dlatego, że się leniliśmy... po prostu było tyle pytań, tyle porad, opowieści.... Udało nam się przygotować dwa ciasta i napój. Oprócz ciasta z morelami i orzechami nerkowca przygotowaliśmy tartęszpinakowo-truskawkową oraz koktajl arbuzowo-melonowy. Bardzo dziękuję za miło spędzony czas. Zdjęcia Lidl i królestwo garów
królestwo garówświeżych jak i mrożonych, szpinak jednak musi być świeży. Napój jest bardzo pożywny, zdrowy i energetyczny, kolor wyszedł taki niezbyt ładny ale zapewniam że smak to rekompensuje, zapraszam. Smoothie truskawkowe ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesportem. Dziś czuję konsekwencje, ale na nogi postawił mnie omlet ze szpinakiem. Czuję się znacznie lepiej. 2 jaja garść świeżego szpinaku kilka sztuk pomidorków truskawkowych gałka muszkatołowa sól i pieprz do smaku olej do smażenia Jaja wbijamy do miski, roztrzepujemy. Wrzucamy warzywa, doprawiamy ziołami i przyprawami. Smażymy na złoto kilka minut
AZgotuj!Według prognoz najbliższe dni mają być upalne :) w ramach orzeźwienia proponuję Wam lody truskawkowe podpatrzone na Moich Wypiekach. Powstają z połączenia kremówki z truskawkami pieczonymi z octem balsamicznym. Jego dodatek wydobywa i podbija smak truskawek. Składniki na tortownicę 21 cm lub keksówkę: z przepisu Doroty 700 g truskawek 500 ml śmietany kremówki 30% 6 łyżek cukru brązowego 2 łyżki
Moja Galeria Smakugalaretki z truskawkami, biszkoptu nasączonego galaretką, budyniu (warto pokusić się o zrobienie go samodzielnie) oraz bitej śmietany. Przepis znaleziony u Doroty . Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 1 galaretka truskawkowa około 350 g truskawek kilka biszkoptów lub domowego biszkoptu budyń waniliowy 500 g mleka do przygotowania budyniu 200 g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru Truskawki odszypułkować, pokroić na plasterki
Moja Galeria Smakuprostu do kawy na drugie śniadanie. Użyłam tu jeszcze truskawek ale sos można zrobić z owoców jakie lubicie. Zapraszam gorąco na pyszne placuszki. Placuszki bananowo - serowe z sosem truskawkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmak wszystko wynagradza. Jagody warto lekko zmrozić, aby podczas lepienia pierogów nie tryskały sokiem. Jeżeli macie ochotę na inne owocowe dania obiadowe to zachęcam do przygotowania chłodnika owocowego lub truskawkowego . Składniki na około 60 pierogów: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli 0,5 kg twarogu 300 g jagód 4 łyżki zwykłego cukru
Ugotowaćmasę przelewamy do plastikowego pudełeczka, zamykamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin lub noc :) Oczywiście lody możemy urozmaicać, dodając kakao, zmiksowane truskawki lub wanilię PS. Dziś zrobię jeszcze truskawkowe
The Sweet DamselSkładniki: truskawki 12 sztuk, syrop truskawkowy 1/4 szklanki, woda zimna 3/4 szklanki truskawki opłukać pokroić na kawałki i wsypać do foremek lodowych syrop rozmieszać w zimnej wodzie, wlać do truskawek włożyć patyczki i schować do zamrażalnika na kilka godzin foremki polać ciepłą wodą i lody łatwo wychodzą do zjedzenia................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSezon truskawkowy trzeba wykorzystać do samego końca! Dlatego zapraszam Was dziś na pyszny mus czekoladowy z dodatkiem świeżych truskawek. Mus jest delikatny, puszysty, po prostu wymarzony deser na letnie popołudnie:) Możecie oczywiście truskawki zastąpić innymi owocami, np. jagodami czy malinami. Składniki: szklanka śmietanki 30%, 125g serka mascarpone, 100g gorzkiej czekolady, 2 łyżki cukru pudru
Z miłości do słodkościkwaskowym musem porzeczkowym. składniki: mus porzeczkowy 600 g oczyszczonej czarnej porzeczki cukier do smaku, ok 3-4 łyżki 2-3 łyżki wody galaretka o smaku owoców leśnych lub truskawkowa masa serowa 50 g masła 1/2 szklanki cukru 1 kg sera, u mnie z wiaderka 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka oraz biszkopty do wyłożenia formy Masło i ser przygotować
Monia miesza i gotujemąki - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru Krem - 1 l mleka - 3 budynie - 6 łyżek cukru - 300 g masła Galaretka - 3 galaretki truskawkowe - 3 jabłka posypka kokosowa - 300 g kokosu - 150 g masła - 4 łyżki cukru Sposób przygotowania 1. Biszkopt - Białka oddzielić od żółtek Ubić białka dodać stopniowo cukier gdy się cukier
W królestwie smaków BeatyPysznych ciast nigdy dość a skoro jeszcze pyszne truskawki są to je wykorzystałam. Te ostatnie są słodziutkie choć nieduże. Wykorzystajcie jeszcze pomysł na pyszne ciasto. Ciasto truskawkowe na kefirze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezastanawiam się jakie lody ukręcę następnym razem. Macie jakieś życzenia w tym temacie? Jeśli ktoś woli albo może jeść tylko lody bezmleczne, z samych owoców, to polecam sorbet truskawkowy - wystarczy zamrozić owoce a potem z kilka chwil zrobić pyszny lodowy deser. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaznikają z talerza, to mam przeczucie, że nie dorównują w żadnym stopniu racuchom Mojej Babci. Dzisiaj obiad na słodko, na szybko, z dużą ilością cukru pudru i kleksem dżemu truskawkowego...jak szaleć to szaleć:) Składniki: 2,5 szklanki przesianej mąki pszennej 2 jajka 1,5 szklanki ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru szczypta soli oliwa
na moim stole...