Znowu zawitały u nas bakłażany. Trochę małe sztuki się trafiły ale i tak udało się przygotować coś pysznego. Oczywiście zrobiłam faszerowane. Nadziałam je kurczakiem i serem żółtym a całość dopełnił camembert. Po prostu pychota. składniki: 4 nieduże bakłażany ( moje miały po ok 300 g ) 450 g piersi z kurczaka 60 g żółtego sera 1 serek camembert (120 g) sól ziołowa
Monia miesza i gotujeOstatnio jem zdecydowanie więcej ryb, z czego jestem oczywiście bardzo zadowolona, ale chętnie wracam do mojego ukochanego kurczaka. Mało to wyszukane, ale naprawdę uwielbiam drób i to prawie pod każdą postacią. Chyba tylko za skrzydełkami nie przepadam. Zresztą raczej z powodów praktycznych aniżeli za sprawą ich walorów smakowych. I tak, po kilku rybnych daniach wpadł mi do głowy pewien pomysł(...)maszynki w domu nie posiadam (malaksera, blendera czy innego cuda też). Pozostało mi więc spróbować jakoś tę moją pierś z kurczaka na mielonkę zamienić w inny sposób. Z mięsem na pierogi i paszteciki się udało, więc dlaczego i tym razem miałoby się nie udać? Jak pomyślałam, tak zrobiłam i mięso potraktowałam tasakiem. Efekt? Znacznie odbiegał od tradycyjnego mielonego, ale mnie
Ratunku obiadpatelni nigdy nie uda się bowiem uzyskać tak wysokich temperatur, jak właśnie podczas użytkowania frytkownicy. Nowe możliwości w kuchni Frytkownice dają też po prostu nowe możliwości w kuchni. To sprzęt idealny dla osób lubiących nowinki kulinarne i kuchnię z całego świata. Dzięki frytkownicy uda się przyrządzić na przykład kalmary, warzywa w tempurze, kurczaka po amerykańsku, oraz wiele innych
Trochę smakuwyjątkowa na swój sposób. Biała jest niezwykle delikatna i aksamitna, żółta pachnie orientalnym curry, a czerwona swoim ognistym kolorem mówi sama za siebie :) Kurczaki tak szybko zniknęły z rusztu, że niestety nie wszystkie udało mi się sfotografować. Koniecznie wypróbujcie przy najbliższym grillu - mięso doskonale smakuje z grillowanym chlebkiem posmarowanym masełkiem czosnkowym oraz z sałatką z pomidorków koktajlowych. SKŁADNIKI
DefinicjaSmakuschłodzenia sosu przy jego zagęszczaniu Przed pieczeniem Po upieczeniu Ćwiartki mięsa umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić ostrym nożem na pałki i uda - najłatwiej dzielić w miejscu stawu, tnąc przez chrząstkę. Kurczaka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka - ilości poszcz. przypraw wg. uznania i własnego smaku . Odstawić pod przykryciem na noc do lodówki. Następnego dnia kurczaka obsmażyć
Grunt to przepis!przed pieczeniem. Ja zamarynowałam również warzywa, potem wszystko upiekłam. Wszystko było bardzo smaczne, marynata dodaje aromatu i super smaku, do tego u mnie pieczone ziemniaczki :-). Udanego dzionka Wam życzę :-) Składniki : 8 pałek z kurczaka 1/2 słoiczka marynaty aromatyczne zioła Kujawski Dodatki: 1 papryka czerwona 1 cukinia 1 czerwona cebula 3 łyżki marynaty aromatyczne zioła Kujawski 6 ziemniaków sól himalajska pieprz
kruche babeczkifaszerowanej łososiem w chrupiącej szynce prosciutto. Zaskakujące i bardzo smaczne połączenie. Połączenie mięsa drobiowego i rybiego? Przyznam się, że to był eksperyment, jednak bardzo udany, więc dzielę się z Wami przepisem na roladki z piersi kurczaka z łososiem zawinięte w szynkę prosciutto. Z jednej strony jest na bogato, bo i kurczak, i łosoś, i dojrzewająca szynka wieprzowa, ale zapewniam
