dużą strucle): 150 ml letniego mleka 30 gram masła 50 gram cukru pudru szczypta soli jedno jajo 260 gram mąki pszennej 10 gram suchych drożdży Dodatkowo: 100 gram twarogu półtłustego, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżka ekstraktu z wanilii, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 200 gram jagód cukier puder do posypania po upieczeniu Letnie mleko mieszam z rozpuszczonym masłem(...)suchymi drożdżami, dodaję pozostałe składniki. Ciasto dokładnie wyrabiam i przekładam do obsypanej mąką miski. Odstawiam na 1,5- 2 godziny do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Twaróg mieszam z cukrem i ekstraktem wanilii. Jagody płuczę na sicie. Wyrośnięte ciasto wałkuję tworząc kwadrat. Ciasto smaruję przygotowaną masą twarogową pozostawiając 2 cm odstępu od rantów ciasta. Jagody mieszam
Mango Papajaczas temu, przy okazji publikowania przepisu na kartacze na kapuście . Dziś z farszem nietypowym, bo bezmięsnym. Wnętrze wypełnione białym serem. Składniki: 15 surowych ziemniaków 5 ziemniaków ugotowanych 40 dag twarogu 1 jajko 1 łyżeczka masła sól do smaku świeża mięta 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną, utłuczone ugotowane ziemniaki, sól(...)smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Twaróg pognieść widelcem, dodać jajko, posolić do smaku, dodać masło, posiekaną miętę i dobrze wymieszać. Z ciasta ziemniaczanego formować na dłoni owalne cepeliny i nadziewać przygotowanym farszem. Wrzucać na wrzątek i gotować około 25 minut. Podawać polane świeżym masełkiem lub kwaśną śmietaną
Tradycyjna KuchniaSkładniki: FARSZ: ziemniaki ugotowane 1 kg, twaróg 50 dag, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki PIEROGI: mąka tortowa 600 gram, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 1/2 litra DODATKI: olej rzepakowy 3 łyżki/do gotowania, woda gorąca - ile potrzeba, sól - ile potrzeba, cebula podsmażona - w opisie ziemniaki ugotowane(...)mundurkach obrać, razem z twarogiem chudym blenderem zmiksować, można zmielić przez maszynkę do mięsa do misy robota wsypać mąkę, sól i wody gorącej dolewać w trakcie wyrabiania hakiem ciasta tyle, aby ciasto miało zwartą konsystencję, dobrze wyrobione włożyć do woreczka na 15 minut cebulę drobno pokrojoną na oleju podsmażyć, wystudzoną wlać do ziemniaków, wsypać pieprz grubomielony, kucharka, majeranek i wszystko
W Mojej Kuchni LubięNigdy w życiu nie uwierzyłabym jeśli bym nie spróbowała tego specjału że smakuje jak twaróg i jest równie dobry. No ale zrobiłam, spróbowałam i powiem szczerze że jest rewelacyjny i niczym nie ustępuje twarogowi zwierzęcemu. Polecam serdecznie, na pewno Wam posmakuje. Twarożek wegański z migdałów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieIdealna pasta na kanapki. Składniki 300 g wędzonego dorsza 250 g twarogu 3 łyżki gęstej śmietany 1 jajko 1/2 cebuli ząbek czosnku natka pietruszki lub szczypiorek sól pieprz Przygotowanie Dorsza oddzieliłem od ości. Przełożyłem do miski, rozdrobniłem. Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem
R'n'G Kitchentylko. Ciasto z dodatkiem sera jest bardzo fajne i kruchutkie, lekko się rozwarstwia niczym ciasto francuskie. składniki: 250 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 250 g zmielonego twarogu 1 małe jajko marmolada Na stolnicę wysypać mąkę. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Następnie dodać zmielony twaróg i jajko. Zagnieść jednolite ciasto. Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na grubość
Monia miesza i gotujeminut i możemy zajadać takie małe, twarogowe pyszności :) Przypomniałam sobie o nich dzięki mojej pracy w Antonówce i od teraz na stałe zagoszczą w naszym menu. Składniki: 500g twarogu 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki masła Przygotowanie: Twaróg przełożyć do miski
Cakes By Kejtjedno podniebienie. SKŁADNIKI: 150 g mąki 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 3 jajka 75 g masła 500 g chudego twarogu skórka starta z jednej cytryny 50 g śmietanki 30% lub 36% 30 g kaszy manny 2 galaretki wiśniowe 1 mały aromat cytrynowy 2 łyżki ciemnego kakao(...)Ciasto zagniatamy na kruszonkę. Spód tortownicy (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Przygotowaną kruszonkę rozkładamy równomiernie dociskając do spodu tortownicy. 2. Twaróg utrzeć na gładką masę ze pozostały cukrem, startą skórką cytrynową, 3 jajkami, kremówką, aromatem cytrynowym oraz kaszą manną. Tak przygotowaną masę serową rozłożyć na przygotowanym spodzie, Ciasto piec
