przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta) i wsypuję go do masy czekoladowej, dobrze mieszam. Na dnie blaszki wykładam wafle lub ciastka (możecie nasączyć je lekko sokiem pomarańczowym), na wafle wykładam masę czekoladową z krokantem, którą przykrywam warstwą ciastek (również ciastka możecie nasączyć). Na ciastka wykładam masę mascarpone i kolejną
Słodki sentymentMurzynki to super smaczny deser w wafelkach do lodów, dobry dla małych i dużych łasuchów... -- Skład: wafle do lodów, sernik na zimno z paczki i ~500 ml zimnego mleka, a na polewę dobry olej, cukier puder i kakao... opcjonalnie aromat smakowy ...waniliowy lub pomarańczowy... Sernik przygotowujemy wg zaleceń producenta i nakładamy łyżką do wafli na lody... Polewę
chleba naszegokalorii, przy czym musicie pamiętać, że słodkości fit również należy jeść z głową i nie przesadzać z ich ilością . Fit kulki lion 30 g ryżu preparowanego lub pokruszonych wafli ryżowych ((użyłam ryżu)) 50 g suszonych daktyli ((około 15 średnich sztuk)) 100 g masła orzechowego ((3 pełne łyżki)) 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej ((1 tabliczka)) 10 g oleju kokosowego(...)minut. Po tym czasie odlej z nich wodę i zblenduj, żeby rozdrobnić je na małe kawałki. Do miski włóż rozdrobnione daktyle, dodaj masło orzechowe oraz ryż preparowany (lub pokruszone wafle). Całość wymieszaj, aby składniki dokładnie się połączyły. Z gotowej masy formuj kulki i układaj je obok siebie. Czekoladę i olej kokosowy rozpuść w kąpieli wodnej (olej kokosowy możesz pominąć
Przepisy na widelcudużo a efekt robi wrażenie. Zapraszam do przepisu Składniki 250 g mleka w proszku 200 g wiórków kokosowych szklanka cukru pół szklanki gorącej wody 200 g masła prawdziwego 2 wafle tortowe migdały w całości Wafle zmielić, cukier rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia. Do misy miksera włożyć wszystkie składniki, wymieszać na jednolitą masę. Odłożyć na 30 minut do lodówki
gotuj ze mnąFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Wafle z kajmakiem są proste do przygotowania. Są to ciastka, które może wykonać każdy nawet największy laik w kuchni. Zobacz jakie to proste! The post Wafle z kajmakiem appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyprzystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta) i wsypuję go do masy czekoladowej, dobrze mieszam. Na dnie blaszki wykładam wafle lub ciastka (możecie nasączyć je lekko sokiem pomarańczowym), na wafle wykładam masę czekoladową z krokantem, którą przykrywam warstwą ciastek (również ciastka możecie nasączyć). Na ciastka wykładam masę mascarpone i kolejną
Słodki sentymentsztuk: Ptysie: 100ml wody 100ml mleka 90g masła Szczypta soli Łyżeczka cukru 120g mąki 20g kakao 4 małe jajka Kruszonka 80g drobnego brązowego cukru 80g masła 75g masła 1 wafel klasyczny Grzesiek Krem: 400ml słodkiej śmietanki 1 tabliczka czekolady deserowej Goplana 1 tabliczka czekolady mlecznej Goplana 1 wafel klasyczny Grzesiek Dodatkowo: 2 łyżki likieru bailey’s Cukier puder Tarta czekolada
Kuchnia w czekoladzieTakie wafelki robi się bardzo szybko, przepis banalnie prosty (zresztą jak to z waflem), bez pieczenia. Do ich przygotowania użyłam kolorowych wafli, ale jeśli takich nie macie, możecie wykorzystać tradycyjne. Różnią się jedynie kolorem, a sam smak pozostaje bez zmian. Do samej masy można również dodać swoje ulubione bakalie, albo zupełnie z nich zrezygnować
Z Hrabiną w kuchniłyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka Poncz: 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki cukru 1/3 szklanka wrzątku Dekoracja: 40g czekolady świeże maliny, borówki amerykańskie listki mięty, kwiaty bezy, wafel do lodów Wykonanie: 1. Poncz: Składniki ponczu wymieszać ze sobą i pozostawić do wystudzenia. 2. Biszkopt: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno. Następnie(...)żelatyną i wylać do tortownicy na masę serowo-jagodową. Ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. 5. Dekoracja: Wierzch sernika jagodowego polać po jednej stronie rozpuszczoną czekoladą, udekorować waflem, świeżymi owocami, listkami mięty i kwiatami. Kupuj u polskiego producenta Jesteśmy w 100% polskim producentem. Kupując w naszym sklepie wspierasz polską gospodarkę. Gwarancja jakości Nasze produkty są poddawane szczegółowej kontroli
