Składniki: wafle tortowe 1 opakowanie, dżem z ciemnych winogron 250 ml, czekośliwka 150 ml wafle tortowe okrągłe, jeden blat wafli posmarować domową czekośliwką lub nutellą, nakryć drugim blatem następnie posmarować blat dżemem z ciemnych winogron lub jakim dżemem się lubi, nakryć trzecim blatem ponownie posmarować dżemem i nakryć czwartym blatem, położyć deskę, przycisną, odstawić na 15 minut do lodówki pokroić
W Mojej Kuchni LubięFantastyczne wafle, które zachwycą absolutnie wszystkich fanów bloku czekoladowego. To takie przyjemne cofnięcie się w czasie, gdzie masa na bazie mleka w proszku z kakao to była nie lada gratka. Zapewniam Was, że żadne wafle sklepowe nie smakują tak dobrze, jak te. Wafelki możemy pokroić na dowolne kształty: na kwardaty, trójkąty czy tak jak ja na prostokąty. Przechowywane w chłodnym(...)połączenia. Suche andruty przekładamy równymi warstwami masy (po 2-3 łyżki). Całość zawijamy w folię aluminiową i odkładamy obciążone deską do lodówki (ważne by wyłożyć na płaską powierznię, by wafle nam się nie powyginały
Smaki Na TalerzuDziś zapraszam Was na przepis na pyszne, domowe pomarańczowe kakao z nutą cynamonu . Idealnie rozgrzewa i cieszy smakiem w takie mroźne zimowe dni. Do tego kilka pysznych i lekkich wafli ryżowych i czasem nie trzeba mi nic więcej. Ja swoje pomarańczowe kakao przygotowałam na miłe zakończenie dnia, ale myślę, że sprawdzi się również doskonale na śniadanie. Uwielbiam pomarańczowe smaki, więc(...)cukru) 3 łyżki soku z czerwonej pomarańczy* około 1 łyżeczki skórki z czerwonej pomarańczy 1 plaster czerwonej pomarańczy 3/4 łyżki cukru trzcinowego (lub innego) szczypta cynamonu do podania: wafle ryżowe ze słoneczkiem Sonko *taką ilość soku uzyskałam z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka (250 ml), dodajemy 2 łyżki ciemnego kakao, 3 łyżki soku
Słodkie okruszkisztuka – najlepiej dojrzały nutella – 2 łyżki masło orzechowe – 1 łyżeczka płatki owsiane – 2 łyżki suszone owoce – 1 łyżka mleko – kilka łyżek olej kokosowy lub masło – 1 łyżeczka rożki wafle – 5 sztuk PRZYGOTOWANIE : Banana obrać i pokroić w plastry. Na patelni roztopić olej kokosowy lub masło. Dodać banana, mleko i płatki owsiane. Wszystko wymieszać. Gdy banan zmięknie, rozgnieść(...)pomocą szpatułki lub widelca. Dodać suszone owoce, masło orzechowe i nutellę. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać więcej mleka. Smażyć kilka minut. Wafle do lodów przeciąć nożem w dwóch miejscach – dwa centymetry od dołu – jedną część i pod największą częścią wafla. Muszą powstać 3 części. Do największej części włożyć średnią, a później małą, żeby powstały mini rożki. Napełnić górę masą
kuchniabellissima.wordpress.comWafle Ryżowe są naprawdę bardzo fajne i ułatwiają człowiekowi życie . Nie dosyć ,że mają tylko 40kcl. to są zdrowe i zawierają mnóstwo błonnika i magnezu jak też żelazo ,wit.A plus E,codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie.Bardzo zalecane osobom co zażywają środki farmakologiczne,nie zawierają cholesterolu,konserwantów ani sztucznych barwników.Wytwarzane są bez tłuszczu,mąki(...)cukru,mleka w proszku.Smakują i na słodko i na słono. 1 op.paczki wafli ryżowych z solą morską 30dag.pasztetu 4 łyżki musztardy francuskiej koperek 1 cebula pieprz trochę oliwy z oliwek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Pasztet mieszamy z musztardą,oliwą.Mieszamy,dodajemy pieprz,koperek posiekany drobno i posiekaną drobno cebulę.Wymieszać i smarować wafle ryżowe