Dietologstarałam się to zrobić) wszystkie razem w poprzek. Piekąc samodzielnie takie bułki trzeba je dość ciasno układać, żeby były blisko siebie, wtedy uda się je idealnie przekroić. Farsz: pierś z kurczaka , świeża czerwona papryka , cebula , olej do obsmażania, słodka papryka , pieprz , zioła prowansalskie , majeranek , sól , ser mozzarella w zalewie, masło . Pierś
Codzienna kuchnia niecodziennawspaniale, wręcz genialnie smakuje , polecam spróbować Przepis, powstał z przypadku i jak to w takich sytuacjach bywa , takie zazwyczaj ,wychodzą najlepsze . Bardzo udany , no i prosty , ale zróbcie ,a potem ,oceńcie sami Składniki : 1 średniej wielkości kurczak ( około 1,5 kg ) 1 szt ,około 300 g- zwykła, wielkość butelki, dobrej jakości, ketchup pikantny , gęsty ( ja ,używam własnego z cukinii(...)jednolitej masy . Kurczaka myjemy , oczyszczamy z wszelakich , dóbr nadprogramowych , typu : błony , piórka ,pały..itp Osuszamy, ręcznikiem papierowym , rozcinamy od strony pleców – rozkładamy i solimy , a następnie, poprzez włożenie dłoni ,między skórę , a mięso , oddzielamy ją ostrożnie , tak, żeby nie porozrywać ( jak na zdjęciu ) . W tak powstałe kieszonki , pakujemy boczek, pokrojony w cienkie plastry , wszędzie , nawet na udach Dodatkowo , nabieramy
Ogrodnik w podróżyMakaron z kurczakiem, pieczarkami i zielonym groszkiem to szybki wczorajszy obiad. Do tradycyjnego zestawu makaronu, kurczaka i pieczarek dodałam zielony groszek, by ożywić kolorystykę dania. Udało się, wszystkim smakowało połączenie makaronu i zielonego groszku – a to wszystko przygotowałam w jednym garnku. Szybkie, jednogarnkowe danie obiadowe z mięsem, warzywami i energią! Polecam. Z poniżej podanych... Więcej The post Makaron
Magiczny GarnekDzisiaj propozycja na jedno z ulubionych fast-foodowych dań Polaków, czyli małe kawałeczki kurczaka w chrupiącej panierce. Krótko mówiąc nuggetsy. Robiłam już kilka wersji takich kurczaków, ale nigdy w wersji bezglutenowej. Teraz przyszedł czas i na taką. Metodą prób i błędów udało mi się wykoncypować całkiem dobre ciasto, które po usmażeniu daje efekt chrupiącej skórki na kurczaku, do tego jest
Bernika - moj kulinarny pamietnikmój wczorajszy eksperyment, całkiem udany :) Składniki (na około 10 kotletów)/sztuka->107kcal/17g białka/4g tłuszczu/1g węgli/: 2 jajka około 600g piersi z kurczaka 100g tartej mozzarelli (kupiłam w Biedronce "Sottile Gusto") około 50g suszonych pomidorów (bez oleju, dostępne w Biedronce w plastikowej torebce "Sottile Gusto") sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kurczaka i pomidory kroimy w bardzo
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSzybko zrobione, a jeszcze szybciej zjedzone..Nawet zdjęcia końcowego nie udało się zrobić porządnego, więc zdjęcie jest jakie jest..Ja kurczaka podsmażam, a ziemniaczki lekko podgotuję i wtedy krócej to wszystko się piecze. 1,5 kg ramion z kurczaka 0,5 kg pieczarek ziemniaki marchewka 3 łyżki musztardy francuskiej z gorczycą 1 łyżka miodu 0,5 łyżeczki imbiru
Moje domowe kucharzenieUdało mi się kupić dwa grube co najmniej trzy centymetrowe plastry świeżego tuńczyka, piękne czerwone mięso tej ryby idealnie pasuje do dań kuchni dalekowschodniej. Postanowiłam połączyć mięso z tuńczyka z mięsem z kurczaka i wyczarować mocno aromatyczne danie, z dużą ilością sosu sojowego, przypraw takich jak chili, czosnek czy anyż. Całość podałam z makaronem soba, czyli makaronem z mąki gryczanej
SMYKWKUCHNIWśród nowości od KRAKUS znajdziecie nie tylko policzki, ale również inne rodzaje mięs, które warto spróbować! Są to m.in: Szynka wieprzowa, Łopatka wieprzowa, Golonka, Udo z indyka, Skrzydło z indyka, Pierś z kurczaka i Pierś z gęsi. Polecam
Ostra na Słodko