resztę kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy razem z cebulą. Na patelnię wrzucamy również umyty jarmuż i szpinak. Całość dusimy 3-4 minuty, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Jajka i białka roztrzepujemy z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i umieszczamy w nim zielone warzywa. Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami i delikatnie mieszamy w naczyniu by rozprowadzić równomiernie masę
Mango Papaja400g) mrożonego groszku 1 warzywna kostka bulionowa/ 1 ½ łyżeczki sproszkowanych warzyw 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz Tofu pokrój w wąskie paseczki, cebulę obierz i drobno posiekaj. Groszek gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez 3 minuty i odcedź. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż tofu przez około 2 minuty, aż się
Roślinna - blog wegańskidrobną kostkę, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebule, przez ok. 5 minut, aż będzie miękka. Dodajemy mięso i doprawiamy, rozmarynem, papryką kolendrą, solą i pieprzem. Smażymy przez kolejne 5 minut mieszając. Wlewamy wino i dusimy aż odparuje. Dodajemy warzywa i bulion. Całość gotujemy bez przykrycia przez ok 15 minut
Smakuj życie!smaku solą ewentualnie jarzynką i pieprzem, pod koniec gotowania gdy warzywa będą miękkie, dodajemy rozdrobniony serek topiony, trzymamy na ogniu aż się rozpuści. Łososia myjemy, osuszamy, oddzielamy od skóry, oprószamy ziołami do ryb, skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy w grubszą kostkę i przesmażamy na oliwie na patelni aż będzie miękki, zestawiamy z ognia. Gotową zupę nalewamy do talerzy, posypujemy
Wanilia i Kardamonpiersi z kaczki ( 2 podwójne ) woreczki kaszy gryczanej z warzywami botwinka sól pieprz Piersi z kaczki umyć, oczyścić z pozostałości po piórach i osuszyć. Skórę można naciąć tak aby nie naciąć mięsa lub zostawić w całości. Ja ponacinałam. Piersi położyć skórą do dołu na ZIMNEJ patelni i smażyć około 8-10 minut, wówczas tłuszcz powinien się dobrze wytopić
Jemy PijemyPomidory sparzyłam, ściągnęłam skórkę, pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na maśle. Warzywa oraz cebulę ugotowałam do miękkości w bulionie, dorzuciłam dynię i gotowałam 5 minut. Zestawiłam z ognia, żeby lekko ostygło. Zmiksowałam na gładko. postawiłam z powrotem na lekki ogień (uwaga - może pryskać!). Czosnek starłam, wrzuciłam na patelnię z niezbyt mocno rozgrzanym olejem, dodałam imbir, kurkumę, curry, wiórki kokosowe, paprykę
Kuchnia Prezydentowejnieobranej skórce). Szczypiorek drobno siekamy i lekko solimy. Dosypujemy do warzyw 2/3 szczypiorku. Natkę pietruszki kroimy drobno i dodajemy do miski, mieszając wszystkie składniki. Produkty w misce łaczymy wbijając jajka i wlewając jogurt naturalny. Po wymieszaniu łyżką dosypujemy mąkę oraz przyprawy do smaku. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron do zarumienienia. Polewamy jogurtem i posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego
ChilliJemyobrać (jeśli używamy bulwy) i pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Wszystkie warzywa razem z zamrożonym szpinakiem i zieleniną umieścić w garnku, zalać bulionem i gotować do miękkości. Zupę zmiksować. Dodać zioła, masło, śmietankę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chleb pokroić w drobną kostkę wyłożyć na suchą patelnię i zrumienić, dodając pod koniec suszony czosnek, oba rodzaje papryk i zioła
Czerwień i błękitpapryka 2 łyżki masła 0,5 szklanki bulionu warzywnego (suszone warzywa, nie kostka) 200 ml śmietany sól, pieprz, natka pietruszki Ziemniaki umyć, obrać. Zetrzeć na tarce (małe lub duże otwory, jak kto lubi). Wymieszać z mąką, jajkiem,pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem. Placuszki smażyć z obu stron. Aby pozbyć się nadmiaru
MarciochaKucharzyWYKONANIE: Pieczarki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przekrawamy na pół. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oliwy i przesmażamy na nim pieczarki, doprawiając sola ziołową i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Studzimy. Suszone pomidory odsączamy z oliwy na sitku. Oliwę zachowujemy. Sałatę myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa myjemy , seler kroimy w plasterki, paprykę w drobna kostkę, a cebule
Pyry na Gazstron. Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Na szerokiej patelni lub woku rozgrzej olej, podsmaż pokrojony czosnek, odłóż na talerzyk. Znów wlej trochę oleju i podsmaż pokrojone pieczarki, po chwili dodaj pokrojone papryki i różyczki brokułu. Podlej wodą (pół szklanki powinno wystarczyć) i duś chwilę (warzywa mają być ugotowane ale chrupiące). Na koniec dorzuć wcześniej podsmażone czosnek i tofu oraz
Qlinarnie i Qlinarniejasno złoty kolor na oleju. Tortillę podgrzewamy lekko na rozgrzanej patelni lub w inny zgodny z opakowaniem sposób. Podgrzewanie ma sprawić że będzie bardziej elastyczna. Smarujemy placuszek majonezem, śmietaną, jogurtem lub jeśli posiadamy to gotowym sosem czosnkowym, ketchupem lub innym lubiany przez nas. Opłukane i pokrojone warzywa układamy warstwami na tortilli, na koniec dodając kurczaka. Posypujemy przyprawami. Można dodatkowo
Tanie przepisy studenckiezupę gotuję na średnim ogniu pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną. Gdy wywar będzie gotowy wyławiam z niego por, ponieważ niszy on blender (2 już straciłam). Całą resztę można spokojnie miksować bez obaw. Dodatkowo: Do gotującego się wywaru dodaję uduszoną paprykę. Dusiłam ją w głębokiej patelni gdzie dodałam masło i posiekana cebulę. Paprykę doprawiłam szczyptą soli himalajskiej
ClauditteMissCookingsokiem z cytryny i smażyć ok 1- 2 min (nie spalić). Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, dodać serek topiony i zmiksować na gładki aksamitny krem dolewając mleka. Kilka kromek chleba pokroić w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzać nie dużą ilość oleju ok 1-3 łyżki. Podsmażyć
Gaździnka warzycytryny Przygotowanie: Cukinię pokroic na plastry pół cm . Na patelni rozgrzać masło, i smażyc cukinie z obydwu stron na złoty kolor.Dodac pieczarki i groszek . Pomarańczę obrać ,usunąć białe części i pokroić na małe kawałki .Po 5-6 minutach dodac pomarańcze do warzyw.Całość dusić, aż warzywa zmiękna ,ale sie nie rozgotują, a sok się zredukuje. Pod koniec doprawić
w mojej kuchni