słodkiej olej do smażenia Przygotowanie: Kalafiora i marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę bardzo drobno pokroić. Do miski wsypać mąkę, przyprawy, dodać jajka i starte warzywa. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć partiami na małym ogniu z jednej strony przez około 5 minut. Przewrócić i smażyć kolejne 5 minut. Na koniec można trochę zwiększyć moc gazu
Jaglusiałyżką, aby były jednej wielkości. Dzięki temu, będą się smażyły w takim samym tempie. Gotowe placuszki obtaczamy w sezamie. Sezam nada lekko orzechowego smaku oraz ukryje warzywa przed dziećmi :) Na niewielkiej patelni roztapiamy łyżkę margaryny Optima Omega 3 i układamy na niej kotlety, nie za ciasno, aby łatwo się je obracało. Smażymy przez 3-4 min z jednej
Kuchnia od dwojgabyć zwykła woda, bo boczek nada aromatu i tłustości zupie. Gotować ok 15 min. Umytą botwinkę posiekać razem z buraczkami i chwilę podsmażyć na tej samej patelni. Włożyć do gotujących się warzyw. Przyprawić i kiedy botwinka zmięknie zaprawić śmietaną. Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo lub/i ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Obiad , Obiad
https:KKuchniaMniamPRZYGOTOWANIE : Cebulę obieramy i kroimy w talarki, paprykę i marchew w kostkę. Na patelni podpiekamy na oleju wszystkie warzywa, doprawiamy je lekko solą. Kiedy zmiękną odkładamy je do naczynia żaroodpornego. Następnie na odrobinie oleju podpiekamy kiełbaski z jednej i drugiej strony, przekładamy je na warzywa. W małym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek, wlewamy śmietanę
Kulinarne Fantazje Marioliziemniaki kroimy w małą kostkę, marchewki i pietruszkę w słupki. Po tych 30 minutach do fasoli dodajemy warzywa, cebulę, majeranek, sól i pieprz. Zupę gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mąkę. Cały czas mieszając smażymy chwilę do zarumienienia mąki i tak powstałą zasmażkę wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy do smaku solą
Życie zaczyna się w kuchnipamiętam, iż ten smak i konsystencja pozostawiał wiele do życzenia. Jednak tej zimy zdecydowanie odczarowałam brukselkę, przekonana iż musi istnieć jakieś inne zastosowanie, na te skądinąd śliczne warzywo, postanowiłam karmelizować je na patelni i w końcu łączyć z przyprawami, a co w szczególności ważne, nie doprowadzać do rozgotowania. Brukselki okazały się być łaskawe dla mnie i pokazały swoje słodkie, wcale
Słodki Kompromisposypania olej ryżowy 2 łyżki ~~METODA ~~ Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Zalać sosem sojowym. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Warzywa odmrozić. Pieczarki i cebulę obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Patelnie ( najlepiej woka ) rozgrzać. Wlać olej ryżowy i wrzucić wszystkie warzywa razem z pieczarkami. Podsmażyć na dużym ogniu. Następnie dodać kurczaka. Gdy lekko zarumieni się wlać
Kuchnia Paulettesrazem z ziemniakami. Dodajemy całą cebulę, ziele angielskie, pieprz, sól i listki laurowe. Ogórki kiszone ścieramy na dużych oczkach tarki (ze skórką), a następnie podduszamy je na patelni z dodatkiem masła. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie dodajemy dodajemy podduszone ogórki. Wlewamy sok z kiszonych ogórków i podgrzewamy na wolnym ogniu do zagotowania. W osobnym naczyniu łączymy śmietanę
Qchnia po prostuminut. W drugim garnku gotujemy bulion na żeberkach i włoszczyźnie (marchewka, pietruszka, seler) z liściem laurowym, zielem i pieprzem. Po godzinie wyjmujemy z bulionu mięso i warzywa, a dodajemy fasolę. Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę i cebulkę. Po zarumienieniu dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i majerankiem
