szklanka czerwonej soczewicy połówka małej dyni piżmowej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 centymetrowy kawałek imbiru łyżeczka kurkumy 3 szklanki bulionu warzywnego 100g pomidorków koktajlowych – użyłam truskawkowych 2 garście świeżego szpinaku 200ml śmietanki kremówki 2 łyżki oleju szczypta chili – opcjonalnie Przygotowujemy składniki – cebulę drobno siekamy, czosnek obieramy i ścieramy na tarce, to samo robimy
Smaczna StronaKROK : Gęstą część mleczka kokosowego przekładamy do większej miski i ubijamy na piankę za pomocą miksera. III KROK : Do kieliszków/pucharków wlewamy po kilka łyżek musu truskawkowego, wsypujemy odrobinę wiórków kokosowych, dodajemy kilka łyżek kokosowej śmietanki, zwieńczamy truskawkami, wiórkami kokosowymi oraz (opcjonalnie) czekoladowymi serduszkami. Smacznego! 💗 ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia EllieBardzo dobry deser. Możecie zrobić z dowolnymi owocami. Zawsze będzie pyszny. Wykonanie – dwie galaretki truskawkowe rozmieszać w gotującej się wodzie. Odstawić do zgęstnienia. Jak już zaczyna galaretka gęstnieć rozlać do pucharków lub miseczek. Do każdego pucharka wrzucić truskawki lub inne owoce. Wstawić do lodówki i poczekać aż całkowicie zgęstnieje. Wykonanie kremu – pokruszoną czekoladę umieścić w miseczce i położyć
Kuchnia Pokoleństraganach mamy już nasze polskie truskawki - zatem zapraszam po truskawkowe inspiracje <3 Przepisy tu: KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeKrem w smaku jest delikatny, dlatego można go łączyć z wieloma innymi kremami. Idealnie pasują do niego musy owocowe, np. mus malinowy lub wiśniowy. Krem oreo połączyłam z frużeliną truskawkową w torcie dla piłkarza, który bardzo polecam :). Składniki na krem oreo: 220 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 170 g serka mascarpone, schłodzonego ok 25 g cukru pudru (2 łyżki
Słodki PomysłTruskawkowy to chyba mój ulubiony kompot zaraz po rabarbarowym , zresztą darzę kompoty owocowe ogromnym sentymentem. PROSTY PRZEPIS NA KOMPOT Z TRUSKAWEK Składniki na kompot z truskawek: 0,5 – 0,75kg truskawek cukier, ksylitol, stewia, miód do smaku 1-2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią ( tutaj przepis ) lub ok 1-2 cm laski wanilii – opcjonalnie Jak zrobić kompot z truskawek
Dorota SmakujePomyślałam, że będzie okazja na wykorzystanie. W końcu lato, zbliża się wielkimi krokami i przyjdzie czas na robienie nowych :) Ciasto wyszło naprawdę dobre. Syn już sobie zażyczył następne, ale truskawkowe :) Zachęcam do wypróbowania tego ciacha, bo jest proste w wykonaniu, dobrze smakuje i efektownie wygląda. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej
Agusiowe smakołykiserka homogenizowanego jabłecznikowego. (miałam serek Darek z Mlekovity) 500 ml. śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 3 dowolne galaretki ( u mnie truskawkowe, na życzenie syna) Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli. Wsypać cukier, cały czas ubijać. Dodać żółtka. Ubijać jeszcze chwilę. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować chwilę na najniższych
Agusiowe smakołykiłyżki żelatyny Mleko ze śmietanką i laską wanilii Sławek zagotował. Dodał rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszał. Przelał do foremek i wstawił do lodówki. Składniki na czerwoną warstwę: 2 galaretki truskawkowe 0,5 opakowania migdałów w płatkach Galaretkę Małgorzata rozpuściła zgodnie z proporcjami zawartymi na opakowaniu. Po rozpuszczeniu włożyła do zlewu napełnionego zimną wodą. Sławek dodał płatki migdałowe
Sprawni w smakuwiele na to pyszne cudo. Wreszcie nadszedł czas na ciastka i ciasteczka ze świeżymi owocami, szczególnie uwielbiam ciasta z truskawkami i bitą śmietaną. Na straganach rozpoczął się już sezon truskawkowy, więc zapraszam Was po przepis na lekkie babeczki biszkoptowe z truskawkami. Można iść na łatwiznę i takie babeczki / tartaletki kupić gotowe w cukierniach, lub same biszkoptowe spody w sklepie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębaaaardzo kokosowo. Jednym słowem idealnie, a więc zakręcamy słoiczki i zabieramy ze sobą na majówkę. Mam nadzieję, że pogoda wszystkim dopisze Kto już czeka na najlepsze, polskie truskawki i truskawkowe TIRAMISU ? Print Kokosowo-migdałowy deser Połaczenie egzotycznego kokosa z migdałami oraz cudowną domową granolą. Jest pysznie, chrupiąco i kremowo oraz baaaardzo kokosowo. Idealnie. Course FIT deser Keyword deser, fit, granola
Fitsweet.metrzech partiach dodać ostygniętą, czerwoną galaretkę, po każdym dodaniu wymieszać mikserem. Jeśli masa będzie bardzo rzadka można ją wstawić na około 3-4 minuty do lodówki. Gotową masę truskawkową wylać na biszkopt w blaszce i wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 15 minut, aż masa stężeje. 8. Do pozostałej masy serowej dodać ostygniętą zieloną galaretkę i wymieszać mikserem
Mała Cukierenkazrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną piankę do środka – malinowa, truskawkowa albo o smaku owoców leśnych! Działajcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń czekoladowy – 5 op ( 5 x 45 g bez cukru ) * cukier – 1 szkl * jajka
Ostra na SłodkoKoktajl wiśnia z czekoladą. Lubicie koktajle? Ja uwielbiam – od tych zielonych pełnych witamin, poprzez tradycyjne truskawkowe, aż do tych stanowiących prostą i pyszną alternatywę deseru. Jak się domyślacie dzisiejsza propozycja należy do tej ostatniej kategorii. Prosty, pyszny koktajl wiśnia z czekoladą z powodzeniem zastąpi deser. Polecam Wam to połączenie Składniki: 0,5 szklanki wiśni bez pestek (u mnie
Słodkie okruszkizimno. To główne zalety, choć dodałabym jeszcze, że można do niego dodać przeróżne dodatki, dowolnie ozdabiać, bawić się nim! Desery w pucharkach jakie możecie jeszcze wykonać: Domowe belriso Truskawkowa pianka Kokosowa panna cotta Pudding z chia Deser z tapioki Deser monte Szybki deser Potrzebujemy (5 pucharków): 1 kg twarogu z wiaderka 250 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu
MamaOskarka