twaróg - 6936 przepisów (strona:153/463)

Chrupkie dyniowe kromeczki z ziołowym serkiem i dodatkami 132

based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki około 80 g chudego twarogu 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego szczypta soli ziołowej szczypta słodkiej czerwonej papryki 2 plastry pomidora 1 mała rzodkiewka około 2 łyżeczki kiełków rzodkiewki 2 kromki pieczywa chrupkiego na naturalnym zakwasie(...)DYNIA+SER Przygotowanie W miseczce mieszamy chudy twaróg z czubatą łyżeczką jogurtu naturalnego, szczyptą soli ziołowej i szczyptą słodkiej czerwonej papryki. Tak przygotowany serek nakładamy na dwie kromki pieczywa chrupkiego. Na wiech każdej kromki kładziemy plaster pomidora, kilka plasterków rzodkiewki. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki. Podajemy. Szybko zdrowo i smacznie. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs

Słodkie okruszki
Sernik przekładany - Pokusa Pameli 247

mąki pszennej typ 500 1 szklanka cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia ziarenka wanilii Masa serowa: 1 kg białego twarogu 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 200 g masła 1 budyń śmietankowy 2 jajka Dodatkowo: wiórki kokosowe Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier(...)papierem do pieczenia. Każdą część ciasta rozwałkować do rozmiaru formy, a następnie upiec ją (osobno) w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasta studzimy (fot.1) . Biały twaróg (drobno pokruszony), jajka, cukier i masło przełożyć do garnka  (fot.2) , dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu, aż do momentu, gdy masa się zagotuje. Następnie dodać budyń śmietankowy wymieszany

Świat Ciasta
Sałatka z białym serem i truskawkami 105

prawie w kolorach flagi Włoch ;) zdrowa, pyszna i pachnąca, choć z pewnością najlepsza będzie z naszymi, polskimi truskawkami dojrzewającymi w pełnym słońcu! :) Składniki: duża garść mixu sałat 250g chudego twarogu 10-15 truskawek 1/2 szkl. oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Sporą garść mixu sałat wkładamy do słoika (powinna zajmować 1/3 pojemności). Następną warstwę(...)tworzymy z chudego białego twarogu - rozkruszamy w dłoniach i wsypujemy do słoika. Ostatnia warstwa to pokrojone truskawki. Dressing pietruszkowo-miodowy: olej przelewamy do miseczki, wsypujemy pietruszkę i blendujemy całość przez 2-3 minuty, by pietruszka dobrze puściła sok i oddała smak. Następnie papkę przekładamy na gazę i dokładnie wyciskamy cały aromatyczny olej pietruszkowy do drugiej miseczki. Łączymy go z łyżką

Kolorowy Przepisownik
ŚLIMACZKI DROŻDŻOWE SEROWO-JAGODOWE 97

Domowe drożdżóweczki, najlepsze ...   SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 1 jajko, ¼ szkl. oleju Nadzienie: 150 g twarogu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego Dodatkowo: 1 szklanka jagód, mleko WYKONANIE 1. Nadzienie: Twaróg mieszamy z cukrem, budyniem i śmietaną .  2. Ciasto: Drożdże kruszymy

słodki bratek
Domek małego prawnika czyli... biblioteka? Chatka Puchatka. Domek Baby Jagi. 145

pokoleń,które wiążą z nim swoje smaki dzieciństwa. Po prostu sernik niewymagający pieczenia w sympatycznej odsłonie. To co pieczemy ...yyy chłodzimy? :) Składniki: ciasto: herbatniki 36 sztuk pół kilograma twarogu 3/4szklanki cukru kostka masła łyżeczka ekstraktu waniliowego 1łyżka kakao dodatkowo: galaretka posypka polewa: 3łyżeczki kakao 3łyżki masła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło i mleko wyciągnij z lodówki

