truskawkowe - 9516 przepisów (strona:303/635)

Ciasto z masą budyniową i truskawkami 238

Masa budyniowa: 500 ml mleka 8 łyżek cukru 1 op. cukru wanilinowego 6 żółtek 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 300 g miękkiego masła Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe około 500-750 g truskawek Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Wlewamy ocet. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
LEMONIADA TRUSKAWKOWA 173

Lemoniada truskawkowa to dobry pomysł na wykorzystanie nadmiaru dojrzałych truskawek i świetna odmiana dla standardowej lemoniady.  Przygotujecie ją ekspresowo, mieszając w wysokiej szklance miód z małą ilością ciepłej wody i sokiem z cytryny. Do tego kilka dojrzałych truskawek, plasterek cytryny i zimna woda oraz kostki lodu. Opcjonalnie także gałązka mięty.  Aby smak truskawek był bardziej wyczuwalny, można lekko

cool and minty
"Wielka księga jogurtów" Pat Crocker 119

domowe jogurty. W książce znajdziemy aż 25 przepisów na różne rodzaje jogurtów, oraz informacje do czego możemy je potem wykorzystać w kuchni. Jogurty jakie tu znajdziemy to: jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, są też bardziej oryginalne takie jak: jogurt cytrynowy, waniliowy czy o smaku mokki :-) Oprócz przepisów na jogurty czeka na nas również ponad 200 pomysłów na dania

kruche babeczki
Pałac Poraj 118

smakowało mi tak, jak smakowała cała kolacja w Pałacu Poraj. A na śniadanie… naleśniki! Jak tu wybrać, gdy jedne serwowane są z orzechami (taaaakie pyszne!), a drugie z truskawkową konfiturą? No, trzeba zjeść dwie porcje. I znowu się kulać ze szczęścia. Pałac Poraj odwiedziłam w ramach Spotkania z Lifestyle Pomorskim, na które zostałam zaproszona przez Pomorskie Prestige , projekt realizowany

Kucharzyca
LEMONIADA TRUSKAWKOWA - 2 PRZEPISY 125

truskawki są za mało słodkie, możemy dodać do lemoniady miodu. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu. Rada: Możemy również pomieszać obie wersje, tzn. do musu truskawkowego dodajemy 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki napoju sprite. Wtedy nie ma potrzeby dodawania już miodu

Kuchnia MagdaLeny
Parowańce na kefirze z truskawkami 150

Cześć! Jest sezon na truskawki i korzystam z niego jak tylko mogę.  Dzisiaj zrobiłam kluski na parze z truskawkami i koktajlem truskawkowym. Składniki: * 50 dkg mąki + ok. 10 dkg do podsypania * 2 szklanki kefiru * 1/2 łyżeczki sody * 1/3 łyżeczki soli * truskawki Do polania: * truskawki * śmietana * cukier Do 50 dkg mąki dodałam kefir, sodę i sól. Wyrobiłam łyżką ciasto. Wyłożyłam

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto bez pieczenia z rabarbarem i kremem z kaszy jaglanej 172

którąś z opcji, aby zmienić smak kremu na swój ulubiony Galaretka z rabarbarem: 400 g rabarbaru 400 ml wody 2 galaretki o ulubionym smaku (użyłam galaretek z agarem – truskawkowej i ananasowo-pomarańczowej) przygotowanie Kaszę jaglaną opłucz, a następnie zalej gorącą wodą i gotuj 15 minut na małym ogniu (kasza powinna wchłonąć całość wody). Ugotowaną kaszę przykryj i odstaw

Via Gusto
Placki na kefirze z jabłkami 118

Zapraszam na delikatne placki na kefirze. Takie kefirowe placki, możecie jeść same lub dorzucić do środka np. jabłka. Dobrze komponują się również z truskawkowym sosikiem, dżemem czy cukrem pudrem. Jak dla mnie placki na takie upały to danie idealne. Szybkie do zrobienia, dobrze smakuje na ciepło i zimno. Czyli placki mogę usmażyć w swojej porze obiadowej dla mnie

Mieszam w Garnku
Wegańskie tartaletki z kremem jaglanym i truskawkami (bez pieczenia, bez oleju, bez glutenu) 149

szklanki (120 ml) mleka roślinnego np. sojowego 1 szklanka (240 ml) wody 1 łyżeczka wanilii 2-3 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) Dekoracja: świeże truskawki galaretka truskawkowa lub wiśniowa* (opcjonalnie) * Przygotowuję ją na połowie ilości wody podanej na opakowaniu np. 20 g (1/2 opakowania) galaretki roślinnej w proszku na 60 ml zimnej wody (1/4 zalecanej ilości). Gdy robię

Lamarida.pl
FIT sernik na zimno z truskawkami (bez cukru) 169

serka ricotta 3 łyżki ksylitolu lub erytrolu 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki żelatyny lub agar agar 1/3 szklanki gorącej wody Na górę: 2 galaretki truskawkowe  (najlepiej bez cukru) truskawki przekrojone na połówki :)  PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki. Masło roztapiamy i lekko studzimy. Ciasteczka blendujemy i mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Placuszki maślankowe z kwiatami czarnego bzu 117

wyciągnięcie ręki i to za darmo! Cudnie pachnie, ma mnóstowo wartości zdrowotnych, a placuszki z kwiatami czarnego bzu są pyszne! Smaczne drugie śniadanie lub podwieczorek. Placuszki polane sosem truskawkowym to dodatkowa porcja sezonowych owoców i witamin

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto z truskawkami 133

najlepszy przepis na ciasto z truskawkami . Niezawodny i super prosty do upieczenia placek z truskawkami, który zrobisz tylko z sześciu składników. To ciasto, które każdemu wychodzi. Zapraszam! - najprostsze ciasto truskawkowe - ciasto ucierane bez ubijania osobno białek - przepis nawet dla osób początkujących w kuchni

AniaGotuje.pl
Budyniowe ciasto z truskawkami 113

Sezon truskawkowy w pełni, stąd moja weekendowa propozycja to proste ciasto ucierane ze świeżymi truskawkami. Zamiast 12-tu babeczek z przepisu z bloga przygotowałam tym razem jedno ciacho z foremki. Upiekłam je w tortownicy o przekroju 24 cm, ale może być mniejsza, będzie wówczas wyższe i można dodać całe truskawki. Jest puszyste, mięciutkie, pyszne i znika w oka mgnieniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z musem z pieczonych truskawek 425

ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając w masę. Kolejno cienkim końcem łyżeczki przejechać w różne strony po masie serowej z musem, tworząc zygzaki. Sernik z truskawkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury

Kulinarne Przeboje
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 247

sparzonych wcześniej jaj) 120 g masła (w temp. pokojowej) 1 i 1/3 szkl. cukru pudru 2-2,5 łyżki żelatyny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe lub poziomkowe truskawki 1 op. okrągłych biszkoptów Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. W misie miksera umieszczamy miękkie masło. Miksujemy je wraz z cukrem pudrem na jasną

Smaki Na Talerzu