Mam przed oczami zdjęcie tego słodkiego puddingu z brytyjskiego czasopisma kulinarnego. Chodził za mną tyle lat! I w końcu mogę powiedzieć: zaliczone! Teraz już wiem nie
bistro mamaLava Cake ma swoją małą historię ;) Mamy taką małą tradycję - co roku spotykamy się ze znajomymi na święceniu pokarmów w Wielką Sobotę, a później idziemy całą
bistro mamaWczoraj dowiedziałam się, że jeden z portali ogłosił dzień naleśnikowego szaleństwa. A u mnie w planach były właśnie naleśniki na obiad. Ale skoro naleśnik ma swój
bistro mamaDokładnie rok temu założyłam bloga. i dziś muszę przyznać muszę, że: zakładając bloga rok temu nie miałam żadnych planów z nim związanych, myślałam, że zarzucę działalność
bistro mamaW tym przypadku jakikolwiek komentarz jest zbędny. Przebierałam nogami, tak czekałam na ten deser. Ale już jest! Tzn. już go nie ma..., bo dziś zniknęły ostatnie
bistro mamaOd urodzin minął już prawie miesiąc, po muffinkach nie pozostał ślad, ale ich zdjęcia cierpliwie czekały w swoim folderze. Kiedy ponad cztery lata temu dowiedziałam się
bistro mamaJest idealna na takie upały, dzisiaj zamierzam ją powtórzyć na obiad. Smakuje nawet mojemu mężowi, ale początki nie były łatwe :) Zrobiłam ją dla siebie, z założeniem
bistro mamaCiasto idealne na lato, bo bardzo orzeźwiające w smaku, a połączenia smaku kremowego serka, delikatnego kremu cytrynowego i mocno kakaowego spodu, nie sposób opisać słowami. W
bistro mamaKolejna prosta sałatka, jednocześnie bardzo zaskakująca w smaku. Wiem, że nie każdy lubi ser kozi. Im droższy ser, tym specyficzny zapach bardziej intensywny ;) Jeśli nie przepadacie
bistro mamaCzasami niewiele potrzeba do szczęścia :) Do dość cierpkiego szczęścia, bo soku z cytryn do lemon curd nie żałowałam. Przepis będzie wyjątkowo krótki :) Ach, i jeszcze coś
bistro mamaW oryginale na wierzchu były brzoskwinie zalane galaretką. Takie ciasto przyniosła do pracy Jola z okazji swoich urodzin. Wszystkim oczy wychodziły z orbit, a ślinianki nie
bistro mamaPomysł dla najmłodszych, genialny w swej prostocie! Łyżki na urodzinach Oli cieszyły się dużym, o ile nie największym powodzeniem. Potrzebujemy tylko kilkanaście plastikowych jednorazowych łyżek, czekoladę
bistro mamaCiasto jest mocno pomarańczowe, mocno czekoladowe, mocno wilgotne. Zaskakuje smakiem i zaskakuje wykonaniem. Do ciasta należy przygotować się dzień wcześniej, ponieważ całe pomarańcze należy gotować przez
bistro mamaO amarantusie dowiedziałam się niedawno. To jedna z najstarszych i najzdrowszych roślin na świecie,a w takiej postaci w Polsce znana od niedawna. Kupiłam amarantus firmy
bistro mamaChyba nigdy nie zrobiłam tak pysznych ciastek! Nie zdążyłam policzyć ile sama zjadłam i przyznaję, że było mi wstyd z tego powodu przed własnym mężem :) Zapach
bistro mama