mięsem, warzywami, polane sosem, zapieczone z serem. Wersji i sposobów są setki. Ja dotychczas robiłam nachos z dodatkiem chilli con carne, ale dzisiejszy przepis z kurczakiem chyba da mi nowy ulubiony przepis. Sam kurczak wyjdzie Ci doskonale, jest idealny też jako dodatek do innych dań czy na kanapki. Pozostaje mi tylko zaprosić na ten pyszny przepis. Jeśli lubicie tego rodzaju(...)jajka z guacamole Chili z fasoli expresowe Sałatka po meksykańsku Zapiekane nachos Sałatka meksykańska Przepis na guacamole Tacos ze stekiem Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji: 2 Składniki kurczak: – 600-700 g ud lub podudzi z kurczaka ze skórą – pół szklanki passaty pomidorowej – 500-700 ml bulionu z kurczaka lub wody – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka papryki ostrej chilli
nietylkopasta.plBryzol w czasach PRL-u był przygotowywany zazwyczaj z mięsa wołowego lub wieprzowego. Ale w wersji drobiowej jest równie smaczny. 4 porcje 450 gramów mięsa drobiowego(filet lub uda z kurczaka bez skóry i kości) sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki opcjonalnie wegeta 1 małe jajko 1 płaska łyżka bułki tartej mąka do panierowania 200-250 gramów cebuli
Andzia Pichcijuż po pierwszym jego użyciu zapewniam, że nie pożałujecie zakupu :) No dobra to tyle na temat wolnowaru, a teraz pora na przepis na przepyszny, aromatyczny rosół :) Składniki: * 3 uda z kurczaka * 2-3 marchewki * pół korzenia selera * korzeń pietruszki * biała część pora * natka pietruszki ( u mnie była to garstka) * 1 cebula * odrobina świeżego lubczyku * 3 liście laurowe (użyłam
Zrób to smaczniejajek. Łatwo daje się kroić, a równocześnie jest niezwykle kremowy i łatwo się rozsmarowuje. To co, spróbujecie? :) Składniki: 1,5 kg mięsa drobiowego (waga bez kości, mieszanka mięs: uda z kurczaka, pierś z kurczaka, odrobina kaczki, miałam też około 300 g łopatki wieprzowej, która została mi po klasyfikacji) 1,5 kg podgardla wieprzowego (można ewentualnie zastąpić tłustym boczkiem
Kocham..lubię..gotuję..grillowania powinno być oczyszczone ze ścięgien i błon , które na skutek pieczenia stają się twarde. Dobrze sprawdzają się mięsa z przerostami lub otoczką tłuszczu (np. karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie
Cztery Fajerywywar to ten domowy, przygotowywany z dobrych składników. Robię wywary mięsne, z łączonych gatunków mięs, z samego kurczaka i warzywne. Warzywne najczęściej powstają gdy przygotowuję sałatkę jarzynową lub zupy typu krem. Wywar to znakomity pomysł na wykorzystanie warzyw, pozostałości mięsa, także pieczonego kurczaka. Acha, jeszcze bym zapomniała, warzywa z wywaru idealnie nadają się do przygotowania z nich sałatki jarzynowej, aromat(...)soli, zdrowy, prosty, robi się sam. Dobry wywar jest podstawą zup, dań, sosów, tych zimnych i ciepłych, dodawany do pasztetów wzbogaca smak, dodaje soczystości. Składniki: 6 pałek z kurczaka, podudzi, ud 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 1 duża cebula z łupinką kawałek pora 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe pęczek świeżej natki lub lubczyku, jeśli nie masz użyj
Zasmakuj Kuchnigrillowania powinno być oczyszczone ze ścięgien i błon , które na skutek pieczenia stają się twarde. Dobrze sprawdzają się mięsa z przerostami lub otoczką tłuszczu (np. karkówka, żeberka, boczek, uda z kurczaka, skrzydełka), który nadaje potrawie soczystości. Nie musimy się w tym wypadku martwić o nadmiar spożywanych kalorii. Mięso z grilla jest mniej kaloryczne , niż smażone tradycyjnie, ponieważ jego przygotowanie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatakże z ryżem, gotową zupę można zaprawić śmietaną, dziś jednak pominęłam ten krok. Dzięki czemu wyraziście czuć pomidory z passaty Jamar . Składniki: szponder wołowy 500 g 3-4 uda z kurczaka ewentualnie kilka skrzydełek, pałek z kurczaka opakowanie w kartonie passaty Jamar 4 marchewki 2 pietruszki 1 por, tylko biała część 1 duża cebula przypalona 1 nieduży seler pęczek
