jedno ze śniadań postanowiłam przygotować koktajl truskawkowy z kaszą jaglaną. Wszystko zostało dokładnie zmielone w blenderze, przez co przybrało płynną postać, o konsystencji podobnej do rozrzedzonego budyniu. O zaletach kaszy jaglanej można by wiele napisać. Polecam, bo to samo zdrowie a koktajl jest sycący. :-) 4 czubate łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 10 truskawek 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka miodu lub cukru
Szefowa kuchniPomidor daktylowy to odmiana pomidorów o lekko słodkim smaku. Do pomidorów daktylowych zaliczamy pomidory: owoc róży, pomidory truskawkowe na gałązce, pomidor paprykowy, śliwkowy Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: spaghetti, kanapek, zakąsek, koreczków, sałatek, risotto, pizzy. Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plćwiartki. Do blendera przekładamy truskawki i 100 ml soku z pomarańczy, miksujemy, rozlewamy do 2 szklanek. Kielich blendera płuczemy, przekładamy mango, sok z pomarańczy i miksujemy. Szklanki z koktajlem truskawkowym uzupełniamy wlewając delikatnie koktajl z mango, aby był widoczny miejscami jego soczysty żółty kolor. Koktajl owocowy podajemy schłodzony z listkami mięty. The post Dietetyczny koktajl z mango i truskawką appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzekładamy część lodów bananowych do miseczki. Do pozostałej części dodajemy kakao i znów wszystko razem miksujemy. Przekładamy do bananowych lodów i dekorujemy ulubionymi dodatkami! Następnym razem wypróbuję lody truskawkowe! Który smak tych lodów lubicie najbardziej? :) Miłego dnia
Chocolate Stop TemptingKlasyczne kruche, lekko cynamonowe ciasto z dużą ilością kwaskowego, rabarbarowego nadzienia. Najpyszniejsze w towarzystwie lodów waniliowych lub truskawkowych. Jedno z moich ulubionych owocowych połączeń smakowych. Polecam! Ciasto: 300 g mąki pszennej zwykłej lub razowej 150 g masła 100 g cukru pudru 2 duże żółtka 1 łyżeczka cynamonu ewentualnie 1 łyżka zimnej wody Mąkę wrzucić do miski, dodać cukier puder
maniapieczeniamleka 2 szklanki śmietany 30% 70g białych pianek marshmallows 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wrzątku Galaretka: 200-250g truskawek 1 op. galaretki truskawkowej 450 ml wody PRZYGOTOWANIE Masło rozpuszczamy w garnuszku. Studzimy. Herbatniki mielimy/blendujemy na gładko i mieszamy z masłem. Wykładamy masę na dno 24cm tortownicy - dociskamy dłonią. Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy
Moje Kuchenne Rewelacjerobiłam je z dodatkiem żelatyny i warstwą galaretki na górze, ale ostatnio chodzę na łatwiznę. Ciasto można zrobić nie tylko z brzoskwiniami. W czerwcu polecam Wam wersję truskawkową (od kilku lat jest na blogu ). Składniki: biszkopt (np ten ) 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki (jasne) 500 ml śmietany kremówki 3 - 4 łyżki cukru Wykonanie: Ostudzony biszkopt
Sto kolorów kuchniognia i odstawiamy do ostygnięcia. Piekarnik nastawiamy na 180*C (termoobieg). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 0,5cm. Całą powierzchnię smarujemy ostudzonym budyniem, kolejno ostudzoną masą truskawkową i całość sprawnie zwijamy w roladę("rulon"). Podłużny zawijas tniemy na ok.1,5cm. kawałki (powinny wyjść "ślimaczki") (; Zawinięte bułeczki wykładamy na formę wyścieloną papierem do pieczenia(w odstępach ok.1
Symfonia SmakówWygląda to niesamowicie. Przemiła dziewczyna opowiedziała nam całą historię, od ziarenka aż do gotowego produktu. Później mogliśmy się rozejrzeć po sklepie. Dla C. kupiłam cztery rodzaje czekoladek: mus truskawkowy w białej czekoladzie, sernik karmelowy, różane i urocze różowe kuleczki z szampanem. Wieczorem będziemy degustować. Miejsce jest magiczne i zdecydowanie warte odwiedzenia - jeśli będziecie w Kopenhadze, polecam Wam ogromnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzenaturalne. Poniżej skład pierwszego napotkanego na sklepowej półce produktu tego typu - otręby granulowane o smaku truskawki: Źródło:www.ezakupy.tesco.pl otręby 65% (pszenne, owsiane), nadzienie owocowe 20% (przecier jabłkowy, przecier truskawkowy 5%, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, błonnik roślinny, aromat, substancje żelujące: pektyny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, olej rzepakowy), syrop glukozowo-fruktozowy, tłuszcz roślinny, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, zarodki pszenne
Powiedz dietom niewersji wytrawnej zrobiłam m.in Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym. Tosty francuskie z masłem orzechowym i dżemem 4 kromki pieczywa 1 jajko 4 łyżki mleka masło orzechowe dżem truskawkowy lub malinowy olej do smażenia Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem, dwie kromki chleba posmarować dżemem i dwie masłem orzechowym. Złożyć kanapki (dżem i masło idą do środka), kanapki zmoczyć
Kto ugości moich gości?składniki (na ok. 1 l lodów) : 200 g truskawek mrożonych 1 całe jajko 1 żółtko 250 ml śmietanki kremówki 30% 100 g cukru pudru 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaBeza: 6 białek 150 g cukru pudru 4 krople ekstraktu waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny Dodatki: łyżeczka kakao 100-150 g konfitury w moim przypadku truskawkowej garść grubo posiekanych orzechów laskowych Dodatkowo potrzebne będą: 2 miseczki miska z wysokimi ściankami mikser forma do ciasta 12 na 36 cm odrobina oliwy do wysmarowania blachy mała garstka tartej
KreatywnePinynimi w roli głównej. Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g) pęczek zielonych szparagów 100 g sera koziego półmiękkiego dojrzewającego (lub mozarelli) 100 g wędzonego boczku 10 pomidorków truskawkowych 1 jajko garść świeżo posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Szparagi dokładnie myjemy i odłamujemy końce. Pomidorki myjemy i kroimy z ćwiartki. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, aż się zrumieni
Smakowity Blog Kulinarnygłębokości ok LxH 24x10 cm 7 białek 1 szkl. cukru 1 i 1/2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. oleju 4 łyżki wody 1 kisiel truskawkowy 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki polewa czekoladowa - u mnie własnego wyrobu, przepis idealny (!) do znalezienia TU kolorowe groszki czekoladowe - do udekorowania po wierzchu Białka ubić mikserem ze szczyptą soli
Grunt to przepis!