Dzisiaj naszła mnie ochota na kuchnię meksykańską. Bardzo ją lubię a na blogu nie mam jeszcze tego typu potraw, więc zdecydowałam, że najwyższy czas je zrobić :) Chili con carne to potrawa bardzo szybka i łatwa, jej przygotowanie zajmuję około 30 minut. Ale uwaga, jest na prawdę ostra! A już niedługo ruszam ze świątecznymi przepisami, mam nadzieję, że przydadzą Wam się w przygotowywaniu wigilijnego stołu :) CHILI CON CARNE (4 porcje) Składniki: - 500 gram mięsa wołowego, mielonego - 1 duża cebula... czytaj dalej...
mniaaam :) ostatni raz jadłam w wakacje, narobiliśmy tyle, że przez 3 dni dojadałam :D
Spróbuj dodać następnym razem dwie kostki gorzkiej czekolady :) Świetnie pasuje do takiego dania i nadaje mu fajnego smaczku ;)
ooo pierwsze słyszę, na pewno następnym razem wypróbuję, dzięki za radę :)
Wedelka, Ty serio mówisz o tej czekoladzie do mięsa mielonego? Jakoś tego nie widzę.