Aga w kuchnitarce na dużych oczkach. Marchewkę zetrzeć na wiórki. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i zeszklić na maśle. Do cebuli dodać kapustę i marchewkę,posolić do smaku,przykryć patelnię i poddusić chwilę aby warzywa zmiękły. Podsmażoną kapustę przełożyć do miski i pozostawić do wystygnięcia. Następnie dodać słonecznik,pokruszone płatki,posiekany koperek,wbić jajko,dodać śmietanę i przyprawy. Wymieszać dokładnie i odstawić
Kolorowa kuchnia Elkipuszki 1 marchewka 2 łyżki miodu sok z cytryny 1 łyżka masła Wykonanie: Buraki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Marchewkę obieramy ze skóry, następnie obieraczką do warzyw strugamy długie paski. Na patelnie wrzucamy masło, miód, marchewkę i ciecierzycę. Chwilę dusimy do preferowanej miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ugotowane buraki obieramy ze skóry i kroimy
IMPRESJA SMAKUmarchew dokładnie myjemy, obieramy. Cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Boczek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy przygotowane warzywa i boczek, po chwili dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Całość smażymy przez 10 minut. Wlewamy wino, gotujemy 3 minuty, po tym czasie dodajemy koncentrat
Menmagazinemarynujemy miksturą z startego czosnku, kuminu, soli i soku z cytryny. Odstawiamy na pół godziny. Paprykę, pomidory, cebulę kroimy w kręgi. Szatkujemy kolendrę. Na dnie głębokiej patelni/ woka układamy pierwsza warstwę warzyw: cebula, papryka, pomidory. Jako drugą warstwę układamy krewetki. Trzecia warstwa znów warzywa a czwarta krewetki. Wszystko zalewamy mlekiem kokosowym i olejem dende. Posypujemy poszatkowaną kolendrą. Dusimy
Smaki Brazyliidodajemy mąkę. Ponownie mieszamy, a gdy składniki się połączą od razu przystępujemy do smażenia placków (ciasto przygotowujemy bezpośrednio przed smażeniem – gdy będzie czekało zbyt długo – warzywa puszczą wodę). Na dużej patelni dość mocno rozgrzewamy cienką warstwę oliwy lub oleju. Nakładamy na patelnię ok. łyżkę ciasta i rozpłaszczamy tworząc placuszek – smażymy w partiach po 4-5 placków
Poezja smakudocument.write(" "); Cukinie dokładnie myjemy i osuszamy (możemy ją obrać, ale nie musimy). Obieramy ją za pomocą obieraczki julienne lub używamy spiralizera, aby uzyskać długie i cienkie paseczki warzywa. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, a gdy będzie szklista dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku. Podsmażamy razem przez minutę po czym dodajemy pomidory
Poezja smakukostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach natomiast pora kroimy na pół. Kiedy wywar mięsny jest gotowy wrzucamy obrane i pokrojone warzywa. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy przetarte na grubych oczkach tarki ogórki- bez soku. Dodamy go do zupy na koniec gotowania. Ogórki smażymy 2 minuty na patelni. Kiedy
KuchcikoweLoveProste i smaczne danie obiadowe .Soczyste i kruche kotlety schabowe w sosie pieczarkowo – serowym z warzywami .Pamiętajcie,że warzywa im krócej podsmażacie na patelni ,tym są smaczniejsze. Brokuł odstał 5 minut we wrzątku ,był idealny. Składniki : dla dwóch osób 2 kawałki schabu ,lub więcej ,zależy ile zjecie 200 g pieczarek mała cebulka 150 ml śmietany 18 % pieprz ,sól
Ladylaura.pieprz cayenne do smaku oliwki czarne 3-4 sok z cytryny do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Marchew obieramy, suszymy. Obieraczką do warzyw wycinamy nasze pappardelle. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany drobno czosnek, marchew, doprawiamy. Marchewka ma być lekko al dente. Gotową marchew podajemy ze słonecznikiem, oliwkami, skraplamy sokiem z cytryny. Niby nic, niby tylko
