smażymy jeszcze kilka minut co jakiś czas mieszając miksujemy serek wiejski z jajkiem włoską mieszankę przekładamy do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy mix jajka z serkiem wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni i pieczemy, aż do góry
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
zupa pomidorowa i panna cotta z koziego sera 285pęczek natki pietruszki sól i biały pieprz do smaku Warzywa obieramy , myjemy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości , odcedzamy przez gazę . DODATKOWO Kilka żółtych pomidorków koktajlowych kilka listków boćwiny kilka listków bazylii kilka kiełków sałaty oregano suszone oliwa Pomidorki zapiekamy w oliwie i oregano około 3-5 minut w piekarniku na funkcji grill. Musem pomidorowym , kulkami panna cotta
na gazie
Pałki kurczaka ze szparagami w sosie śmietanowym 241myjemy, zdejmujemy skórę i nacieramy solą i pieprzem Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego... ... dodajemy por, marchewkę i układamy szparagi Do szklanki przekładamy śmietanę, zalewamy gorącym wywarem drobiowym i mieszamy. Następnie dajemy mąkę i wszystko mieszamy sprężynką do dokładnego połączenia składników Sosem zalewamy mięso i warzywa Przykrywamy naczynie pokrywką i wkładamy do piecyka na jedną
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sałatka z kaczką słodko-kwaśną, papryką, awokado i serem lazur 272cytryny, łyżce oliwy z oliwek. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 1,5 godziny) garść roszponki 1/2 awokado 1/3 czerwonej papryki 30 gram sera lazur z niebieską pleśnią Udko kaczki pieczemy według przepisu powyżej i studzimy. Awokado, paprykę i ser kroimy w kostkę. Na roszponce układamy warzywa i ser oraz pokrojone w paski mięso z udka
Mango Papaja
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 226solą, pieprzem, kurkumą i kolendrą. Ostudzić. 3. Ostudzone warzywa i ciecierzycę zmielić. Dodać żółtka -jeśli masa jest wilgotna 2 jeśli dość sucha 3. Wymieszać. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą warzywną. Przełożyć masę do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Wierzch można posypać słonecznikiem lub orzechami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do zrumienienia, około
UgotujmyTo.pl