vaniliowoczekoladowamini serniczki) Potrzebne Ci będą obręcze cukiernicze o średnicy 5-6 cm 6-7 łyżek gotowej mieszanki granola (np. z tego przepisu) 4 łyżki oleju kokosowego 200 gram twarogu półtłustego, trzykrotnie zmielonego 100 ml jogurtu naturalnego 5 łyżek miodu 500 gram malin 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki wrzątku kilka malin do dekoracji Granolę miksuję na pył w malakserze. Dodaję(...)płaskim naczyniu (talerz, deska) i na dno obręczy wkładam przygotowany spód, który mocno dociskam łyżką. Spody w obręczach umieszczam w lodówce na minimum 30 minut. W tym czasie twaróg miksuję z miodem i jogurtem naturalnym. We wrzątku rozpuszczam żelatynę. Maliny miksuję na gładki mus. 3/4 przygotowanego musu miksuję z masą serową. Pozostałą część musu miksuję z dwoma łyżkami rozpuszczonej
Mango PapajaSKŁADNIKI : 250 g chudego twarogu 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki cukru 25 g drożdży 2 szklanki mąki pszennej 150 g czerwonej porzeczki ojej do smażenia syrop toffi lub białej czekolady Victoria Cymes do polania(...)PRZYGOTOWANIE : Twaróg przekładamy do miski, dokładnie rozdrabniamy widelcem lub mielimy wcześniej w maszynce. Dodajemy 2 jajka, wlewamy mleko rozmieszane z drożdżami i cukier. Mieszamy, następnie wsypujemy mąkę i porzeczki, dokładnie mieszamy trzepaczką aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej ( nie za dużo, tyle aby dno nie było suche ), nakładamy po łyżce ciasta, formując placuszki. Pieczemy kilka minut
Kulinarne Fantazje Mariolipołączenie. Polecam szczególnie osobom, które wolą mniej słodkie ciasta. Składniki: spód 25 dag ciastek zbożowych (użyłam "Digestive") 15 dag masła masa twarogowa: 25 dag mascarpone szklanka kremówki 40 dag twarogu 10 dag wiórek kokosowych 8-10 łyżek cukru 3 łyżki żelatyny masa ananasowa: ananasy w puszcze galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: Masło podgrzewamy w małym garnuszku do czasu aż się roztopi(...)Ciastka kruszymy i łączymy z masłem. Masę ciasteczkową wykładamy na dno tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody. Twaróg mielimy dwukrotnie. Ubijamy z cukrem. Dodajemy mascarpone. Mieszamy za pomocą miksera. Dodajemy kremówkę. Ubijamy do czasu aż masa zgęstnieje. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Jeszcze chwilę miksujemy. Masę twarogową wykładamy na blaszkę. Ananasy wyciągamy
Pobite gary Barbarydrożdży 300 ml letniego mleka 3 jajka pół szklanki (110g) cukru 60 g stopionego masła szczypta soli Masa serowa: 400 g białego serka (może być wiaderkowy -sernikowy , twaróg itp) 1 jajko 1 żółtko 1 opakowanie budyniu waniliowego - 40g (proszku) 5 łyżek cukru ew śmietana gdy używamy suchego twarogu i masa jest bardzo gęsta. Dodatkowo : ok 2 szklanek jagód
Malinowa Kawiarenkaszybko się robi, chłopakom bardzo smakowało, nie za słodkie, z błyszczącą polewą. Zapraszam:) Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na formę 30 na 25 cm: Składniki na warstwę serową: 1 kg twarogu podwójnie mielonego (u mnie z wiaderka Piątnica) 5 jajek rozmiar L 1/4 szklanki cukru lub wedle uznania 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1,5 łyżki maki pszennej 1,5 łyżki mąki(...)sernik. Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem Ciasto Izaura czyli Sernik z murzynkiem listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 kg twarogu podwójnie mielonego (u mnie z wiaderka Piątnica) 5 jajek rozmiar L 1/4 szklanki cukru lub wedle uznania 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1,5 łyżki maki pszennej 1,5 łyżki mąki
moj przepis napodpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego * 2 budynie śmietankowe z cukrem * 6 jajek * szklanka mleka * 2 budynie waniliowe z cukrem * truskawki P rzy gotowanie : Białka(...)ubić. Twaróg zmiksować z jog urtem, miodem i proszkiem budyniowym. Delikatnie wymieszać masę z białkami. Przelać do tortownicy. Piec 50 minut w 150 stopniach. Wystudzić. Mleko zagotować , dodać rozmieszane budynie i zagotować. Przestudzony budyń wylać na sernik. Wyst udzić. Ciasto udekorować truskawkami
Magiczne Życie Marty