garnkach. Dlatego obiad był szybki, ale bardzo smaczny. Lubicie takie jednogarnkowe dania? Wszystko razem do jednego naczynia i do piekarnika siup :) . Potem na stól i mamy bardzo szybki obiad. Może i Wy się skusicie na taki schab zapiekany z warzywami Składniki 500 g schabu bez kości 1 czerwona papryka 4 ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 pomidor
O kuchni z uczuciemnatkę pietruszki. Dodajemy rozkłócone widelcem jajko, doprawiamy do smaku tak jak lubimy, ja wykorzystałam mieszankę ziół do sałatek i warzyw. Z masy formujemy owalne kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety z brokułów, ryżu i sera można upiec w piekarniku bez tłuszczu, to będą wtedy mega fit kotlety, ja te usmażyłam na oleju rzepakowym, a po usmażeniu odsączyłam z nadmiaru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodać pieprzu. Do środka włożyć listek laurowy, czosnek, natkę i plasterek cytryny. Pokropić oliwą i włożyć do folii. Pokroić warzywa w kostkę. Przyprawić i dodać resztę oliwy. Włożyć do folii z rybą. Folię w kilku miejscach poprzekłuwać igłą. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 °C i piec około 45 min. Potem rozerwać folię i dopiec rybę do zrumienienia około
Tureckie Przepisyogniu ok. 20 minut. Po zdjęciu z ognia dodałem śmietanę wymieszaną z parmezanem i żółtkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Warzywa delikatnie wymieszałem. Rybę ułożyłem na dnie wysmarowanej masłem żaroodpornej formie, polałem sosem warzywnym i zapiekałem ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
R'n'G Kitchenwysokości naczynia-warstw można robić dowolną ilość. Na samą górę posypałam starty żółty ser-najlepiej mozzarellę. Włożyłam lasagne do piekarnika w temp.180 stopni na około 30 minut. Polecam wszystkim to włoskie danie! Robiłam również jakiś czas temu lasagne z warzywami a można również ze szpinakiem. Smacznego
potrawyregionalnedodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i dusimy przez 3 minuty. W naczyniu żaroodpornym wykładamy kaszę kuskus wraz z warzywami i odcedzona kukurydzą i posypujemy serem mozzarella. Mieszamy. Wstawiamy zapiekanke na 20-25 minut do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Smacznego
ChilliJemydoprawić sosem sojowym, pastą curry i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut
ClauditteMissCookingbrązowego cukru 1 duży jogurt naturalny Powinno się jeszcze dodać ostrą papryczkę chilli , niestety nie mogłam jej użyć :( Warzywa umyć i oczyścić z nasion. Dynię obrać ze skóry, pokroić na grube kawałki w włożyć do nagrzanego na 180* piekarnika na około 15-20 min ( aż zmięknie). Cebulę pokroić w moje ulubione piórka i wrzucić na rozgrzany olej, dodać
Jemy Pijemyrzymskim garnku, wcześniej moczymy go w wodzie przez około kwadrans i wstawiamy potrawę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na około półtorej godziny (do kruchości mięsa). Po wyjęciu szynki na talerze, polecam (choć tym razem tego nie zrobiłam) warzywa, które prawdopodobnie i tak będą rozgotowane, przetrzeć przez sito/zmiksować razem z winnym sosem. Można też ewentualnie zagęścić go w rondelku
Kuchenna Kontrrewolucyabiałej kapusty i pietruszki (wczoraj zrobiłam dużo więc jeszcze i na jutro będzie) herbata z czystka Obiad: kalarepa faszerowana warzywami zielone smoothie Podwieczorek/przekąski w pracy: sok (marchew, pietruszka, jabłko, imbir) plasterki pieczonego buraka - miały być czipsy, ale mój piekarnik nie chciał ze mną współpracować i za długo to trwało, czipsy nie wyszły chrupiące, ale i tak zjadłam ;) Kolacja
pyszne zdrowościmiski. W mniejszej misce przygotuj dressing: połącz ze sobą oliwę, sok z cytryny, koperek, sól i pieprz. Polej warzywa uzyskanym sosem i delikatnie zamieszaj. Na koniec ozdób sałatkę kwiatami szczypiorku. Główkę czosnku przekrój na pół i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 30 minut. Uzyskasz w ten sposób pyszny skarmelizowany czosnek, którym możesz posmarować kromki chleba
Roślinna - blog wegańskiSezon na szparagi właśnie się rozpoczyna więc korzystajmy z tych pysznych i zdrowych warzyw nie tylko jako dodatek do obiadu. Szparagi na śniadanie? Dlaczego nie? To danie pokochałam od pierwszego kęsa. Zapieczone w piekarniku jajka z dodatkiem zielonych szparagów, sera feta i kurek w koszyczku z szynki szwarcwaldzkiej - czyli połączenie tego co na śniadanie lubimy najbardziej
Milion Smakówwarstwą płatów lasagne, wyłożyć na nie trochę pomidorów, część warzyw, posypać serem. Przykryć kolejną warstwą płatów lasagne, pomidorami, resztą warzyw, serem. Ułożyć ostatnią warstwę makaronu, przykryć resztą pomidorów – płaty powinny być całkowicie przykryte pomidorami, posypać resztą sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-35 minut. Wiem, zdjęcia mocno kiepskie... ale .... Wiem, zdjęcia mocno kiepskie... ale .... zastawa
królestwo garówmnie młynek Prymat olej do skropienia Bataty/ziemniaki obrać ze skórki. Następnie obrane warzywa pokroić na grube frytki. Pokrojne warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i skropić olejem. Wymieszać i następnie oprószyć tymiankiem i przyprawą do sałatek. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut na funkcji termoobieg. W międzyczasie kilka razy przemieszać drewnianą łopatką
Monia miesza i gotujestosuje się je w dietach odchudzających. Zawarty w brokule sulforafan niszczy bakterię Helicobacter pylori , odpowiedzialną za powstawanie wrzodów żołądka. Warzywo to jest też pomocne w zapobieganiu chorobom nowotworowym. Zwykle brokuła gotuję na parze. Tym razem postanowiłem upiec go w piekarniku pod imbirowym sosem beszamelowym. Składniki (dla 2-3 osób): 2 brokuły 2 łyżki klarowanego masła 3 łyżki mąki
W SMAK