Gruszki z babcinego sadu <3 Składniki: 1 jajko 3 średnie gruszki 1 szklanka mąki 0,5 szklanki mleka 1 łyżka cukru waniliowego domowej roboty 1
Emcia PichciSkładniki: 1 jajko 100ml mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu 4 kromki 4 łyżeczki masła orzechowego 8 łyżeczek powideł śliwkowych domowej roboty 2 łyżki
Emcia PichciSkładniki: 180 g czekolady deserowej 2 jajka 225 g masła 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 8 łyżek dżemu
Emcia PichciSkładniki: 70 ml wody 1 łyżka żelatyny w proszku 1 łyżka soku z jagód 1 łyżka cukru pudru Przepis: Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy cukier puder
Emcia PichciWieczorową porą mam dla Was przedostatni już walentynkowy przepis ( jutro jeszcze jeden i koniec tych serduszek ). Musicie wybaczyć jakość zdjęć, zmuszona byłam
kolorowotorcikowoPozostając dalej w klimatach walentynkowych, dziś mam dla Was przepis na misie-lubisie, a może misie-kochanisie ? Jak wolicie, tak nazywajcie ! Składniki: 100
kolorowotorcikowoWitamy po sesji egzaminacyjnej! ;) Kolejny raz nam się udało! Po ciężkich i dłuuugich dniach spędzenia czasu nad książkami osiągnęłyśmy owocne rezultaty i trochę wolności(; U nas
Symfonia SmakówOd dawna przymierzałam się do przygotowania masy plastycznej, ale jakoś zawsze to odwlekałam, bo bałam się, że mi się nie uda;) W końcu postanowiłam jednak spróbować
Z miłości do słodkościZrobiłam w tym roku nalewkę z jagód (niebawem podam Wam przepis). Wyszła przepyszna! Jednak zostało mi sporo jagód nasączonych alkoholem. Aż żal było je wyrzucić
Z miłości do słodkościBardzo lubię takie szybkie deserki z owocami. Miałam otwarty słoik z wiśniami, musiałam więc je dobrze spożytkować. Zrobiłam pyszny, nie za słodki deser z wiśniami, serkiem
Z miłości do słodkościBardzo często zostają mi surowe białka, zazwyczaj je mrożę, jednak w końcu i tak muszę je do czegoś wykorzystać:) Najczęściej są to bezy. Tym razem jednak
Z miłości do słodkościChyba wszyscy lubią czekoladki? Ja na pewno! Ale zdecydowanie bardziej smakują mi te przyrządzone samodzielnie. Mogę wtedy stworzyć własny, oryginalny smak... Tym razem inspirowałam się kuchnią
Z miłości do słodkościTiramisu to klasyczny i przede wszystkim przepyszny włoski deser. Robię go bardzo często, jednak jakoś tak wyszło, że do tej pory nie zamieściłam przepisu na blogu
Z miłości do słodkościZa oknem szaro, buro trzeba więc sobie trochę osłodzić ten czas. A na osłodę zdecydowanie najlepsza jest czekolada;):) Mam dla Was przepis na pyszny, mocno czekoladowy
Z miłości do słodkościZazwyczaj piekę tradycyjne, duże torty, jednak czasem potrzebny jest mały, symboliczny torcik:) Ten jest malutki i zupełnie inny od tradycyjnego tortu. Przede wszystkim ciasto jest bardzo
Z miłości do słodkości