adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe wafle z mlekiem w proszku , to bardzo smaczne i sentymentalne słodkości. Sprawdzą się idealnie, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego. Smakują o niebo lepiej niż te, kupione w sklepie. Bardzo szybko znikają z talerza, ponieważ są naprawdę przepyszne! Z pewnością posmakują Wam i Waszym pociechom. Składniki: 1 opakowanie wafli 2 szklanki niebieskiego mleka w proszku(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Mleko podgrzewamy z masłem i cukrem, czas od czasu mieszając, do momentu aż cukier się rozpuści. Studzimy i dodajemy mleko w proszku. Powstałą masą smarujemy wafle jeden po drugim. Gotowego wafla zawijamy w folię i dociskamy czymś ciężkim. Odczekać ok godzinę aż zastygną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Najlepsze Domowe Wafle z Mlekiem w Proszku pochodzi
Przepiski.plUlubione wafelki dzieciaków i nie tylko. Składniki: 4 duże prostokątne wafle 1/2 szklanki mleka 25 dag masła 1 i 1/3 szklanki cukru 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 cukier waniliowy 2 szklanki mleka w proszku dowolne bakalie ewentualnie rum, jeśli wafle będą przeznaczone dla osób dorosłych, może być też olejek rumowy Sposób wykonania: 1. Przygotować bakalie - można je pokroić(...)wafle pokruszyć na kawałki. 3. Zwykłe mleko, cukier, masło, cukier waniliowy i kakao umieścić w garnku i zagotować, mieszając. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić. 4. Do masy dodać mleko w proszku, bakalie oraz pokruszone wafle i wymieszać. Masą przełożyć dwa pozostałe wafle. Obciążyć i odstawić do zastygnięcia, najlepiej na 12 godzin lub na noc. Smacznego!!! Źródło: Rodzina w kuchni
Kuchnia domowa Anitrochę pofolgowałam fantazji , zwłaszcza , że ni du du nie pamiętałam żadnego przepisu . Wyszło , to co wyszło ale dobre to jest jak niewiemco ;) Zapraszam:) Wafelki z nadzieniem do kawy - opakowanie wafli prostokątnych krem kakaowo - kawowy - 1/2 szkl wody - 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - 2 łyżki kakao - 1 i 1/4 szkl cukru - 250 g margaryny Krem cytrynowo - waniliowy - 200g masła miękkiego - 100g cukru(...)miksujemy na puszystą masę z cukrem pudrem ( w trakcie możemy dodać łyżkę lub dwie mleka) a następnie dodajemy ziarenka wanilii i wyciśnięty sok z cytryny oraz skórkę cytrynową. Mieszamy, Wafel przekładamy masą kakaowo- kawową, przykrywamy drugim waflem , kładziemy masę cytrynowo - waniliową , przykrywamy następnym waflem i ten smarujemy masą kakaowo-kawową i przykrywamy kolejnym waflem. Dociskamy jakąś deseczką lub książkami ( moja
Kuchnia Pełna Emocjidziś zapraszam do nowej zakładki z przepisami na zdrowe słodkości. Do usłyszenia! Julia Składniki: (na 6 batoników) - 400g suszonych daktyli - 2 łyżki prawdziwego kakao - 6 wafli ryżowych naturalnych + do posypania wierzchu - 2łyżki masła orzechowego (niesłodzonego) + do posmarowania wierzchu - garść orzechów włoskich - 50g gorzkiej czekolady (min. 72% kakao) + 1 łyżeczka oleju kokosowego - garść pokruszonych, liofilizowanych truskawek ( opcjonalnie, można(...)ozdobna do zapakowania Przygotowanie: Rozpoczynamy od zalania daktyli wrzątkiem (jest go potrzeba tyle, aby zakrył je całkowicie) i odstawiamy je na około godzinę. W tym czasie ręcznie kruszymy wafle ryżowe na bardzo drobne cząstki, orzechy rozdrabniamy w malakserze lub w ściereczce bijąc wałkiem (taką drogę wybrałam dziś ja ;). Kruszymy również liofilizowaną truskawkę, a gorzką czekoladę łamiemy na mniejsze cząstki
Symfonia SmakówWafle, które cieszą oko i podniebienie - nie za słodkie, idealne dla dzieci i nie tylko! Składniki (użyłam kwadratowej tortownicy o boku 20cm): 2 wafle ucięte na miarę blaszki 3 różne galaretki (u mnie bananowa, truskawkowa i malinowa) 400-500 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru woda Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć folią spożywczą. Na spód położyć wafel ucięty(...)miarę foremki. 2. Jedną (np. bananową) galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. 3. Połowę śmietany ubić z połową cukru. Wlać galaretkę i zmiksować. Wylać na wafel i włożyć do lodówki. 4. Kolejną galaretkę (np.truskawkową) rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na warstwę ze śmietaną. Włożyć do lodówki. 5. Ostatnią galaretkę
