pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy! Składniki: 500 g serka homogenizowanego, 270 g jogurtu naturalnego 2%, 1 łyżeczka pasty waniliowej, 90 g cukru pudru, 15 g żelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać
Plate of Joylistki mięty do dekoracji 1. Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszkę. Gotujemy do momentu aż zgęstnieje. Studzimy. 2. Połowę (150g ) truskawek miksujemy w blenderze, dzięki temu uzyskamy truskawkowy mus. Drugą połowę kroimy na nieduże kawałki. 3. Do szklanek/pucharków układamy kolejno: 1 łyżka kaszki, 2 łyżki musu, 1 łyżkę pokrojonych truskawek, 1 łyżkę kaszki, 2 łyżki musu, 1 łyżkę
Szefowa kuchnikokosem- od ZIARENKOWO serek mascarpone zmiksowałam z miodem oraz mocnym espresso. Polałam.Zlożyłam na pół. Posypałam cukrem pudrem. Polałam koniecznie mascarpone. Dodałam owoce. Na koniec truskawki i syrop truskawkowy. I pyszny oraz prosty deser..gotowy. Z naleśnikami postępowac podobnie, tylko należy je wychłodzić pod to konkretnie nadzienie. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCudowny koktajl,który serwuje moim dzieciakom przez cały rok. Koktajl truskawkowy Składniki: Mrożone lub świeże truskawki(zależnie od sezonu) Kefir Cukier puder(ilość wg.uznania) Laska wanilii Sposób przygotowania: 1.Ze świeżych truskawek:Miksujemy umyte truskawki,dodajemy kefir,cukier puder i środek z laski wanili.Schładzamy lub dodajemy kostki lodu. 2.Z mrożonych truskawek:postępujemy jak ze świeżymi,tylko nie schładzamy
Wielki apetytpodobna do gęstej śmietany. Dodajemy odrobinę ekstraktu waniliowego.Smażymy naleśniczki na rozgrzanej patelni z dodatkiem "kropelki" oleju z dwóch stron,aż się zrumienią( na wolnym ogniu). Podajemy z sosem truskawkowym. Sos: Miksujemy umyte truskawki,dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy(ilość wg.uznania). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytznajomi a my nie mamy nic,żeby ich poczęstować-grzebienie z gotowego ciasta francuskiego doskonale się sprawdzą.Smaczne i ekspresowe. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100 g marmolady truskawkowej (lub innej ulubionej) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i wycinamy z niego prostokąty. Na jednej połowie smarujemy marmoladą na drugiej robimy
Wielki apetytbyło już co kupić. Trafiliśmy nawet na koncert. Niestety po truskawkach nie było większego śladu poza 1 stoiskiem z kilkoma kobiałkami (w wygórowanych cenach),oraz kilkoma z koktajlem truskawkowym. Moje dzieci były szczęśliwe bo kaszubskie truskawkobranie okazało się zwykłym,wiejskim piknikiem festynem rodzinnym. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytfirmy. Cudowny aromat,zapach i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie. To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie
Wielki apetytmąki pełnoziarnistej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka otrąb pszennych 1 jajko 1/4 szklanki mleka (możemy je zastąpić mlekiem ryżowym np. Alpro ) 1 saszetka Fitella (musli chrupkie u mnie truskawkowe) szczypta soli 1/2 mango 1/2 kiwi 1 łyżka posiekanych orzechów 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Mąki mieszamy z otrębami, dodajemy mleko i jajko. Dodajemy musli i doprawiamy
Wielki apetytUwielbiam połączenie gorącej czekolady i lodowatego sosu truskawkowego. Jesli jeszcze nie mieliście okazji spróbować Moelleux, Lawa cake lub Fondant (bo tak właśnie nazywany jest ten smakołyk) to zapraszam do wypróbowania. Poprawi każdy zły nastrój a swoim smakiem zaczaruje nasze kubki smakowe. Składniki: 200 g mlecznej czekolady 200 g masła 3 jaja 3 żółtka 50 g cukru 50 g mąki truskawki
Wielki apetytUwielbiają go zarówno mali i duzi- shake truskawkowy w wersji domowej to świetny pomysł na każdą- szczególnie dziecięcą imprezę. Przepis przyda wam się również latem. Składniki: 1 szklanka lodów Double Vanilla ( Manhattan) 500 g mrożonych truskawek 200 ml zimnego mleka Garść pianek Marshmallow ( JoJo) Sposób przygotowania: Truskawki zmiksować z lodami na gładką masę. Dodać mleko i wymieszać
Wielki apetytkruche babeczki lecz w troszkę innej bo wytrawnej wersji. Składniki: na babeczki: 300 g mąki 200 g masła 2 żółtka szczypta soli dodatkowo: majonez delikatny Winiary krem balsamiczny truskawkowy szczypiorek sałata pomidorki koktajlowe kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Zimne masło pokroić w kosteczkę i zagnieść szybko z pozostałymi produktami. Zawinąć w folię spożywczą i schować na 30 minut do lodówki
Wielki apetytprzygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw nim zakochasz. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/3 szklanki dobrego
Wielki apetytjedno ze śniadań postanowiłam przygotować koktajl truskawkowy z kaszą jaglaną. Wszystko zostało dokładnie zmielone w blenderze, przez co przybrało płynną postać, o konsystencji podobnej do rozrzedzonego budyniu. O zaletach kaszy jaglanej można by wiele napisać. Polecam, bo to samo zdrowie a koktajl jest sycący. :-) 4 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 10 truskawek 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka miodu lub cukru
Szefowa kuchniPomidor daktylowy to odmiana pomidorów o lekko słodkim smaku. Do pomidorów daktylowych zaliczamy pomidory: owoc róży, pomidory truskawkowe na gałązce, pomidor paprykowy, śliwkowy Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: spaghetti, kanapek, zakąsek, koreczków, sałatek, risotto, pizzy. Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.pl