truskawkowa - 3039 przepisów (strona:140/203)

Sernik truskawkowy na zimno z bitą śmietaną 222

Dziś coś słodkiego ale bez pieczenia. U nas truskawki o dziwo zamiast taniec drożeją, ale na deserek kupiłam. Bo przecież sezon truskawkowy jest tak krótki, że trzeba się nim cieszyć. A takie serniczki szybko znikają i nie trzeba odpalać piekarnika. Serniczek w towarzystwie New Hollis Platin Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przekładaniec z truskawkami 216

mleka - 1 budyń waniliowy bez cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 2 jajka - 1 kostka masła oraz - 1 kg truskawek - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Białka, cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 żółtku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
Super zdrowy, pyszny i "odchudzający" koktajl truskawkowy 591

Sezon truskawkowy w pełni! Mam nadzieję, że o wartościach zdrowotnych, a tym bardziej smakowych tych owoców nikogo przekonywać nie trzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam żadnej okazji na zjedzenie choć garstki. Sposobów na wykorzystanie truskawek jest wiele, od jedzenia ich tak po prostu, po ciasta, sałatki, przetwory, kompoty i wiele innych po różnego typu koktajle, na który dzisiaj podam

Taste Of My Day
Sos morelowy 212

Wśród sosów owocowych zajmuje u mnie miejsce w czołówce, po malinowym i truskawkowym. Ze względu na swój „urok” uznałam, ze zasługuje na osobny wpis. Morele zachwycają swoim smakiem i barwą, oprócz tego posiadają bardzo wiele walorów zdrowotnych . Możemy je wykorzystać do ciast, deserów, knedli… i nie tylko. Sos morelowy będzie świetnym uzupełnieniem do… – może zajmijmy się najpierw jednak sosem

mojewypiekiinietylko
Odrywane, razowe bułeczki orkiszowe z truskawkami 165

puchate i mięciutkie. Bułeczki nie tylko wyjątkowo pyszne, ale bardzo zdrowe, bo w całości upieczone z mąki orkiszowej. Od dawna już przymierzałam się do ich upieczenia. Teraz pełnia sezonu truskawkowego, wiec w środku każdej bułeczki wylądowała ogromna, słodka truskawka. Posypka z różanego cukru to dodatkowa atrakcja smakowa moich bułeczek, choć możesz posypać je zwykłym cukrem lub całkowicie posykę cukrową pominąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śmietanowiec z truskawkami 1202

Przypomniało nam się ciasto naszej Mamy. Kojarzy się przede wszystkim z sezonem truskawkowym. Udało nam się kupić truskawki z polskich upraw, prosto z pola, z piaskiem, ale za to o niepowtarzalnym smaku.     Składniki: -ok. 1/2 kg truskawek -2 galaretki -ok. 700 ml kwaśnej śmietany 18 % -2 łyżki żelatyny -cukier do smaku -wanilia -a na biszkopt

Maminek kulinarny
Kazeina micelarna Premium KFD, recenzja 319

Kolacja. Skład:  Kazeina micelarna, aromat (brak w wersji naturalnej), guma konjak, sól, kwas cytrynowy (w przypadku smaków: ananasowo - kokosowym, jogurtowo - wiśniowym, jogurtowo - gruszkowym, jogurtowo - truskawkowym) słodzik - sukraloza (brak w wersji naturalnej). Dodatki jak aromat czy słodzik to zaledwie kilka % dzięki czemu otrzymujecie produkt doskonałej jakości i wartości odżywczej. Moja opinia: Wypróbowałam różne wersje tego produktu

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Deser z truskawkami i bananem 150

naszych domach i z ochotą  wykorzystujemy ich smak i wygląd. U mnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką,  truskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek  1 banan 1/2  szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy w podanej na opakowaniu ilości

W kuchennym oknie Ewy
Błyskawiczny adwokatowy deser truskawkowy 1170

Następnie cały czas miksując dolewać porcjami likier jajeczny umyte, odszypułkowane truskawki zmiksować blenderem na puree, dodać sok z cytryny na dno pucharków ułożyć ciasteczka amarettini, następnie krem i mus truskawkowy wg uznania, naprzemiennie lub w dwóch warstwach przed podaniem schłodzić w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Po długiej przerwie... 269

Dlatego teraz wszystkie siły i cały czas poświęcam na szybkie ukończenie remontu i opiekę nad żoną. Tymczasem idę dokończyć tort urodzinowy dla żony  ( Tort kakaowy tylko  wersja truskawkowa) ponieważ dziś ma urodzinki. Pozdrawiam wszystkich i myślę że już niedługo wrócę z nowymi przepisami

Konrad Gotuje
985. Zdrowsze pralinki ... z ciecierzycy. 183

Kokosowe pralinki z ciecierzycy z białą czekoladą*;  koktajl truskawkowy (ciecierzyca, mąka kokosowa,banan,biała czekolada, wiórki kokosowe) Takich jeszcze nie było u mnie :D Wiecie co? Jeszcze tylko miesiąc do wakacji

More food, love and dreams
Ciasto jogurtowo - truskawkowe z galaretką z rabarbaru na zimno 189

dnie jest kakaowy biszkopt a na górze galaretka z rabarbaru, słodycz i kwaskowatość w jednym. Cisto jest może czasochłonne - chłodzenie - ale bardzo proste, zachęcam do zrobienia. Ciasto jogurtowo - truskawkowe z galaretką z rabarbaru na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladki z malinami, truskawkami i wiśniami ze spirytusu 214

Dzisiaj zapraszam na małe co nieco - czekoladki własnej produkcji. Postanowiłam wykorzystać owoce, które zostały mi od przygotowania nalewek: malinowej, wiśniowej i truskawkowej. Dziś w wersji z czekoladą gorzką. trzy tabliczki gorzkiej czekolady pół łyżeczki oleju po 5 łyżeczek wiśni, truskawek i malin ze spirytusu Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać olej. Czekoladę cienką warstwą rozsmarować na sylikonową foremkę. Włożyć

Humanistka w kuchni
Szparagi z truskawkowym sosem balsamicznym 178

Szparagi z sosem holenderskim - majowy klasyk, nieziemsko smaczny, ale bardzo kaloryczny lepiej zostawić na wyjątkowe okazje. Na co dzień proponuję lekki, dietetyczny owocowy sos truskawkowy do szparagów. Błyskawiczny do przygotowania i bardzo smaczny. Pasuje nie tylko do szparagów, wspaniale komponuje się z rybą i delikatnym białym mięsem drobiowym. Polecam do wypróbowania! Składniki: pęczek ugotowanych szparagów 150-200 g truskawek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ptasie mleczko 166

Szybki deser... nic skomplikowanego   Składniki: 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wody 300 g śmietanki 30% 100 g herbatników petit beurre 200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych) wiórki kokosowe Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy

Delicious Titbits