Basia w kuchniskleją się), a następnie przekładamy do miski. Gotujemy następne sztuki i tak do wyczerpania ciasta. Możemy podawać jako dodatek do mięs w sosie, gulaszy i smażonych warzyw, możemy je odgrzać na patelni wraz z cebulką lub skwarkami, a także jeść na słodko w towarzystwie owoców, cukru, śmietanki i cynamonu. Post Kluski kładzione pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakukurkumy dla koloru Wołowinę zalewam ok 3 litrami zimnej wody i gotuję ok 30 minut. Po tym czasie dodaję mięso z kurczaka i obrane warzywa. Cebulę przekrawam wcześniej na pół i przypalam na suchej patelni. (Jeśli gotuję rosół drobiowy, od razu zalewam mięso i warzywa zimną wodą i gotuję na małym ogniu do miękkości) Do gotującego się wywaru dorzucam liście
Smakołyki Asikroimy w kostkę. Cebule obieramy, myjemy i kroimy w piórka. Makaron gotujemy według wskazań z opakowania (u mnie 8 minut). W tym czasie rozgrzewamy olej na głębokiej patelni (musi być spora aby warzywa przy mieszaniu nie wysypywały się z niej). Podsmażamy cebulę, cukinię i papryki, dodajemy chilli, doprawiamy solą i pieprzem - co pewien czas mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy
peggiwkuchniłyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki chili lub pieprzy Cayenne 3 łyżki sosu sojowego sól i pieprz opcjonalnie: 1 łyżka płatków drożdżowych Drobno pokrój marchewki i cebulę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż warzywa razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodaj koncentrat, wymieszaj i duś do miękkości, następnie wyjmij liście laurowe i ziele angielskie. Dodaj kaszę i pozostałe składniki. Można
Qlinarnie i Qlinarnietarce z dużymi oczkami, ja użyłam maszynki do mielenia mięsa z przystawką do szatkowania. Jogurt, mąkę, simie, wodę, sól, pieprz zmiksować na gładką masę. Dodać do przetartych warzyw, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnie, pędzelkiem rozsmarować odrobinę oleju, następnie nakładać po dwie płaskie łyżki surowego ciasta, uformować w okręg, wyrównać, piec po 5-7 min z każdej strony na średniej mocy
moj przepis napietruszkę i ziemniaki pokroiłam w kawałki, zalałam wodą i gotowałam około 15 minut. Dodałam nać selera, ziele angielskie, listek laurowy i wlałam litr bulionu. Gotowałam warzywa do miękkości. Zeszkliłam na patelni pokrojoną cebulę z czosnkiem i dodałam do zupy. Przyprawiłam zupę curry, kurkumą, solą i pieprzem do smaku. Po ugotowaniu wyjęłam z niej nać selera, ziele
potrawyregionalnepieprz Wlałam do garnka wodę - włożyłam skrzydełka,pokrojony na kawałki seler, por,liście laurowe i ziele angielskie. Marchewkę i niedużą pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Warzywa podsmażyłam na maśle na patelni i dodałam do zupy. Po około 30 minutach wyjęłam pora, selera i kurczaka i dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie zacierki. Przyprawiłam solą,pieprzem i majerankiem. Podsmażyłam
potrawyregionalneboczku, zeszklij na tłuszczyku przez ok 5 minut. Cebulę odsuń na bok patelni, dodaj mięso i na dużym ogniu zarumień ze wszystkich stron (jeśli masz niewielką patelnię, zrób to partiami). Przygotuj warzywa: paprykę pokrój na paseczki wielkości połowy kawałków mięsa, podobnie zrób z pomidorami. Fasolkę przekrój na pół i odetnij końcówki. Do przyrumienionego mięsa dodaj utarty kmin, sypkie przyprawy
Bazując na smakuziele angielskie. Pogotować dłuższą chwilę, aż zrobi się lekki wywar. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni, wrzucić do niej starte warzywa i chwilkę poddusić, aby nabrały zapachu cebuli. Następnie wrzucić do wywaru. Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce i podsmażyć na smalcu