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiUpały nie sprzyjają ciężkim, gorącym obiadom czy kolacjom. Sięgamy po coś szybkiego, lekkiego i orzeźwiającego. Dzisiaj polecam zdrowe kanapki na kukurydzianych ultracienkich waflach z awokado i kiełkami. Składniki: • wafle kukurydziane cienkie • 1 awokado • ćwiartka cytryny • kiełki rzodkiewki i soczewicy Wykonanie: • Z awokado wyjąć miąższ i rozgnieść widelcem. • Wafle posmarować awokado, skropić sokiem
To co kochampomarańczowe smaki z czekoladowymi. Tym razem postawiłam na zdrową i lekką wersję. Taki deser możecie zjeść bez większych wyrzutów sumienia. Do tego na jego spodzie znajdziecie pyszne chrupiące zdrowe wafle. Nic tylko wziąć małą łyżeczkę i się delektować. Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję) 1 banan 1 i 1/2 łyżki nasion chia 1/2 pomarańczy około 2 łyżeczki syropu daktylowego lub miodu(...)ilość dostosujcie do własnych upodobań smakowych) 1 wafel superfoods cienki jaglany z nasionami chia Sonko Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy całego obranego banana, wyciskamy sok z 1/2 pomarańczy, dodajemy nasiona chia i dosładzamy syropem daktylowym lub miodem. Całość blendujemy, próbujemy i opcjonalnie dosładzamy do smaku. Tak przygotowany zdrowy mus odkładamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie
Słodkie okruszkiSłodki deser kokosowo- śmietankowy z dodatkiem gofrowanych wafli i dżemem truskawkowym. Jeden kawałek w zupełności wystarczy, by wszelkie smutki odeszły w kąt, a uśmiech mimo typowo jesiennej aury zagościł na Waszych twarzach. Składniki na blaszkę 24x36cm: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki krupczatki 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 kostka(...)szklanki cukru pudru 500ml mleka 1 budyń śmietankowy 100g wiórek kokosowych Krem śmietankowy: 350ml słodkiej 30% śmietanki 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: 1 opakowanie "Wafle gofrowane" śmietankowe 1 mały słoiczek dżemu truskawkowego 100g płatków migdałowych świeże truskawki (nie są konieczne) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy
Kuchnia w czekoladzieSmak dzieciństwa - blok, a w nim dużo wafli, herbatników, bakalii. Składniki: Blok jasny: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki mleka 250 g mleka w proszku herbatniki, wafle, bakalie Do mleka i cukru dodajemy margarynę i rozpuszczamy. Następnie dodajemy mleko w proszku, herbatniki, wafle i bakalie. Blok czekoladowy: 1,5 szklanki cukru
Pyszności Słodkościmiksować, miksować, miksować... do pożądanej konsystencji gotową masę przełożyć do słoiczka z nakrętką i przechowywać w lodówce uwagi: - ilość cukru uzależniona jest od przeznaczenia, np. do przełożenia wafla zdecydowanie więcej niż do wyjadania ze słoika - masa zaraz po przygotowaniu jest bardzo łatwa do rozsmarowania lecz do wafli nadaje się lepiej po nocy spędzonej w lodówce - podana ilość wystarcza(...)posmarowanie 1 paczki wafli (5 sztuk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pyszne. Polecam szybki sposób na coś słodkiego - czyli wafelki :) Tym razem zrobiłam masę z chałwą waniliową. Przepis znalazłam w jakiejś gazecie. Tylko proporcje dobrałam po swojemu. Składniki: paczka wafli (5 wafli) 250 g margaryny / masła 400 - 500 g chałwy waniliowej 1-2 łyżki cukru pudru opcjonalnie 2-3 łyżki naparu mocnej kawy (zimnej) / czystej wódki / amaretto (u mnie ta ostatnia(...)Chałwę pokruszyć. Małymi porcjami dodawać do margaryny i ucierać, aż do wyczerpania składników. Na koniec opcjonalnie dodać amaretto. Wymieszać. 3. Masę podzielić na 4 równe części, posmarować i przełożyć wafle. Całość zawinąć w opakowanie, obciążyć deską i włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego
Kuchnia domowa Aniktórych go robię. Zachowuję taką proporcję: w sumie na ok. 300 g bakalii daję 70 g mąki jeśli robię go w foremce 30x20 cm. Robię go na waflu, który w połączeniu z masą bakaliową smakuje jak najlepszy nadziany baton. Przepis jest bardzo czytelny, a sam mazurek łatwy do zrobienia. Efekt końcowy zależy tylko od naszej wyobraźni(...)lśniąca przełożyłam ją do miski z bakaliami i delikatnie wymieszałam łopatką, żeby nie zburzyć struktury piany. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Na dno foremki włożyłam jeden wafel. Masę przełożyłam na waflowy spód. Wygładziłam wierzch i wstawiłam do piekarnika na około 35-45 minut. Zrobiłam lukier cytrynowy: Białka wlałam do miseczki, dodałam cukier i sok z cytryny. Ucierałam
Kuchnia u KrysiSkładniki: truskawki 30 dag, galaretka agrestowa 1 opakowanie, wafle tortowe 1 kwadratowy, puree z dyni 400 ml/odmrożone, żelatyna deserowa 2 listki, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, arbuz 2 szklanki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem - na dnie rozsypać plastry truskawek, wlać galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki(...)stężenia na stężałej galaretce poukładać kawałki wafla, wcześniej odmrożony mus dyni w mikrofalówce krótko zagotować, wsypać galaretkę brzoskwinową + 2 listki namoczonej żelatyny wg przepisu na opakowaniu, wymieszać, wystudzić i wlać na wafle, schować do lodówki do stężenia arbuz bez pestek pokroić na kawałeczki na dwie szklanki, rozsypać na stężałej dyni i wlać galaretkę wiśnową rozmieszaną w 400 ml gorącej wody
W Mojej Kuchni Lubiękolorowy i smaczny deser jest super alternatywą dla zwykłych ciastek :D idealny do kawy, herbaty, jak i do przekąszenia w biegu ;) Składniki: 1 opakowanie wafli Na masę cytrynową: 1 galaretka cytrynowa 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru 5 łyżek mleka Na masę agrestową: 1 galaretka agrestowa 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru 5 łyżek mleka Na masę(...)mleko i zagotuj. Ściągnij rondelek z ognia, dodaj galaretkę i dokładnie wymieszaj. Masę odstaw do przestygnięcia. Tak należy postąpić z każdym rodzajem masy. Gdy masa lekko stężeje, przełóż nią wafle. Gotowe wafle zawiń w folię spożywczą i odstaw do całkowitego stężenia do lodówki. Gotowe
Kulinarna (nie)codziennośćowoce sprzyja przygotowywaniu świeżych i pachnących musów owocowych. W połączeniu typowo śniadaniowymi produktami: z jogurtem, ulubionym serkiem, musli, ulubionymi płatkami,ugotowaną i zmiksowaną kaszą jaglaną, ryżem czy pokruszonymi waflami ryżowymi może być pożywnym, pysznym i lekkim posiłkiem. Przygotowanie słoiczka śniadaniowego trwa kilka minut, dlatego nawet Ci najbardziej zapracowani mogą pozwolić sobie na przyjemne , zdrowe i pyszne(...)nieco. TRUSKAWKI +WAFLE RYŻOWE+JOGURT POTRZEBUJEMY: garść truskawek 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka serka z prawdziwą wanilią 1 duży wafel ryżowy 1 łyżka ulubionych płatków 2 łyżki miodu Truskawki myjemy i rozdrabniamy na mus blenderem. Jeśli są zbyt kwaśne możemy je dosłodzić. Jogurt z serkiem mieszamy. Płatki kruszymy. Składniki układamy warstwowo w słoiku . Posypujemy płatkami, polewamy miodem
WYSPA SZCZĘSLIWA