based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki około 80 g chudego twarogu 1 czubata łyżeczka jogurtu naturalnego szczypta soli ziołowej szczypta słodkiej czerwonej papryki 2 plastry pomidora 1 mała rzodkiewka około 2 łyżeczki kiełków rzodkiewki 2 kromki pieczywa chrupkiego na naturalnym zakwasie(...)DYNIA+SER Przygotowanie W miseczce mieszamy chudy twaróg z czubatą łyżeczką jogurtu naturalnego, szczyptą soli ziołowej i szczyptą słodkiej czerwonej papryki. Tak przygotowany serek nakładamy na dwie kromki pieczywa chrupkiego. Na wiech każdej kromki kładziemy plaster pomidora, kilka plasterków rzodkiewki. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki. Podajemy. Szybko zdrowo i smacznie. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs
Słodkie okruszkimąki pszennej typ 500 1 szklanka cukru 200 g masła 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia ziarenka wanilii Masa serowa: 1 kg białego twarogu 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mleka 200 g masła 1 budyń śmietankowy 2 jajka Dodatkowo: wiórki kokosowe Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier(...)papierem do pieczenia. Każdą część ciasta rozwałkować do rozmiaru formy, a następnie upiec ją (osobno) w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasta studzimy (fot.1) . Biały twaróg (drobno pokruszony), jajka, cukier i masło przełożyć do garnka (fot.2) , dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu, aż do momentu, gdy masa się zagotuje. Następnie dodać budyń śmietankowy wymieszany
Świat Ciastaprawie w kolorach flagi Włoch ;) zdrowa, pyszna i pachnąca, choć z pewnością najlepsza będzie z naszymi, polskimi truskawkami dojrzewającymi w pełnym słońcu! :) Składniki: duża garść mixu sałat 250g chudego twarogu 10-15 truskawek 1/2 szkl. oleju rzepakowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka miodu Sposób przygotowania: Sporą garść mixu sałat wkładamy do słoika (powinna zajmować 1/3 pojemności). Następną warstwę(...)tworzymy z chudego białego twarogu - rozkruszamy w dłoniach i wsypujemy do słoika. Ostatnia warstwa to pokrojone truskawki. Dressing pietruszkowo-miodowy: olej przelewamy do miseczki, wsypujemy pietruszkę i blendujemy całość przez 2-3 minuty, by pietruszka dobrze puściła sok i oddała smak. Następnie papkę przekładamy na gazę i dokładnie wyciskamy cały aromatyczny olej pietruszkowy do drugiej miseczki. Łączymy go z łyżką
Kolorowy PrzepisownikDomowe drożdżóweczki, najlepsze ... SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 1 jajko, ¼ szkl. oleju Nadzienie: 150 g twarogu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki cukru, 1 łyżka budyniu waniliowego Dodatkowo: 1 szklanka jagód, mleko WYKONANIE 1. Nadzienie: Twaróg mieszamy z cukrem, budyniem i śmietaną . 2. Ciasto: Drożdże kruszymy
słodki bratekpokoleń,które wiążą z nim swoje smaki dzieciństwa. Po prostu sernik niewymagający pieczenia w sympatycznej odsłonie. To co pieczemy ...yyy chłodzimy? :) Składniki: ciasto: herbatniki 36 sztuk pół kilograma twarogu 3/4szklanki cukru kostka masła łyżeczka ekstraktu waniliowego 1łyżka kakao dodatkowo: galaretka posypka polewa: 3łyżeczki kakao 3łyżki masła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło i mleko wyciągnij z lodówki
Fiolka w kuchniptysia. 20 porcji Składniki: ciasto 250 ml wody 200 g mąki 60 g masła szczypta soli 4 jajka farsz 150 g wędzonego łososia 250 g pułtłustego twarogu pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: w garnuszku zagotować wodę z masłem i solą, następnie dodajemy mąkę i mieszamy energicznym ruchem, drewnianą łyżką(...)Pieczemy ok 20 minut w rozgrzanym piekarniku na 220 C, aż ptysie lekko się zarumienią. Jeszcze ciepłe ptysie przecinamy na pół i ostudzamy. W naczyniu miksującym umieszczamy łososia, twaróg, szczypiorek, sól i pieprz. Wszystko miksujmy na gładką masę. Farszem łososiowym napełniamy ptysie. Smacznego
Niezły Młynekbyło na nie zbyt wielu amatorów. Ale czasami każdy lubi zjeść coś innego niż zwykle i dlatego od czasu do czasu je przygotowuję. Kiedyś takie pierogi z ziemniakami i twarogiem wydawały mi się mdłe i jakieś takie bez wyrazu, ale z czasem nauczyłam się, że ich smak i wyrazistość zależą przecież tylko ode mnie i tego jak je przyprawię. Każde(...)ruskie skwarkami z boczku lub słoniny. Niektórzy dodają skwarki także do farszu więc jeśli chcecie też możecie tak zrobić. Jeśli nie przepadacie za pierogami ruskimi zróbcie sobie pierogi z twarogiem na słodko ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzacukrem następnie miksujmy z mąką by na końcu ucierać wszystko z serem. Białka: Ubijajmy je na sztywną pianę i połączmy z masą serową tusz przed wylaniem na blachę. Twaróg: Najważniejszy składnik naszego ciasta. Wybierajmy tłusty lub półtłusty twaróg zmielony przynajmniej dwukrotnie. Dla leniwych można wybrać ser z wiaderka - wtedy szczególną uwagę zwracajmy na etykiety czy nasz ser nie zawiera
