mleka w proszku łyżka ekstraktu waniliowego 1,5 szkl cukru małe op. herbatników 100 g orzeszków ziemnych solonych+ do dekoracji 100 g rodzynków 2 łyżki kakao op. kwadratowych wafli 2-3 łyżki … Czytaj dalej Snickers na waflach
gotuj ze mnąBiszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy smarujemy 1/3 masy, przykładamy drugim krążkiem i czynności powtarzamy. Kładziemy trzeci krążek, wierzch i boki tortu dokładnie smarujemy masą. Dookoła tortu przyklejamy wafle. Dobrze jeśli na bokach jest więcej masy wtedy wafle dobrze się przykleją i nie będą odpadały. Na wierzch układamy pokrojoną w kratkę galaretkę, a na nich układamy
RAROSSACiasto na herbatnikach bez pieczenia Bardzo smaczne ciasto na zimno, przygotowane na herbatnikach i listkach waflowych. Moja rada: Listki waflowe w tym cieście, bym zamieniła na suche wafle tortowe, bo listki jednak są za cienkie . Przepyszne herbatniki i listki waflowe otrzymałam od firmy CUKRY NYSKIE Krem mleko - 3 szkl budynie śmietankowe - 1,5 opak mąka - 5,5 łyżki(...)dodać serek, dobrze wymieszać. Składanie ciasta: Dwa listki waflowe ułożyć na okrągłym podkładzie 27 cm, jeden obok drugiego, posmarować frużeliną malinową, następnie nałożyć porcję kremu kakaowego i znów przykryć waflami i kremem. Ułożyć na kremie warstwę herbatników petit beurre blacky i znów postąpić tak samo w tej kolejności. Frużelina malinowa listki waflowe krem kakaowy herbatniki petit beurre blacky frużelina listki
Kuchnia Danusiwięc zrobiłam co innego ..no i też ciut nie wyszło tak jak trzeba..Miałam cieniutkie wafelki czekoladowe i postanowiłam zrobić z nich spód i wierzch ciasta..no i wafle rozmiękły [pokazuję na zdjęciach,ale wafli nie polecam ] i nie dało się dobrze ukroić, więc posypałam dodatkowo wiórkami, żeby ładniej wyglądało.To już 3 wersja mojego szarpańca, 2 już
Moje domowe kucharzenieChrupiące gofry. Przepis na gofry jak z nadmorskiej budki , a nawet lepsze :) Te pyszności to nic innego jak rodzaj pulchnego lub chrupkiego wafla pieczonego w gofrownicy o różnych kształtach (najczęściej jest to prostokąt lub kwadrat z kratownicą, rzadziej serduszko, czy kwiatek. Jako że gofry podaję najczęściej na słodko, np. z bitą śmietaną i dżemem lub z owocami, to do ciasta(...)białka i delikatnie wmieszać je w ciasto za pomocą łyżki lub szpatułki. Gofrownicę (najlepiej taką o mocy powyżej 1000W) rozgrzać, natłuścić olejem. Smażyć gofry na złoty kolor. Następnie, by wafle były chrupiące, najlepiej studzić je na kratce. Podawać np. z bitą śmietaną, dżemem lub z ulubionymi owocami. Smacznego! Polecam również wypróbować inny przepis: Gofry budyniowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne Przebojetrafiła idealnie. Pyszny, chrupiący, czekoladowo-orzechowy... Spokojnie może konkurować z tym sklepowym i powiedziałabym nawet, że śmiało może z nim wygrać! Składniki na 8-9 DUŻYCH sztuk: 4 wafle ryżowe (bezglutenowe) 100 g daktyli suszonych lub świeżych 3 łyżki masła orzechowego 80 g orzeszków ziemnych niesolonych 9 kostek czekolady gorzkiej min. 70% kakao (u mnie z kawałkami karmelu(...)laktozy, może być spokojnie zastąpione roślinnym) Opcjonalnie: kilka kropel aromatu waniliowego Przygotowanie: Daktyle zalewamy lekko ponad ich poziom na 5 minut. Po tym czasie blendujemy łącznie z wodą. Wafle ryżowe kruszymy do miski. Dodajemy orzeszki ziemne, zblendowane daktyle i masło orzechowe. Wszystko mieszamy. Jeżeli macie wolną całą szufladę w zamrażarce to wykładamy ją papierem do pieczenia, jeżeli nie - bierzemy jakąś
Czarnawisienkasmaczny pomysł, gdy najdzie ochota na słodkie , lecz nie aż tak słodkie. Rzadko pozwalam sobie na inny twaróg niż chudy, a ten jest tak pyszny ... ! Ja zjadłam z waflami kukurydzianymi i figami. Spróbuj ! Składniki: 200 g twarogu śmietankowego (ja użyłam z SMU Strzałkowo) 2 dojrzałe banany 2 łyżki wiórków kokosowych łyżka soku z cytryny 3/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego Banany kroimy(...)cytryny. Następnie dodajemy twaróg i blendujemy na gładką masę. Pod koniec dodajemy ekstrakt i wiórki, rozdrabniamy jeszcze przez chwilę. Ja podałam ze szczyptą cynamonu i figami. Smacznego ! Pasują do wafla, niekoniecznie słodkiego
