Bezglutenowe naleśniki gryczano-kukurydziane z ekologicznych mąk Symbio

Bezglutenowe naleśniki gryczano-kukurydziane z ekologicznych mąk Symbio

Bezglutenowe naleśniki gryczano-kukurydziane z ekologicznych mąk Symbio

Przepis na : śniadanie

Pyszne naleśniki, również dla osób będących na diecie bezglutenowej. Według mnie nie różnią się zbytnio w smaku od tych z mąki pszennej, może są odrobinę bardziej suche. Przed ich smażeniem patelnia musi być naprawdę dobrze rozgrzana, inaczej będą przywierać. Przepis pochodzi z bloga Kwestia Smaku. 1/2 szklanki ekologicznej mąki kukurydzianej Symbio 1/2 szklanki ekologicznej mąki gryczanej Symbio 1,5 szklanki mleka, wody lub mieszanki mleka i wody 1 jajko 1,5 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżka cukru sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.