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepapryka Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej Filet z piersi kurczaka kroimy na 6 płatów (jak na schabowe). Pieczarki, cebulkę oraz papryki kromy w kosteczkę. Szklimy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Warzywa dusimy pod przykryciem, wtedy będą bardzo miękkie. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Każdy płat mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i przyprawą
VioletoweKucharzenieplastry bakłażana - 4 plastry banana - plaster papryki żółtej - olej kokosowy do smażenia - cynamon - papier ryżowy - masło orzechowe (po prostu w blenderze zmiksuj orzechy, takie jest najzdrowsze!) Na patelni na oleju kokosowym usmaż warzywa i banana, dodaj masło orzechowe. Samaż około 5 minut. Oprósz cynamonem. Świeże marchewki pokrój w słupki. Papier ryżowy zmocz wodą, ułóż warzywa i owoce. Zwiń
SMYKWKUCHNIszklanki wody 3/4 puszki ciecierzycy ciecierzycy (ok. 160g) 1/2 łyżki miodu 25 g suchej kaszy kuskus Cebulę, czosnek i seler posiekać w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dorzucić posiekane warzywa. Podsmażyć na małym ogniu przez 5 minut. Dodać chili, kumin, cynamon, kardamon, kurkumę, słodką i ostrą paprykę. Zamieszać, podsmażyć przez 1 minutę. Dolać zupę Marwit i dorzucić skórkę
Pełny talerzpołowę sera dajemy do polewy a drugą połową posypujemy wierzch naszych babeczek) PRZYGOTOWANIE: Ciasto pokroić na kwadraty OK 10-12 CM blaszkę do muffinek wysmarować olejem na patelni rozgrzać oliwę i dodać warzywa i dusić przez kilka minut wymieszać składniki na polewę każde wgłębienie w blaszce wypełniamy kwadratem ciasta następnie wypełniamy je naszym warzywnym farszem
Swojskie jedzonkoczego ludzie oczekują. U nas było pod dostatkiem kubków i talerzy, znalazły się dwie miski (metalowa i szklana), sztućce i nożyczki, mały garnek, 1 wielki gar i patelnia, durszlak i tarka do warzyw, deska do krojenia, czajnik elektryczny i płyta grzewcza. Taras i ogród Nie jest to super ekstra zielony taras z trawą niczym murawa na stadionie, ale był przytulny
ClauditteMissCookingprzykrycia przez półgodziny, po czym wyłączamy palnik. Całość przykrywamy i zostawiamy na płycie przez 2-3 godziny ( aby w tym czasie jak najwięcej aromatu z warzyw wniknęło do płynu). Na patelnię wsypujemy cukier i karmelizujemy go, uważając aby się nie przypalił dolewamy do niego odcedzony na sicie wywar i mieszając ponownie gotujemy przez pięć minut, dodając paprykę, czosnek, pieprz
Miód i pieprzłyżki oliwy z oliwek łyżeczka octu balsamicznego łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Szpinak umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki. Orzeszki uprażyć na suchej patelni. Cheddar skroić obieraczką do warzyw. Składniki sosu wymieszać. Szpinak ułożyć w miseczce, dodać truskawki. Polać odrobiną sosu, dodać drugą warstwę szpinaku i truskawek, posypać orzeszkami pinii i polać balsamico di modena. Podawać
Humanistka w kuchnigodziny, aby wchłonęły wodę i napęczniały. 2. Czosnek, cebulę, paprykę oraz sparzone i obrane ze skórki pomidory (lub pomidory z puszki) kroimy w niedużą kostkę. 3. Na patelni na oleju smażymy pokrojone warzywa, do czasu, aż się zarumienią. 4. Przekładamy przesmażone warzywa do garnka, dodajemy odcedzone z wody nasiona soczewicy, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, odrobinę soli. Zalewamy
W kuchni Katiepatelnię z cebulą i marchewkami wrzucić pokrojone pieczarki. Wymieszać. Chwilę podsmażać (około 3 minut), po czym dodać mięso mielone i smażyć, aż mięso stanie się zarumienione. Na patelnię z podsmażonym mięsem i warzywami wlać pomidory wraz z zalewą. Dodać czosnek i oregano. Wymieszać i wszystko razem podsmażać, często mieszając, na małym ogniu (przez około 15 - 20 minut), aż zgęstnieje