Szalona Kuchnia Ewelinyvoila! Przed samym podaniem polecam zwieńczyć wierzch polewą z białej czekolady. Batoniki są niezwykle delikatne, bardzo przypominają oryginał i skutecznie zaspokajają apetyt na słodkie. Musicie wypróbować! Składniki: 3 wafle ryżowe naturalne kilka łyżek wiórków kokosowych miarka odżywki białkowej (wanilia/biała czekolada) łyżka oleju kokosowego łyżka gęstego jogurtu kilka kropelek aromatu waniliowego kilka kosteczek białej czekolady słodzidło do smaku + 1/3 tabliczki(...)białej czekolady (polewa) Przygotowanie: Wafle ryżowe drobno rozkruszamy, dodajemy wiórki kokosowe, odżywkę białkową, jogurt naturalny, roztopiony olej kokosowy i kilka kosteczek białej czekolady. Słodzimy do smaku i dodajemy kilka kropelek aromatu waniliowego. Masę dokładnie łączymy ze sobą i formujemy z niej batoniki. Wstawiamy na min. 1 godzinę do zamrażalki. Batoniki zwieńczamy polewą z roztopionej białej czekolady
Kuchnia EllieWiosna sprzyja lekkim przekąskom. Warto uszykować sobie zapas pysznego hummusu, chwycić wafle ryżowe Kupiec i seler naciowy i ruszyć w plener. Pysznie i wygodnie, a do tego zdrowo! #ZdrowaRadoscZycia Co nam trzeba? Puszka cieciorki konserwowej Odrobina soli, pieprzu czarnego 2 czubate łyżki masła orzechowego- u mnie z nerkowców 150ml mleka sojowego(może być kokosowe) 3 łodygi selera naciowego szczypiorek wafle
Latosiowydommleka 3/4 szkl cukru 3 łyżki kakao 50 g czekolady gorzkiej 3 szkl mleka w proszku pełnotłuste 1 szkl bakalii - (nerkowce , żurawina, rodzynki irańskie ,wiórki kokosowe, orzechy włoskie ) 4 wafle tortowe kwadratowe Przygotowanie: Masło, mleko, cukier, czekoladę i kakao podgrzać w garnku do rozpuszczenia się składników, nie gotować. Zdjąć garnek z ognia pozostawić do lekkiego przestudzenia. W między czasie posiekać(...)bakalie. Do lekko przestudzonej masy dosypywać po szklance mleka i energicznie wymieszać. Na końcu wsypać bakalie i wymieszać. Masę rozsmarować pomiędzy waflami. Docisnąć z góry lekko obciążyć i odłożyć w zimne miejsce do przestudzenia
Ala piecze i gotujePyszna rolada bez pieczenia z dwoma kremami i galaretką w środku. Polecam :) SKŁADNIKI NA 3 ROLADY: 3 wafle opakowanie galaretki wiśniowej MASA 1: 30 dag masła 3/4 szklanki cukru pudru 15-20 dag kokosu 1 szklanka mleka 2 łyżki kaszy manny MASA 2: 2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru pudru 32 dag herbatników 4 łyżki kakao WYKONANIE: W pierwszej kolejności(...)momentu aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy masła na puch, dodajemy po łyżce kokosów. MASA 2: Gotujemy wodę z pudrem i kakao. Dodajemy herbatniki i mieszamy. SKŁADANIE: Rozkładamy wafle na stole, smarujemy je gorącą masą 2. Odstawiamy żeby zmiękły. Każdy płat smarujemy masą 1, nakładamy pasek galaretki. Rolady ciasno zwijamy. Chowamy do lodówki na parę godzin lub na całą
Pani na deserZobacz przepis na to danie. Piszinger A może jeszcze dalsza podróż w czasie? Żeby poczuć się jak w Galicji i zadowolić nawet najbardziej wybrednych gości będzie dziś Piszinger, czyli wafle przekłądane kajmakiem, masłem orzechowym i dżemem porzeczkowym Składniki: opakowanie kwadratowych wafli gotowy kajmak w puszce – połowa opakowania masło orzechowe – tyle co kajmaku gęsty dżem porzeczkowy tabliczka gorzkiej czekolady posiekane drobno
Ugotowane pozamiatanevoila! Przed samym podaniem polecam zwieńczyć wierzch polewą z białej czekolady. Batoniki są niezwykle delikatne, bardzo przypominają oryginał i skutecznie zaspokajają apetyt na słodkie. Musicie wypróbować! Składniki: 3 wafle ryżowe naturalne kilka łyżek wiórków kokosowych miarka odżywki białkowej (wanilia/biała czekolada) łyżka oleju kokosowego łyżka gęstego jogurtu kilka kropelek aromatu waniliowego kilka kosteczek białej czekolady słodzidło do smaku + 1/3 tabliczki(...)białej czekolady (polewa) Przygotowanie: Wafle ryżowe drobno rozkruszamy, dodajemy wiórki kokosowe, odżywkę białkową, jogurt naturalny, roztopiony olej kokosowy i kilka kosteczek białej czekolady. Słodzimy do smaku i dodajemy kilka kropelek aromatu waniliowego. Masę dokładnie łączymy ze sobą i formujemy z niej batoniki. Wstawiamy na min. 1 godzinę do zamrażalki. Batoniki zwieńczamy polewą z roztopionej białej czekolady
Kuchnia Ellie