Fiolka w kuchni
Wytrawne ptysie z serkiem łososiowym 193

ptysia.  20 porcji  Składniki:  ciasto 250 ml wody 200 g mąki 60 g masła szczypta soli 4 jajka farsz 150 g wędzonego łososia 250 g pułtłustego twarogu pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  w garnuszku zagotować wodę z masłem i solą, następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznym ruchem, drewnianą łyżką(...)Pieczemy ok 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 220 C, aż ptysie lekko się zarumienią. Jeszcze ciepłe ptysie przecinamy na pół i ostudzamy. W naczyniu miksującym umieszczamy łososia, twaróg, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystko miksujmy na gładką masę. Farszem łososiowym napełniamy ptysie.  Smacznego

Niezły Młynek
Najlepsze pierogi ruskie 144

było na nie zbyt wielu amatorów. Ale czasami każdy lubi zjeść coś innego niż zwykle i dlatego od czasu do czasu je przygotowuję. Kiedyś takie pierogi z ziemniakami i twarogiem wydawały mi się mdłe i jakieś takie bez wyrazu, ale z czasem nauczyłam się, że ich smak i wyrazistość zależą przecież tylko ode mnie i tego jak je przyprawię. Każde(...)ruskie skwarkami z boczku lub słoniny. Niektórzy dodają skwarki także do farszu więc jeśli chcecie też możecie tak zrobić. Jeśli nie przepadacie za pierogami ruskimi zróbcie sobie pierogi z twarogiem na słodko ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Przepis na idealny Serni 151

cukrem następnie miksujmy z mąką by na końcu ucierać wszystko z serem. Białka: Ubijajmy je na sztywną pianę i połączmy z masą serową tusz przed wylaniem na blachę. Twaróg:  Najważniejszy składnik naszego ciasta. Wybierajmy tłusty lub półtłusty twaróg zmielony przynajmniej dwukrotnie. Dla leniwych można wybrać ser z wiaderka - wtedy szczególną uwagę zwracajmy na etykiety czy nasz ser nie zawiera

W Moim Magicznym Domu
Sernik na zimno z niespodzianką 147

uśmiechy na twarzy :) Składniki:  2 galaretki malinowe 0,5 l wrzątku 200 g malin (mogą być mrożone) 1 kostka masła 3 żółtka 2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu półtłustego zmielonego 4 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody 2 galaretki malinowe słodzone 700 ml wrzącej wody  Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj  Przygotowanie:  Przygotuj tortownicę o średnicy(...)kilka godzin (najlepiej na noc). Wyciągnij galaretkę z miseczki i umieść na środku spodu tortownicy. W naczyniu miksującym ucieraj masło z żółtkami i stopniowo dodawaj cukier puder. Następnie dodaj twaróg i wymieszaj wszystko na gładką masę. Do masy serowej dodaj żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gotową masą zalej galaretkę z owocami. Całość odstaw do lodówki

Niezły Młynek
drożdżówki zawijane z serem 131

też zrobić mniejsze.  Składniki na ciasto: 600 g mąki 300 ml mleka 50 g drożdży 100 g cukru 80 g masła stopionego 4 żółtka na nadzienie: 250 g twarogu z kostki 250 g sera z wiaderka 4 żółtka 150 g cukru pudru skórka otarta z cytryny łyżka budyniu waniliowego 100 g rodzynek namoczonych wcześniej we wrzątku dodatkowo: jajko lukier(...)ciasto. W trakcie wyrabiania dolewać wystudzone masło. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.  W tym czasie przygotować nadzienie: serek z wiaderka wymieszać z twarogiem, dodać pozostałe składniki, rodzynki na końcu. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Na połowie rozłożyć nadzienie a ciasto złożyć na pół zamykając ser w środku. Następnie ciasto pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki drożdżowe z serem i truskawkami 148

specjalnie, żeby spróbować czy dobre:) Składniki 3 jajka 20 g drożdży 100 g masła 2,5  szklanki mąki 2 łyżki cukru 2 szklanki ciepłego mleka sól 250 g twarogu 4 łyzki śmietany cukier do smaku 1 łyzka cukru waniliowego truskawki tłuszcz do smażenia Drożdże wymieszać z trzema łyżkami mleka, 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką mąki. Przykryć kubeczek ściereczką(...)przestudzić. Jajka zmiksować, dodać pozostałe składniki wraz z rozrobionymi drożdżami i ponownie zmiksować na gładkie ciasto. Odstawiać ciasto na  około 40 minut, a następnie smażyć  naleśniki. Twaróg ugnieść widelcem, dodać cukier, śmietanę i wymieszać. Każdy naleśnik posmarować serem i zwinąć w dowolny sposób. Podawać wraz z truskawkami naleśniki drożdżowe z serem i truskawkami