Zasmakuj KuchniSkładniki: - udo z kurczaka - 2,5l wody - 1 marchewka - łyżka posiekanego pora - kawałek selera (ok 30g) - ok. 6-7 pieczarek - pół niedużej cebuli - 1-2 łyżki śmietany - 2 łyżki mąki pszennej - łyżka masła - przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego,sól, pieprz, koperek, natka pietruszki Przygotowanie: Z mięsa ugotować i odszumować wywar. Dodać ziele, liść laurowy i pokrojoną
Kulinarne blogowanierosół z kołdunami. Fakt, jest to bardziej pracochłonne danie niż wersja z makaronem, ale ten smak…..warto! Składniki: na rosół: porcja rosołowa drobiowa porcja rosołowa wołowa 2 uda z kurczaka włoszczyzna 3 ziela angielskie i 3 liście laurowe sól, pieprz na ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: mięso
Oka w rosole czyli KaFka gotujeJest to partia mięsa otaczająca dolny odcinek żeber nad mostkiem, którą odcina się podczas przygotowania steków z żeberek. Mięśnie poprzerastane są warstwami tłuszczu. Najczęściej występuje bez skóry. 4 uda z kurczaka 1 l koncentratu pomidorowego, domowego przecieru z pomidorów lub passaty ze słoika 4 marchewki 2 pietruszki por 2 średnie cebule dobrze umyte (bez obierania) 1 seler przekrojony
Zasmakuj Kuchnirazu wypróbować. Delikatna potrawka drobiowa okazała się naprawdę pyszna. Polecam ją gorąco. Świetnie się sprawdzi na co dzień, ale także na niedzielny obiad. Składniki: • 2 marchewki • 2 uda z kurczaka • 1 skrzydło indyka Sos: • 1 łyżka oleju • 1 cebula • 3 łyżki gęstej łagodnie kwaśnej śmietany • 100 ml śmietanki 12% • ½ szklanki wody • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki • szczypta świeżo startej
W mojej kuchniprawda. Szykuję bowiem dla Was konkurs, w którym nagrodą będzie właśnie takie cudo :) Śledźcie mojego bloga i fejsbukowego fanpejdża ;) A póki co zapraszam na obiad :) SKŁADNIKI: 3 uda z kurczaka 6 średnich ziemniaków 3 pomidory sól pieprz oliwa świeży tymianek i oregano ząbek czosnku rukola sok z cytryny A jak to zrobić: Ziemniaki ugotować w mundurkach. Pomidory sparzyć
Kuchnia w opałachtylko uwiedzie nas swym smakiem, lecz będąc źródłem cennego białka, dostarczy naszemu organizmowi energii i pomoże przezwyciężyć jesienne chłody. składniki dla sześciu osób wywar 1 udo z kurczaka 2 łyżki oleju 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 1 cebula 2 łodygi selera naciowego ( lub kawałek korzenia) 1 marchew 1 pietruszka (korzeń) szczypta lubczyku sól,pieprz zupa
Miód i pieprzUdka zazwyczaj pieke w rękawie, wcześniej je marynując. Tym razem postanowiłam to zmienić .Zamiast rękawa - sama brytfanka i wyszło równie smacznie. Zatem polecam ;-) Składniki; 3 uda z kurczaka 2 łyzki sezamu Marynata; 3 łyzki pikantnego keczupu 3 łyzki sosu sojowego 2 łyzki oleju sól, pieprz 2 łyzki płynnego miodu łyzeczka papryki w proszku
Radość kipiąca uśmiechem.Uda z kurczaka to bardzo wdzięczne mięso. Przygotowuje je dużo częściej niż piersi, bo piersi u nas nikt nie lubi, bo one lubią wysychać, łe. Udka pozostają soczyste i można z nich zrobić o wiele więcej niż Wam się może wydawać. ;) Potrzebujemy: 4 udka z kurczaka z wolnego wybiegu 2 cebule ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki
MamaOskarkajest zupą ekspresową często gości na naszym stole. Świetna zarówno dla fanów polskiej kuchni jak i tych, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Polecam. Składniki: 1 udo z kurczaka pęczek włoszczyzny ulubione warzywa świeże lub mrożone (np. groszek, marchewka, kalafior, fasolka, brukselka lub inne) 3-4 ziemniaki 200 ml śmietany 18% sól pieprz ziarenka smaku (Winiary) 2,5 litra
Wielki apetytprzypadnie do smaku :) A ja już niebawem będę się nim delektował, bo za trzy tygodnie Ola przybędzie do Arabii Saudyjskiej ;) Składniki - proporcje na 5 - 6 litrowy garnek 2 uda z kurczaka 1 porcja rosołowa (korpus) z kurczaka 1 małe podudzie z indyka (opcjonalnie) 1 szyjka z indyka 0,6 kg wołowiny (szponder, pręga lub antrykot) 0,6 kg cielęciny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzygotowaniu. Jeśli podoba Ci się film subskrybuj mój kanał na YouTube --> kliknij tutaj Składniki: * 4 podudzia z kurczaka (mogą być też pałki lub całe uda) * przyprawa do kurczaka do smaku * 400 g passaty pomidorowej * 1 łyżeczka soli+ sól do posypania mięsa * 1 łyżeczka czosnku granulowanego (użyłam Skworcu ) * 1 łyżeczka papryki słodkiej (użyłam Skworcu ) * pół
Zrób to smacznie