CynamonemPoOczachbardzo szybko znikają. Składniki Mleko w proszku łaciate 500 250g margaryny Kasia 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru możesz dodać 3 łyżki kakao 1 opakowanie wafli Przepis Mleko przesyp do wysokiej misy, rozpuść na małym ogniu margarynę, dodaj pół szklanki wody cały czas mieszając, wsyp cukier i mieszaj do rozpuszczenia cukru. Po rozpuszczeniu całość wlej(...)mleka i porządnie wymieszaj, tak aby nie było grudek. Przygotuj duże wafle do smarowania i nakładaj masę warstwami. Połóż na nich dużą i ciężką deskę. Pokrój na małe cząstki. Smacznego
KurnikowoTradycyjny piernik z dużą ilością bakalii, obłożony waflem. Idealnie sprawdza się zarówno jako piernik świąteczny, jak i przy każdej innej okazji. Dobrze wygląda jako krajanka wśród różnych ciastek. 2,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru + 1 łyżka 1 szklanka miodu prawdziwego 1 szklanka śmietany 4 jajka 3 łyżki stopionego masła pół łyżki sody 1 opakowanie przyprawy do piernika mieszanka bakalii(...)pomóc wilgotną ściereczką, aby go łatwiej formować. Można też ułatwić sobie zadanie i przed obłożeniem wyrównać powierzchnię piernika nożem. Gotowe, obłożone ciasto lekko obciążyć na kilka godzin aby wafle nie odchodziły przy krojeniu
Praktyczna plwiosny i świeżutkich warzyw Ten wiosenny torcik twarogowy jest takim jej wspomnieniem. Najsmaczniejszy jest zawsze przygotowany z świeżutkich i chrupiących nowalijek. Idealny do kanapki. Wiosenny torcik twarogowy Składniki: 2 wafle 100 g masła 500 g sera białego 2 jajka 4 pełne łyżeczki żelatyny pół szklanki mleka 3 łyżki śmietany 4-5 ogórki gruntowe (ew. 2 szklarniowe) pęczek rzodkiewki pęczek koperku(...)ząbki czosnku pieprz sól Dodatkowo do dekoracji: ogórek 2-3 rzodkiewki garść posiekanej natki pietruszki Użyłam tortownicy o średnicy 21 cm. Masło topimy, studzimy i dodajemy do niego pokruszone wafle. Spód tortownicy przykrywamy papierem do pieczenia i dokładnie wykładamy andrutami z masłem. Pozostawiamy do schłodzenia. Ogórka i rzodkiewki kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, a koperek drobno siekamy. Mleko
PatiGotujeDomowe wafle z masła krówkową - są idealne na każde przyjęcie, chrzciny czy święta. Dzieci je uwielbiają. Jest to prosty i szybki deser. Czytaj więcej
Ana Mari's worldnamówić...? Składniki na ok 40 sztuk: 120g masła 35g cukru pudru 150g wiórek kokosowych + 100g do obtoczenia 2 tabliczki białej czekolady Ok 40 sztuk blanszowanych migdałów 1 płat suchego wafla/ ewentualnie herbatników maślanych Sposób przygotowania: Czekoladę łamiemy na kosteczki i topimy w kąpieli wodnej. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, powoli dodajemy czekoladę, wiórki kokosowe oraz całkowicie skruszonego wafla. Mieszamy
Kuchnia w czekoladzieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki: 5 wafli ryżowych (u mnie z czarnuszką), 1/2 opakowania serka do smarowania o ulubionym smaku, po kawałku papryki żółtej, czerwonej i zielonej, kilka małych gałązek koperku, garść posiekanego szczypiorku. Przygotowanie: Wafle dzielę na 4 części, układam na talerzu, smaruję serkiem. Paprykę kroję w drobną
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki: 5 szt. wafelków kukurydzianych Kupiec, polewa toffi, posypka - złote i srebrne perełki. Przygotowanie: Wafle dzielę na połówki, układam na talerzu. Każdy wafel polewam polewą toffi i posypuję perełkami
JejKuchniaprzygotowania użyłam foremki tzw. "keksówki". Wartości odżywcze w 100 g: 380 kcal w tym: B: 7,4 g; W: 26 g; T: 27 g. Składniki Spód - 4 wafle ryżowe - 2,5 łyżki masła orzechowego Masa - 2 łyżki kaszy manny - 0,5 szklanki mleka roślinnego lub zwykłego - 2-3 łyżki syropu klonowego - 80 g wiórek kokosowych Polewa(...)gorzkiej czekolady Wykonanie Wafle kruszmy bardzo drobno. Dodajemy do nich masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do foremki. W rondelku zagotowujemy mleko i gotujemy na nim kaszę mannę. Gdy zacznie gęstnieć wlewamy syrop klonowy oraz wsypujemy wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód. Pozostawiamy do wystudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie polewamy
Health-Fit-Life