wafle - 1634 przepisów (strona:62/109)

Jagielnik kokosowy z płatkami migdałowymi 135

roztopioną białą czekoladą ( w wersji mniej fit  😋). Ja miałam do dyspozycji dżem truskawkowy 100%, który idealnie wpasował się w delikatny smak tegoż serniczka. Składniki: na spód opakowanie naturalnych wafli ryżowych (ok. 130 g) 2 łyżki cukru trzcinowego (można więcej) 2 łyżki oleju kokosowego (roztopionego) łyżka naturalnego kakao kilka łyżek amarantusa ekspandowanego (opcjonalnie) żółtko Wafle drobno rozkruszamy w misce (można

Kuchnia Ellie
Przepisy na Świąteczne ciasteczka 431

Ciasteczka z masy krówkowej  6. Maślane serduszka  7. Szybkie pierniczki  8. Kruche rogaliki migdałowe  9. Cynamonowe ciasteczka  10. Półksiężyce z lukrem  11. Wafle z masą z dodatkiem galaretki  12. Kruche ciasteczka z budyniem  13. Rogaliki z nutellą  14. Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15. Budyniowe wersja II  16. Wafel

kruche babeczki
Pasta z ciecierzycy, jajek i suszonych pomidorów 124

udało, a pasta wpisała się na listę do częstego przygotowywania. Jestem z tego bardzo zadowolona, ponieważ jest przepyszna! Mogę podjadać ją prosto z miseczki, ale często szybko znika z waflami Sonko . 1 puszka ciecierzycy (400g) (*) 3 jajka 80g suszonych pomidorów w oliwie  1 ząbek czosnku 2-3 łyżki oliwy od suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki oleju sezamowego 1/4 łyżeczki soli(...)smarowania. Dodać resztę pomidorów i całość miksować przez kolejne kilka sekund (w paście powinny zostać kawałki pomidorów). Pastę przełożyć do miseczki i podawać ze świeżym pieczywem lub ulubionymi waflami. (*) Można użyć suchej ciecierzycy. 1 szklankę ziaren należy zalać sporą ilością wody - wymieszanej z 1/2 łyżeczki sody i zostawić na noc - do namoczenia. Gotować w świeżej wodzie do miękkości - około

Di gotuje
Waflowy torcik wielkanocny 100

Wesołego Alleluja! Witam Was świątecznie moim wielkanocnym torcikiem! Składniki: • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 4 opakowania małych wafli okrągłych • 2 opakowania rurek z kremem • cukierki-pisanki żelki, migdały w białej czekoladzie Wykonanie: • Mleko w puszce gotować przez 2 godziny. Dolewać wody, jeśli odparuje, aby cały czas puszka była pod wodą. • Wystudzoną masą przełożyć wafle, posmarować wierzch

To co kocham
Tufle kokosowe ( rafaello ) 280

słodkiej śmietanki 30% 120 g serka mascarpone 5 łyżek mleka w proszku 70 g wiórek kokosowych + 50 g do obtaczania trufli 25 g chrupkich płatków jaglanych lub pokruszonych suchych wafli 50 ml likieru kokosowego lub waniliowego ( nie koniecznie ) Wykonanie: Czekoladę pokroić w drobne kawałki. W rondlu podgrzać śmietankę, do gorącej śmietanki dodać czekoladę - zamieszać, do rozpuszczenia. Rozpuszczoną czekoladę odstawić(...)lekkiego schłodzenia. Serek mascarpone zmiksować, na lekkich obrotach miksera, ze schłodzoną czekoladą. Dodać mleko w proszku, rozkruszone płatki jaglane lub wafle oraz wiórki kokosowe i opcjonalnie likier. Całość dokładnie zmiksować. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. Ze schłodzonej masy formować kulki. Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych i umieszczać w mini papilotce do pralin. Gotowe trufle

kolorowotorcikowo
Andrut z galaretką wafle 203

szczególnie kojarzy mi się z dzieciństwem. Składniki: 1 szklanka mleka 2 margaryny 11/2 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 2 galaretki cytrynowe 2 galaretki malinowe 1 szklanka malin 1 opakowanie wafli Wykonanie: Wszystkie składniki masy podzielić na dwie części i przełożyć do dwóch garnków. Zagotować oddzielnie, stale mieszając. Do galaretki malinowej dodać owoce i bardzo starannie wymieszać. Przygotowane masy przestudzić(...)przekładać wafle na przemian. Przycisnąć deseczką i odstawić do lodówki

Tradycyjna Kuchnia
Lody ciepłe babci Basi 126

Następnie miskę przekładamy do zimnej wody i nadal miksujemy, żeby ostudzić masę. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny. Masę wkładamy w rękaw z szeroką końcówką i wyciskamy do wafla. Tak przygotowane wafle posypujemy startą czekoladą lub polewamy polewą czekoladową Smacznego

Pysznosci Babci Basi
klasyczny pischinger 462

andruta a ile gospodyń tyle przepisów. Ja podaję dziś przepis, z którego zawsze korzystała moja mama i właśnie taki pischinger to moje wspomnienie z dzieciństwa.  Składniki: 5 kwadratowych wafli 250 g masła 4 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mleka w proszku 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich 1 szklanka cukru 2 łyżki kokosu Masło i mleko(...)zagotować. Dodać kakao i cukier, wymieszać żeby nie było grudek. Dodać orzechy i mleko w proszku, dokładnie rozmieszać. Przestudzić i przekładać wafle cienką warstwą masy kakaowej. Ostatnią wierzchnią warstwę posypać kokosem. Całość owinąć folią spożywczą i obciążyć deseczką. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
WAFLE PRZEKŁADANE GALARETKĄ 164