W Moim Magicznym Domuuśmiechy na twarzy :) Składniki: 2 galaretki malinowe 0,5 l wrzątku 200 g malin (mogą być mrożone) 1 kostka masła 3 żółtka 2 szklanki cukru pudru 1 kg twarogu półtłustego zmielonego 4 łyżeczki żelatyny 5 łyżek wrzącej wody 2 galaretki malinowe słodzone 700 ml wrzącej wody Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Przygotuj tortownicę o średnicy(...)kilka godzin (najlepiej na noc). Wyciągnij galaretkę z miseczki i umieść na środku spodu tortownicy. W naczyniu miksującym ucieraj masło z żółtkami i stopniowo dodawaj cukier puder. Następnie dodaj twaróg i wymieszaj wszystko na gładką masę. Do masy serowej dodaj żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Gotową masą zalej galaretkę z owocami. Całość odstaw do lodówki
Niezły Młynekteż zrobić mniejsze. Składniki na ciasto: 600 g mąki 300 ml mleka 50 g drożdży 100 g cukru 80 g masła stopionego 4 żółtka na nadzienie: 250 g twarogu z kostki 250 g sera z wiaderka 4 żółtka 150 g cukru pudru skórka otarta z cytryny łyżka budyniu waniliowego 100 g rodzynek namoczonych wcześniej we wrzątku dodatkowo: jajko lukier(...)ciasto. W trakcie wyrabiania dolewać wystudzone masło. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie przygotować nadzienie: serek z wiaderka wymieszać z twarogiem, dodać pozostałe składniki, rodzynki na końcu. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Na połowie rozłożyć nadzienie a ciasto złożyć na pół zamykając ser w środku. Następnie ciasto pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaspecjalnie, żeby spróbować czy dobre:) Składniki 3 jajka 20 g drożdży 100 g masła 2,5 szklanki mąki 2 łyżki cukru 2 szklanki ciepłego mleka sól 250 g twarogu 4 łyzki śmietany cukier do smaku 1 łyzka cukru waniliowego truskawki tłuszcz do smażenia Drożdże wymieszać z trzema łyżkami mleka, 1 łyżeczką cukru i 1 łyżeczką mąki. Przykryć kubeczek ściereczką(...)przestudzić. Jajka zmiksować, dodać pozostałe składniki wraz z rozrobionymi drożdżami i ponownie zmiksować na gładkie ciasto. Odstawiać ciasto na około 40 minut, a następnie smażyć naleśniki. Twaróg ugnieść widelcem, dodać cukier, śmietanę i wymieszać. Każdy naleśnik posmarować serem i zwinąć w dowolny sposób. Podawać wraz z truskawkami naleśniki drożdżowe z serem i truskawkami
O kuchni z uczuciemKotlety nie zupełnie bezmięsne, bo z pysznym, rumianym boczkiem. :-) W smaku identyczne jak ruskie pierogi choć zastanawiam się czy nawet nie lepsze. Kotlety: 750 g ziemniaków 400 g twarogu półtłustego 300g wędzonego boczku 2 jajka 1/3 szklanki mąki 2 duże cebule 1/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz Sos pieczarkowy: 500g pieczarek 350ml śmietanki 30% olej sól, pieprz 1. Cebulę(...)cebulę. Podlewamy wodą, dusimy 5-10 minut do miękkości i wyparowania płynów. 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i rozgniatamy praską (najlepiej kiedy są jeszcze ciepłe). Mieszamy z twarogiem, boczkiem, cebulą, surowymi jajkami, mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy nieduże kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Szefowa kuchniYour Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 4 kromki wielozbożowego chleba (u mnie 7 ziaren) 125 g chudego twarogu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 1/2 łyżki kiełków rzodkiewki 1 1/2 łyżeczki oleju lnianego SemCo sól do smaku 4 liście sałaty Przygotowanie W miseczce mieszamy chudy twaróg z jogurtem naturalnym
Słodkie okruszkikobieta kocha te małe kosteczki ;) Polecam Wam serdecznie czekolady BIO od Ekoflorka . Smak, jakość... po prostu aż chce się jeść i jeść. Składniki: (na 1 pucharek) 1/2 szklanki delikatnego twarogu naturalnego 2-3 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki jagód 2 łyżki nasion chia 4 łyżki mleka 4 krople soku z cytryny 2 kostki gorzkiej czekolady z wiśniami i jeżynami Ekoflorka(...)wsypujemy nasiona chia i zalewamy je 4 łyżkami zimnego mleka, mieszamy. Odstawiamy na bok (na około 3-4 minut), mieszając co jakiś czas. Nasiona mają napęcznieć. W misce mieszamy twaróg, cukier puder (dodajemy mniejszą ilość i próbujemy smak) i sok z cytryny. Następnie dodajemy napęczniałe nasiona chia. Całość mieszamy. Na dno pucharka wykładamy jagody. Następnie nakładamy naszą warstwę sernikową. Czekoladę
Słodkie okruszkithis look wrong? Składniki 6 kromek chleba tostowego 2 jajka 1/2 szklanki zimnego mleka 2 łyżeczki otrąb orkiszowych 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4-5 łyżeczek masła 250 g chudego twarogu 4 łyżki jagód (opcjonalnie borówek) 1-1 1/2 łyżki wody 1 1/2 - 2 łyżeczki miodu lipowego 1-2 banany Przygotowanie Przygotowanie tostów francuskich z otrębami Przygotowujemy 2 głębokie talerze(...)małym ogniu ciągle mieszając, aż jagody puszczą sok. Jeśli mamy mrożone jagody nie dodajemy do nich wody. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do naszego jagodowego sosu dodajemy chudy twaróg i miód do smaku, wszystko razem dokładnie łączymy przy użyciu widelca. Usmażone, jeszcze ciepłe tosty podajemy z jagodowym twarożkiem i pociętym w plasterki bananem. Pyszne i szybkie śniadanie. Smacznego Notes * przepis
Słodkie okruszki