Gospodyni Miejskaulubione przyprawy, oliwa Zamarynować kurczaka w przyprawach, ziołach i oliwie. Odłożyć na kilkanaście minut do lodówki. Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka grillować na grillu lub patelni z małą ilością tłuszczu. Warzywa pokroić w plastry lub mniejsze kawałki. Gdy kurczak będzie już gotowy, pokrojony w plastry ser haloumi grillować do uzyskania złotego koloru. Następnie podgrzać na rozgrzanym grillu również
MarciochaKucharzypolewamy sosem sojowym i odstawiamy do lodówki na pół godziny. W międzyczasie podgotowujemy grzyby moon około 10 min po czym je studzimy i kroimy w paski. Warzywa i mięso podsmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Dodajemy czosnek (pokrojony lub zmiażdżony), 2 małe ostre suszone papryczki i tarty imbir. Doprawiamy kurkumą, gałka muszkatołową, kolendrą (ćwierć łyżeczki), słodką papryką
Lubczyk i Waniliaprzepis Makrelę obieramy i oddzielamy od kości. Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę .Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach .Na patelni przesmażamy cebulę , dodajemy resztę warzyw, chwilę dusimy , dodajemy koncentrat pomidorowy dodajemy papryką w proszku .Masę warzywną mieszamy z makrelą , dodajemy ryż doprawiamy solą
Smakowite Daniacebuli Kilka listków sałaty lodowej Kawałek białej rzepy lub kilka rzodkiewek Oliwki 1 łyżka oliwy z oliwek np. Monini 1 łyżka słonecznika sól Łyżkę słonecznika prażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Wszystkie warzywa myjemy i kroimy według własnego pomysłu, na talerz lub półmisek. Dodajemy oliwki i słonecznik. Całość polewamy oliwą i leciutko solimy. Kurczaka kroimy na cienkie kawałki i pieczemy
Smakowy Rajdodać posiekaną natkę pietruszki. Składniki: olej 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 500g pieczarek 1 opakowanie szpinaku mrożonego 1 opakowanie fety Drobno pokrój czosnek i cebulę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż warzywa. Dodaj drobno pokrojone pieczarki (np. w blenderze) i również podsmaż przez chwilę. Następnie dodaj szpinak i duś przez kilka minut (lub dłużej) aż większość wody wyparuje. Dodaj
Qlinarnie i Qlinarnieoliwek sól pieprz zioła wg. upodobań, tymianek, majeranek, bazylia www.Skworcu.com.pl 1. Marchew i selera obrać, ugotować bez soli na pół twardo, odcedzić. 2. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć odcedzone warzywa i smażyć je kilka minut. 3. Do blendera wkładamy suszone pomidory i warzywa, dokładnie zblędować. Dodać pieprz i zioła wymieszać. Pomidory mają zdecydowany smak, więc
Apetyczna babeczkapieprzem i dwoma łyżeczkami oregano. Gdy cukinia zmięknie i się zrumieni dodajemy pomidory i smażymy razem około 2 minut . Odcedzony makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy razem z warzywami. Podajemy i gotowe :) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjestartymi 2 ząbkami czosnku, 2 łyżkami kuminu, sokiem z cytryny i odstawiamy na 30 minut. Kroimy cebule, pomidory, paprykę w kręgi a kolendrę drobniutko. Bierzemy głęboką patelnię. Na dnie układamy warstwę warzyw (cebula, papryka, pomidory), a następnie płaty bacalhau. Na wierzchu sypiemy kolendrę. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i 1 kostkę knorr. Jeśli chcemy otrzymać smak bardziej pikantny
Smaki Brazyliiodstawiamy do wyrośnięcia na 60 minut. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Pieczarki kroimy na plasterki, a cebulę w piórka. na patelni podgrzewamy olej i smażymy warzywa, do lekkiego przyrumienienia. Przyprawiamy i odstawiamy do przestygnięcia Gdy ciasto już wyrośnie dzielmy je na kawałki i każdy wałkujemy. Placuszki układamy na papierze do pieczenia, brzegi
