truskawkowe - 9516 przepisów (strona:474/635)

Sernik na zimno z rabarbarem 148

łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżeczki żelatyny, 1/4 szklanki wody + 3-4 łyżki  Galaretka: 5 łodyg rabarbaru, 1/3 szklanki cukru, 1 galaretka (35g) malinowa lub truskawkowa, 1 łyżeczka wody różanej - opcjonalnie Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia, na którym układamy biszkopty. Możemy je zwilżyć przy pomocy herbaty, rumu czy soku.  Rabarbar należy

Plate of Joy
Lody jogurtowo - truskawkowe 223

się zaczęło... Było już kilka smaków lodów - waniliowe, śmietankowe, z sosem malinowym, z białą czekoladą i przyszedł czas na coś lekkiego. Dziś zapraszam Was na pyszne lody jogurtowo - truskawkowe.  Bardzo proste do przygotowania, a taaaakie dobre :)  Polecam z całego serca! Składniki: 250 g truskawek 150 g śmietany kremówki 30% 10 łyżek cukru 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego

Plate of Joy
Sernik na zimno z truskawkami 172

pyszny! Z każdym dniem coraz lepszy!  Składniki: 500 g serka homogenizowanego, 270 g jogurtu naturalnego 2%, 1 łyżeczka pasty waniliowej, 90 g cukru pudru, 15 g żelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać

Plate of Joy
Truskawkowy deser z ekologiczną kaszką orkiszową Symbio 164

listki mięty do dekoracji 1. Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy kaszkę. Gotujemy do momentu aż zgęstnieje. Studzimy. 2. Połowę (150g ) truskawek miksujemy w blenderze, dzięki temu uzyskamy truskawkowy mus. Drugą połowę kroimy na nieduże kawałki. 3. Do szklanek/pucharków układamy kolejno: 1 łyżka kaszki, 2 łyżki musu, 1 łyżkę pokrojonych truskawek, 1 łyżkę kaszki, 2 łyżki musu, 1 łyżkę

Szefowa kuchni
Deser nieoczekiwany 204

kokosem- od  ZIARENKOWO serek mascarpone zmiksowałam z miodem oraz mocnym espresso. Polałam.Zlożyłam na pół. Posypałam cukrem pudrem. Polałam koniecznie mascarpone. Dodałam owoce. Na koniec truskawki i syrop truskawkowy. I pyszny oraz prosty deser..gotowy. Z naleśnikami postępowac podobnie, tylko należy je wychłodzić pod to konkretnie nadzienie. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Koktajl truskawkowy 98

Cudowny koktajl,który serwuje moim dzieciakom przez cały rok. Koktajl truskawkowy  Składniki: Mrożone lub świeże truskawki(zależnie od sezonu) Kefir Cukier puder(ilość wg.uznania) Laska wanilii Sposób przygotowania: 1.Ze świeżych truskawek:Miksujemy umyte truskawki,dodajemy kefir,cukier puder i środek z laski wanili.Schładzamy lub dodajemy kostki lodu. 2.Z mrożonych truskawek:postępujemy jak ze świeżymi,tylko nie schładzamy

Wielki apetyt
Amerykańskie pancake's z sosem truskawkowym 86

podobna do gęstej śmietany. Dodajemy odrobinę ekstraktu waniliowego.Smażymy naleśniczki na rozgrzanej patelni z dodatkiem "kropelki" oleju z dwóch stron,aż się zrumienią( na wolnym ogniu). Podajemy z sosem truskawkowym. Sos: Miksujemy umyte truskawki,dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy(ilość wg.uznania). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Grzebienie z ciasta francuskiego 130

znajomi a my nie mamy nic,żeby ich poczęstować-grzebienie z gotowego ciasta francuskiego doskonale się sprawdzą.Smaczne i ekspresowe. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 100 g marmolady truskawkowej (lub innej ulubionej) cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i wycinamy z niego prostokąty. Na jednej połowie smarujemy marmoladą na drugiej robimy

Wielki apetyt
Truskawkobranie 2012 98

było już co kupić. Trafiliśmy nawet na koncert. Niestety po truskawkach nie było większego śladu poza 1 stoiskiem z  kilkoma kobiałkami (w wygórowanych cenach),oraz kilkoma z koktajlem truskawkowym. Moje dzieci były szczęśliwe bo kaszubskie truskawkobranie okazało się zwykłym,wiejskim piknikiem festynem rodzinnym.   Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Test produktów Premium Rosa 52

firmy. Cudowny aromat,zapach  i smak nie pozwola nam przejść nam obok niej obojętnie. Z bułeczką maślaną smakuje wprost wybornie.   To samo mogę powiedzieć o syropie truskawkowym i malinowym-każdy kto próbował mówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w  sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie

Wielki apetyt
Na śniadanie 96

mąki pełnoziarnistej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka otrąb pszennych 1 jajko 1/4 szklanki mleka (możemy je zastąpić mlekiem ryżowym np. Alpro ) 1 saszetka Fitella (musli chrupkie u mnie truskawkowe) szczypta soli 1/2 mango 1/2 kiwi 1 łyżka posiekanych orzechów 1 łyżeczka oliwy z oliwek Sposób przygotowania: Mąki mieszamy z otrębami, dodajemy mleko i jajko. Dodajemy musli i doprawiamy

Wielki apetyt
Lawa czekoladowa 120

Uwielbiam połączenie gorącej czekolady i lodowatego sosu truskawkowego. Jesli jeszcze nie mieliście okazji spróbować Moelleux, Lawa cake lub Fondant (bo tak właśnie nazywany jest ten smakołyk) to zapraszam do wypróbowania. Poprawi każdy zły nastrój a swoim smakiem zaczaruje nasze kubki smakowe. Składniki: 200 g mlecznej czekolady 200 g masła 3 jaja 3 żółtka 50 g cukru 50 g mąki truskawki

Wielki apetyt
Shake truskawkowy 129

Uwielbiają go zarówno mali i duzi- shake truskawkowy w wersji domowej to świetny pomysł na każdą- szczególnie dziecięcą imprezę. Przepis przyda wam się również latem.  Składniki: 1 szklanka lodów Double Vanilla ( Manhattan) 500 g mrożonych truskawek 200 ml zimnego mleka Garść pianek Marshmallow ( JoJo) Sposób przygotowania: Truskawki zmiksować z lodami na gładką masę. Dodać mleko i wymieszać

Wielki apetyt
Babeczki na przyjęcie 126

kruche babeczki lecz w troszkę innej bo wytrawnej wersji.  Składniki: na babeczki: 300 g mąki 200 g masła 2 żółtka szczypta soli dodatkowo: majonez delikatny Winiary krem balsamiczny truskawkowy szczypiorek sałata pomidorki koktajlowe kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Zimne masło pokroić w kosteczkę i zagnieść szybko z pozostałymi produktami. Zawinąć w folię spożywczą i schować na 30 minut do lodówki

Wielki apetyt
Najlepsze ciasto czekoladowe 134

przygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw  nim zakochasz. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/3 szklanki dobrego

Wielki apetyt