truskawkowe - 9516 przepisów (strona:474/635)

Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 343

proszku ugotować budyń. Utrzeć masło i powoli połączyć z przestudzonym budyniem. Składniki na masę owocową: 1 kg truskawek (mogą być mrożone); 2-3 łyżki cukru kryształu; 3 galaretki truskawkowe; Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Owoce rozprażyć w garnku na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa

In my kitchen
Truskawki w czekoladzie 108

niedoświadczony w kuchni osobnik na pewno poradzi sobie z tym przysmakiem. Idealne na każdą okazję i… bez okazji. Nie wiem jak Wy, ale ja już tylko czekam na truskawkowy sezon! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki

Za drzwiami kuchni
Mus truskawkowy z mascarpone 144

wylaniu każdej warstwy , musiałam czekać aż stężeje, by móc wlać kolejną. I udekorowałam na górze odrobiną musu, bitą śmietaną i truskawką. Pyszny! Smacznego! http://www.zadrzwiamikuchni.pl/2013/02/krewetki-w-sosie-pomaranczowym/ Post Mus truskawkowy z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni

Za drzwiami kuchni
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 171

niej napęczniałą żelatynę. 3. Serek zmiksować przy użyciu miksera razem z cukrem pudrem. 4, w osobnej miseczce zmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową.  7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1.Zrobi

KreatywnePiny
Knedle ze śliwkami 158

Uwielbiam! zarówno ze śliwkami jak i z truskawkami. Sama nie wiem, które lubię bardziej. Niestety w tym roku z knedlami jesteśmy na bakier. W sezonie truskawkowym knedli nie było, więc i w sezonie śliwkowym knedle być powinny - i były. Więc jak tylko pojawiły się pierwsze śliwki, wzięłam się za lepienie. Ahhh ten aromat cynamonu, po przekrojeniu knedla, unoszący się

CookYourself
Drożdżowe rogaliki z serem 149

macie ochotę :) U mnie ser, bo miałam ogromną ochotę na coś serowego :) Można też zrobić rogaliki bez nadzienia. Wtedy będą idealną podstawą np do nutelli czy konfitury np truskawkowej ( klik ).   'drożdżowe rogaliki z białym serem' Składniki (na 24 szt): * ciasto: - 3 szklanki mąki pszennej - 30g świeżych drożdży - 1/3 szklanki letniego mleka - 1/3 szklanki jogurtu / słodkiej śmietanki - 3 jajka

CookYourself
Kakaowe naleśniki 244

Przyszedł, u mnie, taki dzień, że miałam ochotę na naleśniki. Ale nie takie tradycyjne. Kakaowe. Z białym serem lub konfitura truskawkową. Do wyboru, do koloru. Naleśniki są bardzo smaczne i elastyczne. Nie rozwalają się przy przewracaniu. Polecam. 'kakaowe naleśniki' Składniki: - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki kakao - 1-2 łyżki cukru pudru (płaskie) - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej

CookYourself
Sernik na zimno, na serku homogenizowanym, z musem z truskawek 269

szklanki śmietany kremówki 30% - 2-4 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii - 2 łyżki żelatyny - 0,5 szklanki gorącej wody - 0,5 truskawek - 2 galaretki truskawkowe - biszkopty na spód Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder (2 łyżki) i zmiksować. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Porządnie wymieszać. Dodać 2 łyżki serka homogenizowanego. Stopniowo dodawać serek homogenizowany

CookYourself
Konfitura / krem bananowy z limonką 142

ugotowaniu doszłam do wniosku, że niebawem przepis ponownie wykorzystam, tym razem z normalną ilością składników. Konfitura bardziej przypomina mus bananowy. Nie jest za słodki ani konsystencji jak np dżem truskawkowy czy malinowy. Plusem tego przepisu jest to, że można go zrobić niezależnie od pory roku, ponieważ banany są dostępne cały rok. Do przepisu najlepsze będą dojrzałe banany, najlepiej z czarnymi

CookYourself
Torcik truskawkowy 168

Dziś  pokaże Państwu jak przygotować jeden z prostszych deserów na świecie ! Do przygotowania torcika truskawkowego będziemy potrzebowali : 230 gram truskawek mrożonych 100 gram cukru 10 gram żelatyny 150 ml śmietany 36 % Na początek pieczemy niski biszkopt , po wystygnięciu wykrawamy ringami krążki. Następnie przecieramy truskawki przez drobne sitko. Dzielimy je na dwie części

Full Smaku
Bakaliowy mazurek 177

przez 30 minut, do lekkiego zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i pozostawić w formie to całkowitego wystudzenia. Wierzch posmarować konfiturą różaną i ozdobić. Smacznego! :) wpis zawiera lokowanie produktu: * mikro krople truskawkowe-  Słodki Świat

Kraina Miodem Płynąca
Babeczki ze spaghetti i pulpetami mięsnymi 153

Pycha! :-) Kto by pomyślał, że tanie danie na babeczce będzie tak fajnie smakować. Prima Aprilis! ;-) Tak poważnie babeczka na zdjęciu to najzwyklejsza babeczka waniliowa, z kremem maślanym, czekoladką, dżemem truskawkowym i białą czekoladą. W sam raz na wkręcenie kogoś na Prima Aprilis. Podoba się Wam taki pomysł? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Muffinki Cytrynowe z Kandyzowaną Skórką Cytrynową 198

nich pokrojoną w kostkę czekoladę, czasami do środka wkładam całą kostkę :) Pyszne jak na końcu wmieszamy w ciasto świeże maliny. Można przed upieczeniem w środek włożyć konfiturę wiśniową lub truskawkową. Każdy może opracować własną kombinację dodatków, którą z przyjemnością i ja poznam :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Sernik truskawkowy bez pieczenia 196

niej napęczniałą żelatynę. 3. Serek zmiksować przy użyciu miksera razem z cukrem pudrem. 4, w osobnej miseczce zmiksować przy użyciu blendera wszystkie truskawki, na gładki mus. 5. Dodać mus truskawkowy do masy serowej, zmiksować a następnie dodać żelatynę. 6. Wyjąć z lodówki spód i wlać masę serową.  7. Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja

KreatywnePiny
Bułeczki razowe z płatkami owsianymi 176

bułeczki. Wyszły lepsze niż się spodziewałam, więc polecam każdemu :) Najlepsze są jeszcze ciepłe, z chrupiąca skórką i  puszystym, dosyć ciężkim środkiem. Idealne z prawdziwym masełkiem, twarożkiem albo dżemem truskawkowym. Pzepis pochodzi z bloga  Moje Wypieki , a podsunęła mi go moja Siostra, która wypieka te bułeczki co weekend. Składniki na 6 średnich bułek: Pół szklanki płatków owsianych górskich

Zawsze głodna!

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję