truskawkowa - 3039 przepisów (strona:135/203)

Andrut przekładany kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym 263

zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym. Składniki:    domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku    słoik dżemu truskawkowego    1/3 tabliczki gorzkiej czekolady    andruty Przygotowanie:   Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i wystudzić. Dodać do dżemu i dokładnie wymieszać. Pierwszy andrut posmarować kajmakiem i przykryć

Amatorka kuchenna
Budyniowy przekładaniec 144

wstawiamy na 30 min do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie równe części, rozwałkowujemy na prostokątne płat. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeden prostokąt smarujemy dżemem truskawkowym, drugi dżemem porzeczkowym. Białka ubić na sztywną pianę wykładamy na dżem. Całość oprószamy posiekanymi drobniutko orzechami. Ciasta pieczemy 15 minut w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach  C. Odlewamy

kgwjanczewo
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 186

czuć, ani w smaku ani w konsystencji. Pachnie kakaem, cynamonem i gałką muszkatową. Jest mocno wilgotne ( w stylu brownie ) i bardzo, bardzo smaczne. Ja swoje dodatkowo przełożyłam marmoladą malinowo-truskawkową. Słodyczy ciastu nadaje pasta daktylowa, która w wykonaniu jest banalnie prosta. Pasta daktylowa: - 200 - 250 gr daktyli - woda Daktyle przesypujemy do małego garnuszka, zalewamy do równości owoców wodą. Doprowadzamy

kawawszklance
Kawowa tapioka 193

kawowej tapioki. Deser jest lekko kremowy, mocno kawowy i naprawdę szybki oraz prosty do przygotowania. Jeżeli macie ochotę na inne desery z tapioki to przygotujcie tapiokę z dodatkiem musu truskawkowego lub wersję czekoladową z wiśniami. Składniki: 90 g tapioki (1/2 szklanki) 2 szklanki mleka 1 szklanka kawy z 2 łyżeczek 3-4 łyżki cukru (do smaku) trochę mleka kokosowego

Ugotować
Kruche serduszka z galaretką 125

Ciasto kruche: 225 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 żółtka   Dodatkowo: białko do sklejenia ciastek 1/2 op. czerwonej galaretki, np. truskawkowej 1/2 szkl wrzącej wody cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ją w folię spożywczą i schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
Orzeźwiający mus truskawkowy z nasionami chia i nerkowcami. Bez mleka 74

truskawkowy Składniki: 4 zamrożone banany 200 ml mleka ryżowego pół łyżeczki nasion Chia pół szklanki orzechów nerkowca truskawki Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze i  mus gotowy:)  Ps. z podanych składników wyszły 3 szklaneczki musu

nietadieta
Jedzenie nie tylko dla chorych 162

Budyń z kaszy jaglanej Składniki: (na 4 porcje) 250 ml kaszy jaglanej 450 ml mleka 300 ml wody 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki miodu dodatkowo: 4 łyżki dżemu truskawkowego Kaszę wypłukać w zimnej wodzie.  W garnuszku zagotować 300 ml mleka i 300 ml wody. Dodać kaszę i cukier waniliowy; gotować pod przykryciem przez 15-20 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 240

wyciąć otwór w centrum owocowego kwiatka. Delikatnie umieścić owocowego kwiatka nad warstwą cukru pudru i udekorować po bokach listkami ziół. Używając pipety lub pałeczki ostrożnie wypełnić środek otworu kwiatka truskawkowym puree (zanurzać pałeczkę w puree i pozwolić mu powoli spływać do otworu, uważajać by sos nie rozprysnął się na ciasto i nie zrujnował jego wyglądu) . Umieść każde „ciastko

Jem więc Jestem
PANCAKES Z MĄKI KASZTANOWEJ 196

zachowaniu do mąki glutenowej, lekko strawna, o delikatnym orzechowym smaku, naturalnie lekko słodka. Wyśmienita do słodkich wypieków, naleśników i racuchów. Dziś serwuję puszyste pancakes z bitą śmietaną i sosem truskawkowym. Nieco nabałaganiłem podczas jedzenia, ale... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Racuchy drożdżowe. Bardzo puszyste! 177

smażyć wg. przepisu tylko o chwilkę dłużej, wtedy otrzymamy racuchy z jabłkami. Po usmażeniu studzimy racuchy i serwujemy posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem. Ja swoje podałem z dżemem truskawkowym . Smacznego

Kuchnia Łukasza
Śmietankowe placuszki z sosem czekoladowo-truskawkowym 145

łyżki mąki pszennej 1/2 opakowania wafelków torcikowych śmietankowych (80g) 1 jajko 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Dodatkowo: 1 czekolada mleczna truskawkowa 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania: 1. Śmietanę, mąkę, jajko, cukier oraz proszek do pieczenia miksujemy. Część wafelków mielimy, resztę siekamy nożem na większe kawałki. Dodajemy do masy śmietanowej

Kuchnia w czekoladzie
Owsiane placuszki w pięciu odsłonach 147

orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko, aby smaki się połączyły)        Z jogurtem naturalnym i musem truskawkowym - ulubiona wersja moich dzieci

Kulinarne Inspiracje
Truskawkowiec 144

przepisie. Truskawkowiec Składniki: - 50 g margaryny Kasi - 4 jajka - 120 g cukru - 130 g mąka  - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Przełożenie: - 500 g truskawek - 2 galaretki truskawkowe - Cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wolno mieszając dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Kulinarne życie
Naleśniki francuskie Crêpes z serkiem i galaretką 159

według fantazji.   Placki naleśnikowe: 1/2 litra mleka 250g mąki pszennej 3-4 duże jajka 25g masła 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki (użyłam truskawkowej)  200 serka śmietankowego Polewa: 50g czekolady 2-3 łyżki mleka   Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej

Di gotuje
KAWOWA PAVLOVA NA 3 URODZINY BLOGA 150

głowie kłębi się jeszcze pełno, więc zaglądajcie, będzie mi Was niezmiernie miło gościć. A jak na urodziny przystało, nie może zabraknąć tortu. Zapraszam na kawową Pavlovą, w malinowo truskawkowej aranżacji. SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu z białego wina 3 łyżeczki drobnej kawy rozpuszczalnej 200 ml śmietanki 30 % 200 g serka

Kuchnia w opałach