Cześć :) Witam Was już w NOWYM ROKU ! :) Jak się czujecie? Dobrze? Źle? Jeśli tak sobie, to zapraszam po przepis z ostatniego wpisu , może pomoże :) A tymczasem
Pora coś zjeśćCześć :) Piekarnik wciąż w naprawie, więc teraz słodkości trzeba robić bez niego... Pomysł na ciekawe ciasteczko-czekoladki znalazłam u Cukrowej Wróżki , z kolei oryginalny przepis pochodzi
Pora coś zjeśćCześć :) Dzisiaj prezentuję deser, który już od dawna chodził mi po głowie. Bita śmietana, biała czekolada, kokos... mmm... niebo w gębie! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i
Pora coś zjeśćCześć :) Wariacji naleśnikowych jest pewnie tyle ile ludzi na świecie. Każdy ma swoje ulubione ciasto, ulubione dodatki. Na blogu znajdziecie już jeden z moich ulubionych przepisów
Pora coś zjeśćWitam Was! Jakiś czas temu prezentowałam Wam te naleśniki na facebookowym profilu Pora (tak tak, warto polubić, czasem pojawiają się tam rzeczy, których tu nie zobaczycie
Pora coś zjeśćDzień dobry! Jedno z najsmaczniejszych dań makaronowych jakie udało mi się przygotować. Mówię całkiem serio! :-) Pełna prostota, niewiele składników, a smak... mmm... niebo w gębie! A
Pora coś zjeśćDzień dobry! Witam w Nowym Roku! Sylwestrowa zabawa już za nami, a przed nami Karnawał! A jak Karnawał, to i karnawałowe imprezy :-). Dlatego też pierwszym przepisem
Pora coś zjeśćDzień dobry! Czasem potrzeba odrobiny pikanterii, prawda? :-) Szczypta chili i danie od razu staje się ciekawsze, a kiedy chili połączymy z owocem, to już nie może
Pora coś zjeśćDzień dobry! Nie raz już przygotowywałam bezę Pavlovą. Na zewnątrz chrupiąca, w środku delikatna pianka. Na wierzchu puszysta śmietana i sezonowe owoce. Deser - marzenie. Każdy kocha
Pora coś zjeśćMousse au Chocolat omijałam szerokim łukiem. Bałam się robić ten deser, nie pytajcie dlaczego, po prostu bałam się i już. Pewien sympatyczny Adam sprawił, że przełamałam
Blondynka GotujeKażdy lubi Toffiefee. Ja też i to bardzo. Postanowiłam nie ograniczać się do samej masy karmelowej i czekolady. Puściłam wodze fantazji i upiekłam kruche babeczki z
Blondynka GotujeJak widać sernik można podawać na różne sposoby. Dlatego postanowiłam galaretkę ukryć w środku sernika, tu idealnie się przydała Forma silikonowa Monamour ze sklepu Garneczki
Blondynka GotujePost Babeczki red velvet pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje