Przepis na : deser
Bardzo często zostają mi surowe białka, zazwyczaj je mrożę, jednak w końcu i tak muszę je do czegoś wykorzystać:) Najczęściej są to bezy. Tym razem jednak przygotowałam je troszkę inaczej i w wyjątkowej oprawie. Lekko ciągnące bezy, pyszny krem angielskie z nutką Amaretto oraz słodki karmel i chrupiące płatki migdałowe... Krem i karmel opływa bezy, stąd taka nazwa... Bezy:8 białek,1/2 łyżeczki soli,szklanka cukru,1/2 laski wanilii,łyżeczka mąki ziemniaczanej. Białka ubić na sztywno ze solą. Stopniowo d... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Dziękuję:) Gin, dokładnie, istna rozpusta:) Ale od czasu do czasu wręcz wskazana!!
Fajne !!! Mrozisz białka ? I potem beza z nich jest wystarczjąco sucha?
Aniu zawsze mrożę nadmiar białek;) Ale staram się nie trzymać ich dłużej niż przez miesiąc. Beza zawsze jest taka jak ze świeżych białek:) Spróbuj!