wymiarach 22x37 cm i piec w temperaturze 180ºC przez około 50 minut. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia na około 20 minut. Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe 2 galaretki truskawkowe 250 g margaryny litr wody mineralnej łyżka cukru 250-300 g jagód lub borówek amerykańskich Pół litra wody zagotować w garnku z łyżką cukru. W pozostałej ilości wymieszać budynie
Banana SmilesIdealnie sprawdza się w upalny, letni dzień. Jest lekko słodka i słona i peeeeełłłłnaaaaa truskawek :) SKŁADNIKI: 800g truskawek 4 szklanki wody pół laski wanilii 3 łyżki cukru kisiel truskawkowy (opakowanie na 05l wody) lub dwie łyżki mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka soli makaron o dowolnym kształcie WYKONANIE: Truskawki myjemy i odszypułkowujemy. Kroimy na 2 lub 4 części. Umieszczamy w garnku
Pyry na Gazśrednicy 28 cm CIASTO CZEKOLADOWE: 200 g cukru 300 g mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 100 ml oleju 650 g jogurtu truskawkowego MASA SEROWA: 250 g sera białego, mielonego 250 ml śmietany 30% 1,5 łyżeczki żelatyny + 3-4 łyżki wrzącej wody 4-5 łyżek cukru pudru do smaku 300 g obranych
Rozpustne gotowanieskładniki do miski, miksujemy aż powstanie mus i już. Do kremu można użyć świeżych i mrożonych truskawek. Jest niesamowicie puszysty wręcz piankowy i rozpływa się w ustach. Zaczynamy? Krem truskawkowy w kilka minut. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepyszny deser , mój własny wymyślony . Skomponowałam go siedząc w kuchni i myśląc co by tu innego zrobić . Truskawkowe wzgórza składniki : 4 serki Almette Fruit z morelą i Wanilią ( 600 g ) śmietana 400 ml Agar 2 łyżeczki Dodatkowo: truskawki 300 g 200 g wody agar 1 łyżeczka ksylitol 2 łyżki
Różowa kuchniagramów zmielonego półtłustego twarogu 300 ml śmietanki kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody Ponadto 2 galaretki truskawkowe 300 gram owoców Wykonanie: Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru na sztywno, następnie dodajemy zmielony twaróg, resztę cukru pudru, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną we wrzątku oraz przestudzoną żelatynę. Łączymy
kgwjanczewomości sobie kącik w nogach i może tę noc prześpimy spokojnie. Pamiętam jak za dzieciaka, rowerem albo spacerem wyruszałam na wyprawę pod kryptonimem "Bez". W zagajniku obok naszego pola truskawkowego, hen od domu, rosły rosłe bzy. Wystarczyło przedostać się przez zasieki w postaci drutów kolczastych i pastuchów, i już można było zapaść się w hipnotyczny trans pod wpływem zapachu tych
Spektrum Smakupewno to kwestia zbyt krótkiego wyrabiania ciasta plus mąki pełnoziarnistej, która jest zawsze nieco cięższa z oczywistych powodów :) Ponad to bułeczki orkiszowe polecam zwłaszcza na ciepło w towarzystwie dżemu truskawkowego :) Mąka orkiszowa ma przyjemny, lekko orzechowy smak. Powodzenia! Dajcie znać, jak wyszły wasze bułki :) Caro & Ciri
Spektrum Smakuzaprezentować Wam najnowszą serię lodów Big Milk opartą na jogurcie naturalnym. Lody te znajdziemy w dwóch różnych trendy smakach- Big Milk Yogurt Strawberry, czyli lody jogurtowe z dodatkiem musu truskawkowego oraz Big Milk Yogurt Carmel, czyli lody jogurtowe z sosem karmelowym. Jak już wspominałam są przygotowane na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są zdrowsze, lżejsze, mniej kaloryczne i mają aksamitną
Z miłości do słodkościrazem domowa i każdy robił co chciał... Niemoc i ssanie w żołądku sprawiają zazwyczaj, że sięgam po wypróbowane i proste rozwiązania. Tak i tym razem było szczególnie, że sezon truskawkowy chyli się ku końcowi. Wrzucam więc makaron na wrząca wodę z odrobina soli. Gotuję go do miękkości. Śmietanę mieszam z cynamonem i odrobina trzcinowego cukru a truskawki kroję na ćwiartki
Dzieje kuchennej Wiewiórypaczki duże, gorzka żołądkowa z figą 100 ml, twaróg 1 kg/wiaderko, cukier puder 1/2 szklanki, żelatyna 5 łyżeczek, woda 150 ml, śmietana 30 % 200 ml, truskawki 1 kg, galaretka truskawkowa 2 opakowania tortownica 24 cm - herbatniki petit beaury rozłożyć na dnie blaszki i polać je wódką gorzką o temperaturze pokojowej śmietanę 30% , twaróg bezsmakowy z wiaderka, cukier puder mikserem utrzeć
W Mojej Kuchni Lubięjeśli zrobimy małą porcję) i wkładamy do zamrażarki, potem wystarczy je wyciągnąć i wraz ze śmietanką zmiksować na gładką masę, mamy błyskawiczne lody. Polecam też przepis na błyskawiczne lody truskawkowe , przygotowywane z mrożonych truskawek, jogurtu i miodu. Jeśli chcemy zamrozić większa partię owoców to polecam zamrozić pojedyncze owoce (truskawki, maliny, jeżyny) lub pokrojone na kawałki (banany, brzoskwinie, morele), aby się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstaja się bardzo twarde) SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Lody z rumem o smaku pinacolada <klik> Zobacz tez przepis na Lody kokosowo - truskawkowe z nasionami chia <klik
Pora na pora i pomidoraktóry wam prezentuje można jeść z różnymi owocami według naszego upodobania. Bardzo fajnie smakuje również kiedy bitą śmietanę zastąpimy lodami. Spróbujcie stworzyć własny ideał smakowy :) Składniki: 2 galaretki truskawkowe szklanka świeżych truskawek pół szklanki jagód pół szklanki czereśni łyżka suszonej żurawiny łyżka rodzynek łyżka orzechów ziemnych 3 łyżki soku (ja dałam domowy wiśniowy) bita śmietana Przygotowanie: Galaretki
ChilliJemypestki, pokrój na kawałki. Przełóż do miski, zblenduj. Do arbuza dodaj syrop i sok z limonki. Wymieszaj. Arbuzadę przechowuj w lodówce. Podawaj z kostkami lodu, plasterkiem limonki. 3. Mojito truskawkowe bezalkoholowe Składniki (na 1 drinka): pół limonki – pokrojonej w plastry 5 – 6 truskawek rozgniecionych widelcem kilka kostek lodu 6-7 listków świeżej mięty sprite woda gazowana opcjonalnie – kieliszek białego rumu
Moja pasja smaku