warzywa z piekarnika - 6500 przepisów (strona:161/434)

Klopsiki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 96

klopsiki do naczynia do zapiekania, zalać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 189 stopni, piec 20 minut, posypać pozostałym parmezanem i startą mozzarella, zapiekać kolejne 15 minut. Klopsiki w różnych postaciach już nie raz gościły na blogu ( np. takie szwedzkie w żurawinowym sosie czy z dodatkiem kaszy jaglanej i warzyw ) więc jeżeli macie ochotę na inną wersję zapraszam do wyszukiwarki

Cooking for Emily
Dorsz pod piniowo-ziołową kruszonką z kolorową salsą 140

przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 - 30 minut. 5. Kuskus wymieszać z 2 łyżkami oliwy, zalać wrzątkiem 1 cm nad kaszą i odstawić aż wchłonie całą zawartość wody. 6. Rybę podawać z kolorową salsą i kuskusem. Połączenie przypraw, ziół, warzyw jest idealne do każdego rodzaju ryby, mrożonych czy świeżych, rzecznych

Szalona Kuchnia Eweliny
Lasagne cukiniowa z sosem bolońskim i szpinakiem 174

pokroić na cieniutkie plasterki, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw. Na formie do pieczenia układać kolejno: 1. Plastry cukini 2. Sos boloński 3. Mozzarella 4. Plastry cukini 5. Farsz szpinakowy 6. Cukinia ... itd. tak żeby na górze była cukinia posypana mozzarellą. Całość piec przez 45 min w 180 stopniach, piekarnik ustawiony na pieczenie góra-dół. Smacznego!     Przybliżone wartości

Zgrabne Gotowanie
Kasza bulgur z grillowanymi warzywami i zapiekanym dorszem 158

będzie dobra dla Was. Ja nie dodaję soli. Warzywa : pieczarki i cukinię kroje, grilluje na patelni, dodaje startą marchewkę i natkę pietruszki. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ryba : filety myję, osuszam i kładę w naczyniu żaroodpornym. Doprawiam solą, pieprzem i całą rybę obtaczam w ajwarze. Zapiekam w piekarniku około 20 min w 180 stopniach. Gotowe

Bike By Life
Sos hamburgerowy domowy 204

hamburgerów to idealny sos również do surowych warzyw, mięs i ryb. Sos hamburgerowy Składniki: 450 – 500 ml sosu 300 ml domowego majonezu, tutaj przepis 1 duża czerwona papryka 2 czerwone chili sólo do smaku 1 łyżeczka soku z limonki lub wedle smaku Paprykę i chili upiecz w piekarniku nastawionym na 220ºC na funkcję pieczenie lub grill. Słodką paprykę obierz

codojedzenia
Krokiety z warzywami i kaszą gryczaną 167

zmiksować z paprykami i cebulą w malakserze lub blenderze. Zmiksowane warzywa wymieszać z kaszą gryczaną. Doprawić do smaku przyprawami i sosem worcestershire. Dorzucić rozdrobnione liście bazylii. Na naleśnikach kłaść słupek gorgonzoli, dokładać 2-3 łyżki nadzienia gruczano-warzywnego. Składać boki do środka i zwijać naleśnik. Naleśniki można odgrzać w piekarniku lub na natłuszczonej patelni. Podawać z wybraną sałatką. ------------- Podobne: Zapiekanka

Weekendy w domu i ogrodzie
Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana 108

dużej mierze opiera się właśnie na przeróżnych warzywach: pieczonych czy też surowych. Baba ghanoush to pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem tahiny, cytryny i aromatycznych przypraw. Arabskie gospodynie opiekają to pękate warzywko nad ogniem, aby wydobyć później dymny aromat pasty. W domowych warunkach można skorzystać jednak z piekarnika :) Składniki : 400-500 g bakłażana 1 łyżka pasty tahini (gotowej lub domowej

Chocolate Muffin Blog
Paprykarz wegetariański w naleśniku 136

dodajemy passatę oraz przyprawy. Całość dusimy do miękkości. Kiedy warzywa będą już kruche dodajemy całą puszkę czerwonej fasoli, wcześniej opłukaną z zalewy. Dusimy jeszcze chwilę, aż wszystko zgęstnieje. Paprykarz nakładamy na naleśniki i składamy w pół. Jeśli naleśniki nie są wystarczająco ciepłe możemy przygotowane danie włożyć na chwilę do piekarnika i dogrzać do odpowiedniej temperatury, ale nie jest to konieczne

vegetanie
O basta! Wege pasta 230

boki posmarowałam sosem pomidorowym. Następnie  ułożyłam warzywa. Całość polałam resztką sosu, skropiłam oliwą. Zapiekłam pod przykryciem z folii aluminiowej przez 30min. w 180st. Po tym czasie zdjęłam folię, oprószyłam wiórkami żółtego sera i zapiekłam jeszcze przez 10min. Gotowy tort serwowałam  po ok. 10min od wyjęcia z piekarnika

bastalena
TARTA ZE SZPINAKIEM 151

Wegetariańska tarta idealnie pasuje na kolację czy podczas spotkania z przyjaciółmi. Można ją jeść na gorąco, ale równie pysznie smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również 

potrawyregionalne
Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia 116

Od kilku dni czekała na swoja kolej w przepisach dynia hokkaido. Wydrążyłam środek, pokroiłam na mniejsze kawałki, skropiłam pomarańczową oliwą i włożyłam do piekarnika. Zrobiłam pyszny

Moja smaczna kuchnia
Pieczone pałki z ziemniakami i papryką 117

Dziś danie z tak zwanych jednogarnkowych . Lubię takie dania, bo robi się szybko i dobrze smakują. Wystarczy składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i

Ewa w kuchni
Pomidory faszerowane mięsem 158

Danie dla miłośników pomidorów.  Pomidory faszerowane mięsem są i dealne jako przekąska na imprezach.  Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu

Smak mojego domu
Pałki z kurczaka pieczone w towarzystwie brokuła i czerwonej porzeczki 166

Pieczony kurczak jest jednym z prostych i rzec można samo przygotowujących się obiadów. Wystarczy wcześniej go zamarynować, ułożyć w naczyniu i włożyć do piekarnika - który resztę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Fasolka szparagowa z mozarellą na cieście francuskim 177

Dziś nadspodziewanie smaczny pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Zapiekankę tę koniecznie należy jeść gorącą, najlepiej od razu po wyjęciu z piekarnika, na zimno jest

Kulinarne zapędy Kokosa