Moje ulubione wafelki,chrupkie , z pyszną masą galaretkową.Polecam. 1 paczka suchych wafli 1 margaryna 0.5 szkl.cukru 1 szkl.śmietany 18% 2 galaretki wiśniowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do garnuszka wkładamy margarynę i cukier podgrzewamy na malutkim ogniu aż się wszystko rozpuści.Dodajemy śmietanę i mieszamy.Wsypujemy w proszku galaretki i mieszamy,aż się wszystko rozpuści.Masę studzimy i przekładamy wafle

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak wybrać gofrownicę idealną? 360

Gofry to smakołyk, który uwielbiają wszyscy amatorzy pysznych słodkości. Ciepłe, chrupiące wafle z charakterystycznym kratkowanym wzorem dla wielu są synonimem lata, smakiem dzieciństwa oraz pyszną przyjemnością, której nie sposób się oprzeć. Smakują doskonale solo, bądź z najróżniejszymi dodatkami. Bita śmietana, konfitury, owoce, słodkie polewy w różnych smakach, cukier puder oraz kolorowe posypki to tylko niektóre z nich. Jednak uzyskanie wyjątkowego(...)różnych fantazyjnych kształtach, np. gofrów okrągłych, trójkątnych lub w kształcie serc. Warto także sprawdzić, czy gofrownica posiada płynną regulację temperatury, co pomoże w upieczeniu idealnych chrupiących i równomiernie zrumienionych wafli. Bardzo pomocny może okazać się także system obrotowy, znacznie ułatwiający równe opiekanie gofrów. Jeżeli marzysz o zakupie gofrownicy, która pozwoli na uzyskane idealnych gofrów, zachęcamy do zapoznania się z wyjątkową

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowa pasta sezamowa 116

uzyskamy pyszną pastę. Wszystko zależy od tego, co kto lubi lub na co może sobie pozwolić. Dla mnie ta pasta jest swoistym ratunkiem, gdy mam ochotę czymś posmarować wafle ryżowe, ale stawiam sobie warunek, że musi być to wartościowe dla organizmu. Tak więc zajadam ostatnie wafle, zapijam mlekiem kokosowym, które zostało po mango lassi i zabieram się za kolejne wpisy

Blendman
Czekoladowa pasta sezamowa 169

uzyskamy pyszną pastę. Wszystko zależy od tego, co kto lubi lub na co może sobie pozwolić. Dla mnie ta pasta jest swoistym ratunkiem, gdy mam ochotę czymś posmarować wafle ryżowe, ale stawiam sobie warunek, że musi być to wartościowe dla organizmu. Tak więc zajadam ostatnie wafle, zapijam mlekiem kokosowym, które zostało po mango lassi i zabieram się za kolejne wpisy

Blendman
Lody waniliowe w wafelku 207

Owoce sezonowe doskonale do nich pasują, więc śmiało możemy je wykorzystać. Składniki: 3 żółtka 500g serka mascarpone 120g borówki amerykańskiej 100g malin 6 łyżek dżemu truskawkowego 4 arkusze kwadratowego wafla 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% ziarenka z jednej laski wanilii Sposób przygotowania: 1. Żółtka jajek ubijamy na parze z dodatkiem 3 łyżek cukru pudru, nie doprowadzając(...)umytymi i osuszonymi owocami. 2. Dwa płaty andruta smarujemy cieniutko dżemem truskawkowym i przykładamy pozostałymi dwoma. Na jedną część nakładamy przygotowany krem i przykrywamy drugim złożonym ze sobą waflem. Lekko dociskamy i wyrównujemy boki. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kroimy na prostokąty- ok. 20 sztuk

Kuchnia w czekoladzie
Wafle przekładane mlekiem skondensowanym 111

przepis dla początkujących w sferze wypieków. Przepis łatwy i szybki i smaczny. Będziemy potrzebowali tylko trzech składników, takich jak paczka wafli 100 g masła puszka mleka zagęszczonego u mnie  gostyńskie Puszkę z mlekiem wkładamy do rondla i zalewamy zimną wodą .Gotujemy do 3 godzin. Należy uzupełniać brakującą wodę. Kiedy minie czas, wyjmujemy puszkę i odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy(...)mikserem na puch. I dodajemy po łyżce mleka z puszki. Powstanie masa, którą przekałdamy wafle. Do masy możemy dodać advocata lub kakao. Dociskamy na wierzchu czymś ciężkim i zostawiamy do zastygnięcia. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Bezglutenowo: kaszka, musli i chrupaki :) 125

naturalnej i o smaku pizzy. Oba warianty mają wiele cech wspólnych, a różni je jedynie smak. Są bardzo, bardzo chrupiące, kruchutkie, nie kruszą się, a łamią na większe kawałki. Wafle naturalne smakują .....naturalnie :D jak to wafle bez żadnego dodatku smakowego :D Mimo to są bardzo smaczne, mają delikatny maślany smak. Te o smaku pizzy charakteryzują się smakiem i aromatem

Zdrowie na języku :P