O kuchni z uczuciem
Ruskie kotlety z sosiem pieczarkowym 172

Kotlety nie zupełnie bezmięsne, bo z pysznym, rumianym boczkiem. :-) W smaku identyczne jak ruskie pierogi choć zastanawiam się czy nawet nie lepsze. Kotlety: 750 g ziemniaków 400 g twarogu półtłustego 300g wędzonego boczku 2 jajka 1/3 szklanki mąki 2 duże cebule 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz Sos pieczarkowy: 500g pieczarek 350ml śmietanki 30% olej sól, pieprz 1. Cebulę(...)cebulę. Podlewamy wodą, dusimy 5-10 minut do miękkości i wyparowania płynów. 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i rozgniatamy praską (najlepiej kiedy są jeszcze ciepłe). Mieszamy z twarogiem, boczkiem, cebulą, surowymi jajkami, mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Szefowa kuchni
Zdrowe kanapki śniadaniowe z pastą serowo-kiełkową (z dodatkiem oleju lnianego) 116

Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 4 kromki wielozbożowego chleba (u mnie 7 ziaren) 125 g chudego twarogu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki 1 1/2 łyżeczki oleju lnianego SemCo sól do smaku 4 liście sałaty Przygotowanie W miseczce mieszamy chudy twaróg z jogurtem naturalnym

Słodkie okruszki
Serniczek chia na jagodach z warstwą czekolady. Pyszny deser w pucharku. 177

kobieta kocha te małe kosteczki ;) Polecam Wam serdecznie czekolady BIO od Ekoflorka . Smak, jakość... po prostu aż chce się jeść i jeść. Składniki: (na 1 pucharek) 1/2 szklanki delikatnego twarogu naturalnego 2-3 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki jagód 2 łyżki nasion chia 4 łyżki mleka 4 krople soku z cytryny 2 kostki gorzkiej czekolady z wiśniami i jeżynami Ekoflorka(...)wsypujemy nasiona chia i zalewamy je 4 łyżkami zimnego mleka, mieszamy. Odstawiamy na bok (na około 3-4 minut), mieszając co jakiś czas. Nasiona mają napęcznieć. W misce mieszamy twaróg, cukier puder (dodajemy mniejszą ilość i próbujemy smak) i sok z cytryny. Następnie dodajemy napęczniałe nasiona chia. Całość mieszamy. Na dno pucharka wykładamy jagody. Następnie nakładamy naszą warstwę sernikową. Czekoladę

Słodkie okruszki
Francuskie tosty w otrębach z jagodowym serkiem i bananami. Pyszne śniadanie pełne smaku i barw. 175

this look wrong? Składniki 6 kromek chleba tostowego 2 jajka 1/2 szklanki zimnego mleka 2 łyżeczki otrąb orkiszowych 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4-5 łyżeczek masła 250 g chudego twarogu 4 łyżki jagód (opcjonalnie borówek) 1-1 1/2 łyżki wody 1 1/2 - 2 łyżeczki miodu lipowego 1-2 banany Przygotowanie Przygotowanie tostów francuskich z otrębami Przygotowujemy 2 głębokie talerze(...)małym ogniu ciągle mieszając, aż jagody puszczą sok. Jeśli mamy mrożone jagody nie dodajemy do nich wody. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do naszego jagodowego sosu dodajemy chudy twaróg i miód do smaku, wszystko razem dokładnie łączymy przy użyciu widelca. Usmażone, jeszcze ciepłe tosty podajemy z jagodowym twarożkiem i pociętym w plasterki bananem. Pyszne i szybkie śniadanie. Smacznego Notes * przepis

Słodkie okruszki