Kulinarne przygody Gatitygałką muszkatołową. Przez ok 5-10 min podsmażamy na małym ogniu. Następnie dolewamy wino i dusimy. Czekamy aż wino odparuje. Gdy wywar jest gotowy wyjmujemy z niego warzywa i dodajemy całą zawartość patelni. Dodajemy pokrojony serek topiony i gotujemy ok 15 minut. Podajemy z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego, posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego
Brzuszki ŁakomczuszkiZiemniaki gotujemy w osolonej wodzie by pozostały jędrne, kroimy w ćwiartki. Fasolkę kroimy na kawałki i tez gotujemy w osolonej wodzie pamiętając o tym by pozostała jędrna. Warzywa po ugotowaniu odsączamy. Na patelnie wlewamy 3 łyżki oliwy i wrzucamy pokrojony w cieniutkie paseczki boczek wędzony. Podsmażamy go przez chwile, a gdy zacznie się rumienić dorzucamy na patelnie pokrojone suszone pomidory
Przysmaki Karolkidodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną papryczkę chili (bez pestek). Paprykę czerwoną pokroić w kostkę (nie musi być drobna) i po chwili dodać do smażących się warzyw. Gdy papryka zmięknie, na patelnię dodać mięso wołowe, doprawić. Ja użyłam tylko soli i pieprzu, ponieważ świeży czosnek i papryczka chili dały daniu dużo aromatu. Ale oczywiście możecie użyć innych, ulubionych przypraw
Zgrabne Gotowaniezalewamy wrzątki, tak żeby tylko przykryć makaron. Zakrywam miskę pokrywką i zostawiamy aż makaron napęcznieje. Warzywa myjemy, kukurydzę odcedzamy. Obieramy ogórek i wydrążamy paprykę. Szynkę oraz warzywa kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i podsmażamy szynkę. Wszystko dodajemy do makaronu, razem z olejem, który został po smażeniu. Dodajemy ok. 2-3 łyżek majonezu i doprawiamy. Bon Appetit
Pudełko rozmaitościnasiennych i pokroić ją w cienkie paski. Na patelni rozpuścić masło i przesmażyć cebulę. Gdy lekko się zeszkli to dodać bakłażana i paprykę. Całość smażyć na średnim ogniu. W międzyczasie pomidory umyć, nakroić na krzyż, zalać wrzącą wodą, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno pokroić. Do podsmażonych warzyw dodać pokrojone pomidory i czosnek. Dokładnie wymieszać. Całość(...)wbić jajka. Przyprawić je solą oraz pieprzem. Dusić pod przykryciem około 3-4 minut (tylko do ścięcia białek). Danie od razu podawać. Smażenie warzyw Duszenie warzyw i jajek Danie wprost z patelni
Ugotowaćskładniki i mocno potrząsamy do połączenia. Gotowe! Miseczki Buddy: kurczak w jogurcie 1 opakowanie mieszanki warzyw chińskich (np. Hortex) 1-2 woreczki ugotowanego ryży basmati lub jaśminowego 3 łyżki sezamu sos orzechowy 1 łyżka oleju sezamowego Do miseczek wsypujemy ugotowany ryż. Na patelnie rozgrzewamy(...)olej sezamowy i wrzucamy kurczaka. Podsmażamy aż zmieni kolor na biały. Następnie dosypujemy opakowanie warzyw i podsmażamy do miękkości (wg wskazówek na opakowaniu). Warzywa i kurczaka przekładamy do ryżu. W międzyczasie na suchej patelni prażymy sezam przez ok. 2 minutki często potrząsając patelnią, by się nie spalił. Wszystko posypujemy prażonym sezamem i polewamy przygotowanym sosem. Gotowe! To danie
Cooking Monsterzalewamy wrzątkiem, dodajemy łyżkę vegety mieszamy i przykrywamy talerzykiem.Odstawiamy na około 15 minut.Pieczarki, marchew cebulę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła, przekładamy warzywa, oprószamy lekko solą i podsmażamy. Do zimnych i napęczniałych płatków dodajemy: ser, warzywa, pokrojoną papryczkę chili i mieszamy, następnie dodajemy jako i bułkę tartą.Wszystko dobrze mieszamy
Sama słodycz i szczypta chiliklarowanego, następnie dolać ok 150 ml wody i dusić pod przykryciem do miękkości, przyprawić solą i pieprzem kolorowym, najlepiej świeżo mielonym. Dorsza zdjąć z patelni, na patelnie wlać resztę wywaru z duszonych warzyw, 100 ml piwa i kremówkę, wymieszać przyprawić solą i pieprzem i odparować sos aż się zagęści. Ryż brązowy posolić i ugotować w 0,5 l wody. Ryż
Ze smakiem i z pasją