Kuchnia domowa AniChoć domowe wafle uwielbiam, to jednak te przygotowane na maśle, kwaśnej śmietanie i galaretce nie są moimi ulubionymi. Uwielbia je za to moje dziecko. „Niebo w gębie” – jak to mówi. Wafle ze względu na ciekawy kolor na pewno przyciągają oko. Plusem jest również to, że bardzo szybko się je robi. Niestety, po przygotowaniu należy odczekać kilka godzin(...)masy wsypujemy suche galaretki i mieszamy aż do ich całkowitego rozpuszczenia (dla wzmocnienia efektu można dodać odrobinę barwnika, ale nie jest to konieczne). Lekko studzimy. Przygotowaną masą przekładamy suche wafle. Odstawiamy obciążone deską do krojenia lub grubą książką w chłodne miejsce. Gdy masa stężeje kroimy wafle na mniejsze kawałki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeden z boków wafelka zanurzamy
Smaki Na TalerzuPierwszy raz jadłam te wafle na imprezie urodzinowej u znajomych. Tak mi posmakowały. że postanowiłam zrobić je u siebie w domu. Od tamtej pory nie robię innych wersji - jestem wierna temu przepisowi
Prosty przepis naCześć! Były już wafle z galaretką link a teraz czas na czekoladowe. Jak i jedne tak i drugie przypominają mi wczesne dzieciństwo smakiem i wyglądem. Jednak te robię odrobinę inaczej. Przerobiłam przepis na troszkę bardziej mój. Opłacało się! Składniki na 1 paczkę wafli: * 2 czekolady mleczne * 1,5 szklanki mleka w proszku * 3/4 szklanki cukru * garść(...)proszku i energicznie wymieszałam. Podczas mieszania trzeba uważać żeby nie zostały grudki. Często do tego używam trzepaczki do jajek. Na koniec wrzuciłam bakalie. Tak przygotowaną masą przekładałam wafle. Przełożone owinęłam folią aluminiową i wstawiłam do lodówki. Takie smakołyki robię późnym wieczorem, dlatego też leżakują przyłożone czymś ciężkim całą noc. Z moich obserwacji: * dodałam bakalie
Pieprzyć z FantazjąCześć! Coś słodkiego bez większego wysiłku? Oczywiście wafle. Mam wrażenie, że robiąc je wracam wspomnieniem do dzieciństwa. Przecież to było coś, co w domu pojawiało się często. Składniki: * 1 paczka wafli * 1 szklanka cukru * 2 szklanki śmietany 18% * 30 dkg masła * 4 galaretki w dwóch smakach Składniki na masę podzieliłam na pół. 15 dkg masła roztopiłam(...)całkowicie rozpuści. Odstawiłam do ostygnięcia i to samo zrobiłam z drugą częścią składników dodając tylko 2 galaretki pomarańczowe. Kiedy masy ostygły i trochę zgęstniały wylewałam na wafle na przemian kolorami. Ta ilość masy wystarczy by przełożyć 1 paczkę wafli. Z moich obserwacji: * próbowałam rozpuszczać galaretkę razem z cukrem i masłem, potem dodawać śmietanę, ale ładniej
Pieprzyć z FantazjąMaślane serduszka 7. Szybkie pierniczki 8. Ciasteczka cynamonowe II 9. Cynamonowe ciasteczka 10. Półksiężyce z lukrem 11. Wafle z masą z dodatkiem galaretki 12. C iasteczka budyniowe 13. Rogaliki z nutellą 14. Kruche ciasteczka z posypką orzechową 15. Budyniowe wersja(...)Wafel z masą kajmakową i petitkami 17. Kulki mocy 18. Kruche ciasteczka z dżemem 20. Kruche rogaliki z budyniem 21. Rogaliki z powidłem i orzechami 22. Wafle z masą mleczno - kakaową 23. Wafel z masą kajmakową, powidłem śliwkowym i petitkami 24. Pierniczki 25. Rogaliki drożdżowe z nutellą 26. Ciasteczka kajmakowe
kruche babeczkiEkspresowe pierniczki bez pieczenia? To możliwe i w dodatku pyszne rozwiązanie dla zabieganych. Chociaż nie tylko dla nich :) My bardzo lubimy przygotowywać szybkie pralinki z dodatkiem wafli, a podane w formie ozdobionych gwiazdek świetnie nadają się na świąteczny stół. 100 g płatków ryżowych Sonko 100 g mascarpone 2 łyżki soku z pomarańczy 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka skórki startej(...)pomarańczy łyżka przyprawy do piernika dobrej jakości (najlepiej domowej) łyżka kakao 10 suszonych śliwek bez pestek 4-5 kostek czekolady do dekoracji opcjonalnie lukier opcjonalnie cukrowe dekorki Pokruszone wafle przekładamy do malaksera i rozdrabniamy. Następnie przesypujemy do dużej miski i mieszamy z kakao i przyprawą do piernika. Mascarpone mieszamy z sokiem z pomarańczy, roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą
Mienta blogUwielbiamy domowe wafelki. Ciągle szukam na nie nowych pomysłów. Składniki: 1 paczka wafli (u mnie 6 listków) 1/2 puszki gotowej masy kajmakowej Masa kokosowa: 100 ml mleka 1,5 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki wiórków kokosowych 4 łyżki cukru 100 g masła Sposób przygotowania: 1. Przygotować masę kokosową. W garnku zagotować mleko z cukrem oraz masłem, mieszać do rozpuszczenia(...)się cukru i masła. 2. Następnie dodać mleko w proszku oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Masę odstawić do przestudzenia. 3. Przekładać masami wafle, robiłam to na przemian, czyli, wafel - masa kajmakowa - wafel - masa kokosowa i tak do wyczerpania składników. 4. Wafle obciążyć deską i pozostawić tak do następnego dnia. 5. Przed podaniem pokroić w dowolne wielkości kawałki. Smacznego
Kuchnia domowa Ani