Upały w ostatnich dniach doskwierają, dlatego przychodzę Wam na ratunek, co by się troszkę schłodzić ;) Przepisy w linku ---> LEMONIADA ARBUZOWO-TRUSKAWKOWA ORANGE ICE TEA SMOOTHIE POMARAŃCZOWO-ARBUZOWE IZOTONIK POMARAŃCZOWY KAWA MROŻONA PINA COLADA
słodki bratekmega pyszne i do tego można je jeść bez wyrzutów sumienia,bo to zdrowe słodycze 😀 A że teraz wszystko musi być z truskawkami 😜 więc oto one 🍓🍓🍓🍓🍓 praliny jaglano-truskawkowe. 1 szklanka suchej kaszy jaglanej 2 szklanki wody lub mleka jak ktoś woli szczypta soli do smaku 250g truskawek 2 łyżki miodu 50 g mielonych migdałów do obtoczenia: mielone migdały
Kolorowa kuchnia Elkiżelatyny Śmietanę miksujemy na sztywnoz pudrem i snieżką. Żelatynę rozrabiamy w ¼ szklanki gorącej wody. Cienkim strumieniem wlewamy do ubitej kremówki. Miksujemy dokładnie. Składniki na warstwę owocową II: 2 galaretki truskawkowe 500 g truskawek ( świeże bądź mrożone) dodatkowo: nasączenie: cytryna+ ½ szklanki przegotowanej wody + 3 łyżki cukru z wanilią WYKONANIE blat biszkoptowy+ nasączenie ½ masy jabłkowej ½ kremu biszkopt + nasączenie + ½ masy jabłkowej+ ½ kremu
Domowe ciastaSezon truskawkowy w pełni, więc warto wykorzystać ten czas na przepisy z ich wykorzystaniem . Mam dla Was pomysł na ciasto z truskawkami i galaretką. Idealne ciasto na upalne dni, ponieważ jest lekkie i orzeźwiające. Poza tym ciasto ma kilka warstw, które ładnie wyglądają, ale przede wszystkim mają inne smaki, które znakomicie się przenikają . Fit ciasto z truskawkami i galaretką
Przepisy na widelcuTruskawka lemoniada Truskawka lemoniada Na upalne dni polecam truskawkową lemoniadę. Składniki 1truskawek malin sok z jednej cytryny łyżka miodu szklanka schłodzonej wody Wykonanie Truskawki zmiksować z miodem i sokiem z cytryny. Dodać schłodzoną wodę. Wymieszać. Zamiast truskawek można zrobić z malinami. Artykuł Truskawka lemoniada pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniaUpragnione lato. Wyczekiwane truskawki. I pyszne lody truskawkowe! Wczoraj razem z małą M zrobiłyśmy takie lody domowe :) Wyszły pyszne i na pewno niebawem przepis pojawi się na blogu :) A wcześniej był sernik... :) Na facebook'u pytałam Was o pomysły (i życzenia) na sernik. Wśród Waszych propozycji znalazł się m.in sernik z rosą czy prośba o sernik nie wymagający za dużo
My simple kitchenDomowy kompot z rabarbaru to alternatywa dla gotowych soków i napoi, który kupujemy w sklepie. Propozycja ta idealnie sprawdzi się do każdego obiadu, a jak schowacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przystało na tort jest nieprzyzwoicie słodki i trochę czasochłonny. Ja trzymałam się ściśle przepisu, ale warto go lekko zmodyfikować, bo jest zdecydowanie za słodki. Do kremu truskawkowego możecie dodać jeszcze trochę truskawek (w kawałkach lub całych), aby zyskał więcej lekkości i orzeźwienia, dolni blat można posmarować kwaskowym powidłem w celu przełamania jego słodkiego charakteru lub nasączyć wodą z cytryną
Z Hrabiną w kuchniobieram z szypułek kroję na ćwiartki i przekładam na patelnię. Na wolnym ogniu przesmażam. Nie słodzę ale jak ktoś lubi może dodać cukier. Naleśniki podaję z jogurtem, konfiturą truskawkową, miętą, i kwiatkami
wesoła kuchniaRacuszki w wersji truskawkowej. Idealne dla truskawkożerców, a z truskawek warto korzystać bo tak szybko odchodzą! :( Całość można posypać również cukrem pudrem - będą jeszcze lepsze. Składniki : 15 łyżek mąki 12 łyżek mleka 2 jajka 3 łyżki miodu/ksylitolu/erytrolu 1 łyżka rozpuszczonego masła 1/4 łyżeczki sody 10 truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy i kroimy w plastry. Wszystkie składniki łączymy (masa powinna być
CzarnawisienkaŚmietanę ubiłam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Dodałam wcześniej rozdrobione blenderem truskawki. Żelatynę rozpuściłam w 80 ml gorącej wody i ostudziłam. Wlałam do masy śmietanowo- truskawkowej. Wymieszałam dokładnie. Wylałam całość na schłodzony spód czekoladowy i wstawiłam do lodówki. Kiedy masa tężała wyłożyłam truskawki i borówki. Galaretki rozpuściłam w 800 ml gorącej wody i odstawiłam do przestudzenia
Pieprzyć z Fantazjąwypróbowanym przeze mnie smakiem była TRUSKAWKA – lody bardziej sorbetowe niż śmietanowe ze względu na dużą ilość truskawek, a mniejszą ilość śmietany. Wykorzystałam truskawki mrożone – genialny pomysł! LODY TRUSKAWKOWE SKŁADNIKI: * śmietana 36% – 200 ml * mleko tłuste – 150 ml * truskawki ( mrożone ) – 350 g * cukier – 80 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Truskawki siekamy na drobno, wkładamy do misy, zalewamy
Ostra na Słodkosię nie posklejały. Truskawki rozgniatamy widelcem lub blendujemy na gładko. Można je delikatnie dosłodzić. Śmietankę lub jogurt dosładzamy do smaku. Pierogi podajemy ze śmietaną lub jogurtem i sosem truskawkowym. Można także oprószyć cynamonem. Smacznego! var widgetParams = "{ 'Id':'81c9b184-e96e-4f80-9fc2-2183cf87add2','AffId':'32377'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder
Analiza Smakułyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny 300 ml.śmietanki kremówki 200 gramów serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ok.300 gramów truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i schłodzić. Cukier puder wymieszać z mąką ziemniaczaną. Białka jajek ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy sok z cytryny oraz partiami cukier
Andzia Pichcizalewamy ostudzoną i lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ciasto dobrych parę godzin, a najlepiej zostawić w lodówce na całą noc. Koniecznie zajrzyjcie do przepisu na JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY , a po więcej przepisów na szybkie ciasta zapraszam do zakładki CIASTA BEZ PIECZENIA . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channel