staja się bardzo twarde) SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Lody z rumem o smaku pinacolada <klik> Zobacz tez przepis na Lody kokosowo - truskawkowe z nasionami chia <klik
Pora na pora i pomidorapestki, pokrój na kawałki. Przełóż do miski, zblenduj. Do arbuza dodaj syrop i sok z limonki. Wymieszaj. Arbuzadę przechowuj w lodówce. Podawaj z kostkami lodu, plasterkiem limonki. 3. Mojito truskawkowe bezalkoholowe Składniki (na 1 drinka): pół limonki – pokrojonej w plastry 5 – 6 truskawek rozgniecionych widelcem kilka kostek lodu 6-7 listków świeżej mięty sprite woda gazowana opcjonalnie – kieliszek białego rumu
Moja pasja smakuDomowe lody można robić w zasadzie ze wszystkich owoców. Robiłam już lody ze zmiksowanych truskawek, wiśni i koktajli jagodowych (jagody i kefir) i truskawkowych (truskawki i kefir) czy zamrożonego świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego. Wszystkie te lody są rewelacyjne. Tym razem lody z kiwi i mięty. Składniki: ½ szklanki mięty ½ szklanki wody 8 lub więcej łyżek cukru 4 kiwi 3 łyżki
Mama Gotujenawet bez gotowania. Smakują tak wyśmienicie, że mogłabym od razu zjeść cały słoik :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego dżemu to koniecznie wypróbujcie:) Zapraszam również do wypróbowania wersji truskawkowej przepis tutaj :) Składniki : - 2 szklanki jagód - 3-4 łyżki nasion chia - opcjonalnie 2 łyżki miodu Przygotowanie : Lekko zblendować jagody, gotować przez chwilę na małym gazie dodać nasiona
zdrowa vege kuchniauwielbia. Zawsze jest w stanie wypić mi pół dużej szklanki - to niesamowite ;) Potrzebujemy (na dwie porcje): 2 garści czarnej porzeczki 1 banan 3 łyżki dżemu malinowo truskawkowego z tego przepisu szklanka mleka 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko umieszczamy w blendrze kielichowym i miksujemy przez pół minuty. Skomentuj
MamaOskarkaminut. Dodaję dżemix, mieszam aż zniknie piana. Wrzącą masą napełniam słoiczki, zakręcam i obracam do góry nogami. Przykrywam ściereczką i tak pozostawiam na 12 godzin. Maliny dodaję do dżemu truskawkowego, ponieważ bardzo wzbogacają smak, kolor i dodają cytrusowy posmak. Polecam! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Smacznego
SMYKWKUCHNIcoś pomiędzy sernikiem na zimno a panna cottą. Jest delikatny, rozpływający się w ustach, nieprzesłodzony, z białą czekoladą, na biszkoptach. Pięknie ozdobiony owocami i polany sosem malinowo – truskawkowym, smakuje obłędnie i idealnie wpisuje się w klimat deserów letnich. Tym oto deserem miałam okazję poczęstować kilka osób – wszyscy byli zachwyceni. Polecam i Wam. Składniki: 300 g białej czekolady
Made By Mom And Sonilości. Wolę przygotować a to lody, a to koktajle, a to musy.. I kombinuję co niemiara, by stworzyć coś nowego, jakąś nową wersję deseru. Dzisiaj padło na piankę truskawkową, gdyż pozostało mi białko w lodówce po tatarze mojej mamy, a nienawidzę wyrzucać rzeczy, które można wykorzystać później w jakimś daniu. Tak, więc wyszedł pyszny, lekki deser o interesującym smaku
Be Fit Be Strongsmoothie. Wykonuje się je błyskawicznie, ma świetny smak, a dodatkowego smaczku dodają liście mięty pieprzowej (która rośnie w moim ogródku) Możecie zastąpić je inną odmianą mięty jeśli ją posiadacie. Truskawkowe smoothie świetnie gasi pragnienie i jest uwielbiane przez dzieci, nawet w wersji podstawowej bez cukru co powinno przemawiać na korzyść. Składniki: Szklanka mleka (lub jugurtu naturalnego) Szklanka truskawek Pół pomarańczy
Mr. Tasteskładniki masa owocowa * 1 szklanka zmiksowanych z cukrem owoców (truskawki, jagody, maliny, morele) * 250 ml śmietany 30% * 1 galaretka truskawkowa * 3 łyżeczki żelatyny galaretka z owocami * truskawki * jagody * maliny * morele * galaretka cytrynowa spód * mieszanka owoców * galaretka agrestowa wierzch * 250 ml śmietany 30% * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 2 banany * masa marcepanowa różowa, naturalna i zielona lub brązowa
Mix smakurobić te słodkości, a przede wszystkim później je jeść ;) Warsztaty zaczęły się od krótkiego wprowadzenia, a po chwili wszyscy byliśmy przy stanowisku Pawła i obserwowaliśmy jak robi Tartę szpinakowo - truskawkową. Po pokazie Mistrza przyszła kolej na nas i przygotowanie tarty w grupach :) Czasami trzeba było użyć, kilku rodzajów łopatek kuchennych naraz ;) Po skończeniu pierwszej pozycji, poszliśmy kolejny
Parowar FacetaSernik waniliowy z truskawkami i białą czekoladą Bardzo kremowy, delikatny sernik. Mazisty wręcz. Niebiańsko waniliowy. Trochę czekoladowy, a do tego truskawkowy. To moja słodka propozycja na weekend. :) Składniki: Spód 175 g ciastek owsianych 50 g miękkiego masła Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z masłem lub zmiksować razem w malakserze. Przełożyć
Pełny talerznazwałam ją "agaretką", brzmi fajnie, co? ;) Całe ciasto jest lekkie, orzeźwiające i pyszne ;) Idealne w gorące dni, gdy nie mamy ochoty na cieżkie posiłki. WEGAŃSKI BISZKOPT Z "AGARETKĄ" RABARBAROWO-TRUSKAWKOWĄ przepis autorski // tortownica 18cm ~wegański biszkopt *przepis - klik* ~200g rabarbaru (waga po obraniu) ~200g truskawek ~kilka łyżek wody ~1/2 szklanki cukru/ksylitolu ~łyżka agaru (płaska) + 50ml wody Rabarbar i truskawki kroimy
chili & sugarpieczenia SKWORCU, 1/2 łyżki octu. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego, 400 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 kostka masła, Dodatkowo: 3 opakowania galaretki truskawkowej, 40 dag jagód, 30 dag truskawek. PRZYGOTOWANIE: 1. Sernik : Margarynę ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami do białości. Dodaję zmielony ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję
Tradycyjna kuchnia Kasiproszkiem do pieczenia. Wykładamy na blachę (ja używam blaszki o wymiarach 23x35). Pieczemy ok 25 minut w 180 st. C Galaretka owocowa: 1 słoik kompotu owocowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Galaretkę z żelatyną rozpuszczamy w 1 szkl. wody i mieszamy z kompotem. Gdy całość zacznie gęstnieć wykładamy na ostudzony biszkopt. Pianka śmietanowa: 1 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl
Cynamonowe szczęście