kokosowy deser białkowy z domowym dżemem agrestowo-truskawkowym* oraz prażonymi płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi~ *dżemu nie zrobiłam sama, dostałam :) PRZEPIS /1 porcja/ ~30g kazeiny kokosowej KFD ~150 ml mleka lub wody Do miski wsypać kazeinę i wlać mleko/wodę. Ubijać mikserem ok. 2-3 minuty do otrzymania gęsetej, budyniowej konsystencji (lub coś takiego jak bita śmietana :)). Przełożyć
breakfast of dreamsplacki z kaszy kukurydzianej z musem truskawkowym i mieszanką ziaren Euforia ~ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g kaszy kukurydzianej ~2 łyżki otrębów gryczanych (lub innych) ~jajko ~60ml mleka ~1/3 łyżeczki sody (lub 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia) ~szczypta soli ~łyżka soku z cytryny (jesli używacie proszku dp. można pominąć) ~cukier/stevia do posłodzenia Mieszamy wszystkie składniki, odstawiamy na ok. 10 minut i smażymy
breakfast of dreamskasza jaglana z kremem o smaku białej czekolady i domowym dżemem truskawkowym~ Dziwnie mi tak pisać 9 z przodu numeru posta :D Teraz muszę przestawić... :) Poprzednio gdy dodałam śniadanie z dodatkiem tego kremu pytaliście o niego. Kupiłam go w Biedronce, ponoć edycja limitowana, nie wiem, czy jeszcze są. Jest smaczny, chociaż dla mnie bardziej czuć go śmietanką niż czekoladą
breakfast of dreamstruskawkowy krem jaglany z resztą truskawek i Nutellą~ Wczoraj śniadania nie było, ale dodałam relację z warsztatów Melvit. Jeśli ktoś jeszcze jej nie widział - KLIK :) #maratonosiemnastkowydzieńdrugi #jakżyć
breakfast of dreamsjogurtowo-twarogowe lody truskawkowe z preparowaną gryką~ Kocham moją maszynkę do lodów :D ♥ Wymieszałam składniki, wlałam masę do maszyny i poszłam się uczyć biologi...wróciłam za 30 minut i miałam gotowe lody :D Jeśli ktoś z Was też dysponuje maszynką i chce przepis - piszcie :) Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe
breakfast of dreamsmakaron ryżowy z truskawkami i czereśniami~ Pierwsze czereśnie w tym roku ♥♥♥ A truskawkowy sezon już w pełni - wczoraj kupiłam truskawki za...3,50zł
breakfast of dreamsKolejna śniadaniowa propozycja z wykorzystaniem tapioki. Poprzednia jest TUTAJ :) TAPIOKA NA MLEKU KOKOSOWYM Z MUSEM TRUSKAWKOWYM przepis autorski // 1 porcja ~60g (6 łyżek) tapioki ~165ml (mała puszka) mleka kokosowego ~150ml wody ~4 tabletki (rozkruszone) stevii / 2 łyżki cukru ~200g truskawek W garnuszku wymieszać mleko kokosowe i wodę, doprowadzić do wrzenia i wsypać tapiokę. Gotować ok. 15-20 minut często mieszając
chili & sugarzakalcowatą' konsystencję po upieczeniu, zresztą widać na zdjęciach, ale tak ma być :) Flaugnarde jest bardzo smaczne i znakomicie pasuje do wszystkich letnich owoców! Przygotujcie się też na kilka innych truskawkowych pyszności, bo przy ostatnich odwiedzinach babcia obdarowała mnie wiadrem truskawek :) FLAUGNARDE Z TRUSKAWKAMI przepis inspirowany tym // naczynie żaroodporne o śr.21cm ~300ml mleka (użyłam sojowego) ~130g cukru (użyłam trzcinowego
chili & sugarręką, najważniejsze, żeby nie było więcej niż ok. 400g. No to co, pieczemy? :) KAKAOWY BISZKOPT Z GALARETKĄ I OWOCAMI przepis autorski // tortownica o śr. 22cm ~2 galaretki o smaku truskawkowym bez żelatyny (używam tych , zawierają roślinny karagen) ~600ml wody ~ok. 300-400g ulubionych letnich owoców - u mnie truskawki, brzoskwinie i morele Galaretki przygotować wg. przepisu na opakowaniu (rozpuszczając obie
chili & sugarstronie. Ja w ramach współpracy będę testować odżywkę białkową marki Kulturysta.com o smaku waniliowym. Ta sama odżywka jest dostępna w trzech smakach - czekoladowym, truskawkowym i właśnie waniliowym. Właściwości odżywki białkowej KULTURYSTA.COM 70% WheyProtein Econo : -anaboliczna odżywka proteinowa - dobrze wpływa na rozbudowę mięśni, -suplement diety przyspiesza regenerację, -matrix białek: 40% koncentrat białka serwatkowego WPC + białka pszeniczne, -ogranicza rozpad
chili & sugarsobie któregoś dnia siedzimy z Madzią i nagle Madzia mówi: "A może bym galaretę zrobiła?" Więc ja mówię: "Ale jaką? Truskawkową, może agrestową?" A ona na to: "Nieeee, no wiesz, taką z mięsem!" A ja na to: "Bleeeeh!" Znaczy tak: Madzia nigdy nie robiła galarety, a ja nigdy nie jadłem galarety. Bo zawsze tak jakoś źle mi się kojarzyła
Marder&Marder Manufacturemigdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego dodajemy rozpuszczone masło i zostawiamy na 30 minut, żeby masło stężało. Całość przekładamy do tortownicy
Marder&Marder Manufacturemargaryny PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe lub truskawkowe Sposób przygotowania Ciasto: Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy cukier waniliowy i nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku, wlewamy sok z pomarańczy dodajemy po łyżce mąki wymieszanej
Wanilia i Kardamonszklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka oleju Masa: margaryna (zimna) jeden ugotowany budyń śmietankowy lub waniliowy (zimny) 3 duże łyżki nutelli (lub do smaku) truskawki galaretka truskawkowa mleko + zapach rumowy paczka biszkoptów Przygotowanie: Przygotować biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i miksujemy, aż będzie błyszcząca piana. Dodajemy po jednym żółtku
ChilliJemy