truskawkowy - 4000 przepisów (strona:165/267)

Dżem truskawkowo-imbirowy 176

Warto spróbować dżemiku truskawkowego z dodatkiem imbiru. Imbir jest ciekawym dodatkiem do dżemu i daje wyjątkowy smak i zapach.     Składniki: -1,5 kg truskawek -0,5 kg cukru -2-3 dkg świeżego, tartego imbiru Truskawki pozbawiamy szypułek, myjemy, osuszamy, przesypujemy do garnka, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu  do odparowania wody. Kiedy dżem zgęstnieje dodajemy utarty

Maminek kulinarny
Makaron ze szparagami, kurczakiem i sosem smietananowym 172

Połowę miksujemy z listkami Bazyli i miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy na 2 lub 4 części w zależności od wielkości owoców. Makaron wykładamy na talerze. Polewamy musem truskawkowym. Fetę kroimy w plastry i układamy na środku talerza. Dodajemy pokrojone truskawki. Dekorujemy listkiem bazylii

Pyry na Gaz
Odrywane, razowe bułeczki orkiszowe z truskawkami 137

puchate i mięciutkie. Bułeczki nie tylko wyjątkowo pyszne, ale bardzo zdrowe, bo w całości upieczone z mąki orkiszowej. Od dawna już przymierzałam się do ich upieczenia. Teraz pełnia sezonu truskawkowego, wiec w środku każdej bułeczki wylądowała ogromna, słodka truskawka. Posypka z różanego cukru to dodatkowa atrakcja smakowa moich bułeczek, choć możesz posypać je zwykłym cukrem lub całkowicie posykę cukrową pominąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
TRUSKAWKOWA PIANKA BEZ PIECZENIA 307

przyjemność ogłosić, że kilka dni temu kupiłam naprawdę smaczne truskawki, więc sezon na te owoce uważam za otwarty. :) Mam dla was przepis na smaczny deser, takie trochę truskawkowe tiramisu. Zapraszam do wypróbowania innych receptur z truskawkami: klik! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Śmietanowiec z truskawkami 1166

Przypomniało nam się ciasto naszej Mamy. Kojarzy się przede wszystkim z sezonem truskawkowym. Udało nam się kupić truskawki z polskich upraw, prosto z pola, z piaskiem, ale za to o niepowtarzalnym smaku.     Składniki: -ok. 1/2 kg truskawek -2 galaretki -ok. 700 ml kwaśnej śmietany 18 % -2 łyżki żelatyny -cukier do smaku -wanilia -a na biszkopt

Maminek kulinarny
smaczny leśny mech muśnięty czekoladą gorzką... 181

szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, mąka tortowa 1 szklanka, mąka krupczatka 1 szklanka, cukier waniliowy 1 łyżeczka, proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki, szpinak mrożony 450 gram, jogurt truskawkowy 330 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, truskawki świeże 50 dag, śmietana kremowa 30% 330 ml, śmietan fix 1 opakowanie, czekolada gorzka 60% Goplana 100 gram, borówki 10 dag szpinak mrożony odmrozić

W Mojej Kuchni Lubię
Granita z bzu. Jak zjeść zapach? 231

Drobniutkie kwiaty bzu oddają całe swe dobro i pozwalają uchwycić ten cudowny aromat.  Zamykam go w butelkach z syropem, przechowuję w gąsiorach z nalewką, trzymam w słoikach z truskawkową konfiturą, a od tego lata zamrażam. Tylko czy zapach da się zamrozić? Ależ tak!   I to prostsze niż może się wydawać.  Granita z dzikiego bzu smakuje

KUCHARNIA
Sernik na zimno 185

łyżki masła Sernik: 600g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 4 jajka ½ masła roślinnego Szklanka mleka Niepełna szklanka cukru pudru Cukier waniliowy 6 łyżeczek żelatyny Wierzch: 2 opakowania galaretki np. truskawkowej Dowolne owoce np. truskawka, borówka Ciasteczka wraz z masłem umieszczamy w wysokiej misce. Całość blenderujemy na czekoladową masę. Wykładamy nią spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Mleko podgrzewamy delikatnie, dorzucamy

Kolizje Smaków
Imieninowo urodzinowy torcik z galaretka i owocami czyli Wiewiora swietuje 141

pszennej 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa śmietanowa: 400 ml słodkiej śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa opcjonalnie: ok. 20 ładnych, dojrzałych truskawek 150 g. borówek (u mnie pokrojone truskawki i mrożone czerwone porzeczki) 1 galaretka jagodowa Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy przesianą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Dżem truskawkowo-rabarbarowy z kwiatkiem 163

jednego - zalegnięcia na kanapie i czytania. I w tym momencie rozpromieniam się radośnie, bo to przecież właśnie to, co Tygryski lubią najbardziej . Z racji tego, że od wczoraj mamy truskawkowy miesiąc, mam dla Was przepis na jeden z najlepszych dżemów, jakie miałam okazję jeść. Słodko-kwaśne połączenie majowych łodyg rabarbaru i dorodnych, czerwcowych truskawek. Do garnka, za radą Bei , wpadły

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 107

Muffiny bananowe 21.   Panna cotta 22. Sernik na zimno  23. Tarta owocowa 24. Tęczowy sernik na zimno 25. Tiramisu z truskawkami 26. Toffi 27.   Torcik truskawkowy z kremem z kaszy manny 28.   Muffinki czekoladowe 29. Torcik waniliowy 30. Tort naleśnikowy

Tradycyjna Kuchnia
Kokosowe placuszki 150

łyżka wiórków kokosowych 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka stevii/miodu (ja dałam 2 łyżeczki fruktozy) aromat śmietankowy jako dodatek domowe powidła truskawkowe mojej mamy + wiórki kokosowe ;) Sposób przygotowania: Mieszamy suche składniki dodajemy pozostałe mokre składniki  i  miksujemy na gładką masę smażymy na rozgrzanej teflonowej  patelni (dla pewności że odejdą

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kazeina micelarna Premium KFD, recenzja 283

Kolacja. Skład:  Kazeina micelarna, aromat (brak w wersji naturalnej), guma konjak, sól, kwas cytrynowy (w przypadku smaków: ananasowo - kokosowym, jogurtowo - wiśniowym, jogurtowo - gruszkowym, jogurtowo - truskawkowym) słodzik - sukraloza (brak w wersji naturalnej). Dodatki jak aromat czy słodzik to zaledwie kilka % dzięki czemu otrzymujecie produkt doskonałej jakości i wartości odżywczej. Moja opinia: Wypróbowałam różne wersje tego produktu

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Cytrynowe Lody Jogurtowe 153

Dobrze schłodzoną mieszankę wlałam do maszyny do lodów i potem już postępowałam zgodnie z instrukcją mojego modelu.  SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*na zdjęciu widać połączenie cytrynowych i sorbetu truskawkowego

Blondynka Gotuje
Placki z kaszy kukurydzianej z musem truskawkowym 100

miękkie nawet przyrumienione z patelni i smakują ciekawie. Delikatny posmak kukurydzy i cynamonu, oraz wyraźna nuta miodu. Taki smak dobrze komponuje się ze świezymi owocami - na przykład z musem truskawkowym

Milion Smaków